Paragnost Eddie en Consulenten

Voertuig van onze ziel

voertuig van onze ziel Je geboortedatum opgeteld is onze levensopdracht. De dag, maand, jaar zijn de ingrediënten die we meegenomen hebben om onze opdracht uit te voeren.

Soms heb ik moeite om de mensen die op mijn inzichten een beroep willen doen, uit te leggen hoe een vrije wil werkt!

Als je missie /opdracht in het leven aangeeft om spiritueel te leven, heb je al een natuurlijke neiging/verlangen om Nirwana, de onthechting, verlichting of hoe je die staat ook noemt, te bereiken en dus te beleven.
Maar of je nu eindigt als monnik in een Zen klooster of als junkie in de goot, hangt af van je eigen keuze! Numerologisch gezien je dag maand en jaar (ingrediënten).

Dan krijg ik meestal de vraag: Dus er is toch een vrije wil?
Dan zeg ik: zaai een gedachten en je oogst een daad.
Zaai een daad en je oogst een gewoonte.
Zaai een gewoonte en je oogst een karakter.
Zaai een karakter en je oogst een lotsbestemming.
Dat bepaalt, wat er van je leven terecht komt!
Je bent als mens, dat waarover je de hele dag nadenkt.

Sommige wetenschappers bakkeleien nog steeds over de vraag of de mens wel een vrije wil heeft.
En sommige neurologen stellen kei hard: de vrije wil is een illusie.
En dan heb je de diverse stromingen van de religie nog, waar ongeveer hetzelfde debat plaatsvind.
De reïncarnatie filosofie, bijvoorbeeld terug te zien in het hindoeïsme en het boeddhisme, sluit aan op de karma vanuit vorige levens. Hoe je in dit leven terecht komt.
Bij de moslims wordt verwezen dat alles wat er gebeurt, het de wil is van Allah (of het nu goed of slecht is). En daar waar we iets niet begrijpen of ergens twijfel over hebben, horen we: Insh-allah.
In het Christendom, en de traditie daarvan die ons als westerling behoorlijk heeft gevormd, is het niet helemaal duidelijk of alles voorbestemd is of niet! Enerzijds staat er in de bijbel dat er nog geen mus dood van het dak valt zonder Gods wil. Anderzijds, als we de regels van de bijbel niet opvolgen en ons eigen vrije wil willen ontdekken, komen we misschien wel in de hel terecht.

Het beeld wat we daarmee kunnen schetsen waardoor de numerologie symbolisch ook makkelijker te begrijpen is. Kunnen we het zien als een koets.
De koets, de koetsier, de heer en de paarden.
De koets is ons lichaam, en de paarden zijn de vitale krachten (dag maand jaar) die ons door deze incarnatie trekken.
De koetsier is ons ego/denken die de paarden aan het mennen is, en ervan overtuigd is, dat hij de baas is.
Maar verborgen in de koets zit de Heer (de ziel)! En die hoeft zich niet bezig te houden met elke meter die de koets aflegt. Maar hij geeft wel de koetsier de instructies, voor de uiteindelijke bestemming van de reis door. (die instructies mogen gezien worden als de ingrediënten wat ons naar de missie leidt, de bestemming) En als er iets gebeurt wat hem niet zint, kan hij de koetsier tot de orde roepen en hem adviseren een andere weg te nemen.
Dat is de vrije wil om te gaan, te staan, te wandelen en te rijden waar we willen.

Voor de kritische nuchtere bolletjes om ons heen:
stel nu dat we geen ‘vrije wil’ zouden hebben, dat is net zo iets als het bestaan van ‘’de heer’’ ontkennen, en geloven dat de koetsier het voor het zeggen heeft. Dat denkt de koetsier ook vaak: en weldra gaat onze persoonlijkheid met ons een loopje nemen, en het is voor ons ego dan erg verleidelijk om de seigneur binnen in de koets (lichaam/ons aardse zijn) te negeren, en lekker het pad te bewandelen met verstand/ego/beperkt denken.
Maar een spiritueel mens is daar niet tevreden mee. De vrije wil (dag maand jaar) is een mogelijkheid waarmee je als mens geboren wordt. Het gaat erom steeds beter leren luisteren naar die hogere instantie binnen in jezelf (de hoge heer J) die het doel van je leven kent.
Als koetsier doe je in deze verpakking je best: poetst de koets, zorgt goed voor de paarden, en gaat fier en recht op de bok zitten. Maar als het goed is, word je steeds meer een toegewijde dienaar van je heer (geïnspireerd door de bedoeling) En wat de heer wil!! (je missie en innerlijk bewustzijn)

En dat willen wij natuurlijk allemaal!!
Afhankelijk van je missie en waar natuurlijk je bedje heeft gestaan, komen sommige mensen daar pas achteraf achter. En misschien wel pas als het einde nadert, van dit huidige leven.

Kortom;
God (en het maakt niet uit hoe we hem zien) schiep de mens met een ingebakken vrijheid om ongehoorzaam te zijn. En daaraan hebben we dus hier in het westen onze eigen-wijs-heid aan te danken. (IK BEPAAL ZELF WEL HOE IK LEEF).
De invulling bepalen we zelf, de koetsier creëren we zelf, de paarden kiezen we zelf uit.
En of de koets nu goud, wit, zwart, koloniaal of een combinatie van deze vier is,
Als we bewust zijn van ons bewustzijn zal de Heer zegen vieren. Hoeveel obstakels de weg ook heeft, of hoe vaak we de koetsier (ons denken) nog op het matje moeten roepen.

En behouden vaart gewenst.
Warme groeten,
Tony.

Hermanosinc.nl
Numerologisch.nl