Paragnost Eddie en Consulenten

Volle Maan

appels en perenHier gaan we weer….16 september is het Volle Maan en een Maansverduistering, de Oogstmaan dat in het teken staat van loslaten en onsterfelijkheid.
Wat we nu oogsten vormt het zaad voor het volgend seizoen. De Oogstmaan geeft ons alles aan inzichten over de cyclus van het leven.
De appelboom is de boom die bij de Oogstmaan hoort en de volle Oogstmaan valt ongeveer rond de herfstequinox en is een feest van dankbaarheid en oogst.
Het is een mooie tijd om even terug te blikken op wat we achter ons hebben gelaten, wat we hebben losgelaten en hierin is het goed naar de grote lijnen te kijken van dit proces en ons niet te verliezen in pietluttigheden.

Laat ons stilstaan bij beslissingen die we hebben genomen en die ons geleid hebben naar wie we nu geworden zijn, zonder te oordelen en ons te verliezen in verhalen, dankbaar voor al het geleerde en dankbaar omdat dit ons een grote bewust- Zijn heeft gebracht.

We weten dat niets toevallig gebeurt , dat niet toevallig op onze levensweg is gekomen ( en dat is een blijvende constante) dat we net ook omstandigheden ( ouders, geboorteplek enz…) zelf voor incarneren hebben gekozen om in dit leven te leren en bewuster te worden. Daarom zijn verhalen in dit proces verder niet meer van belang…zolang die behoefte er is ( waar niets verkeerds mee is) om verhalen te vertellen, zolang hebben we het nodig gebeurtenissen te verwerken, te begrijpen, te helen…op een nog dieper niveau. Het moment dat het heel sereen en stil wordt van binnen, is er een weten: acceptatie aanvaarding en vergeving, hetgeen niet betekent ervaringen die we hebben gehad, goedkeuren…het gaat niet over goed- of afkeuren, dan wel aanvaarden dat we bepaalde situaties hebben ervaren, die best pijnlijk zijn geweest, waardoor we nu trouwer zijn geworden aan onszelf, eerlijker geworden zijn met onszelf én de mede-actoren in dit grote aardse spel van het leven, oprecht op een diep zielsniveau vergeven.

Vergeven is hard werken …het is méér dan een woord, het is een werk-woord en niet iedereen krijgt het in dit leven voor mekaar. Is dit erg?
Neen…het is zo belangrijk heel oprecht te zijn in het proces van vergeven en aan te geven dat je er nog niet aan toe bent, dan uit te roepen iemand vergeven te hebben, en nog zoveel al dan niet onderdrukte gevoelens van boosheid/ woede….meedraagt in je hart. Bij dit proces heb je vaak een deskundig therapeut nodig om je hierin tot op het diepste zielsniveau te begeleiden…en jaren hoeft het zeker niet te duren, omdat we weten dat lijden niet langer meer nodig is.

pentacleEen mooi ritueel om de essentie van deze oogstmaan te symboliseren is het overdwars snijden van een appel, in het klokhuis kan je een pentagram zien dat de vier elementen symboliseert. Het 5de element staat voor ‘ onsterfelijkheid ‘ dat de appel kenmerkt.

Als het mogelijk is, kan je met een paar vrienden elk om de beurt een pit uit het klokhuis halen en de betekenis dat die pit voor je heeft uitspreken, als teken van het creëren van een volgende cyclus in je leven.

Geniet volop van datgene wat je tot nu toe hebt geoogst, niet alleen op materieel vlak maar ook op spiritueel emotioneel vlak, kijk naar je overwinningen….en geniet ervan.
Misschien een goed idee om een lekkere appelcake te bakken en te genieten van een glaasje appelsapwijn of appelcider. Maak er een mooi lief en blij feest van, misschien wat met gemengde gevoelens van hetgeen je helemaal achter je hebt gelaten, en toch met trots en fierheid op wie je bent geworden.
Niets voor niets zegt het spreekwoord: ‘ Je oogst altijd, wat je zaait ‘. Zaai met liefde, met tederheid, met respect, met vertrouwen zo het goed is voor jou en anderen die ermee betrokken zijn…en vertrouw op je oogst.

Fijne Oogstmaan, Aloha Namasté
© Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com