Paragnost Eddie & Consulenten

Vier het leven

Vier het levenDoor alle drukte rond de feestdagen vergeten we bijna het allerbelangrijkste.
‘’Genieten van het leven en van de dingen en mensen om ons heen die ons werkelijk blij en gelukkig maken”.
Af en toe betrap ik mijzelf er ook nog wel eens op dat door alle hectische tijden die we momenteel beleven en er zoveel op ons af komt dat ik even vergeet mijn pauze knop in te drukken.
Dan is het even stil staan op de plaats en’’ zoals ik het zelf noem’’ even af gaan en alles de revue laten passeren.

Op zulke momenten besef ik mij heel goed wat een rijk mens ik ben. Positief als ik ben ingesteld zie ik in elke gebeurtenis wel een boodschap of teken van (boven) die mij een bemoedigend klopje op de schouder geven als ik in mijn ogen weer iets voor elkaar heb.
Mijn dierbare vrienden zijn er altijd voor mij en ook voor jou lieve mensen luister maar eens goed wat je werkelijk hoort als je eens helemaal naar binnen keert.
Leven is iets om werkelijk dankbaar voor te zijn en geloof mij lieve mensen ook ik heb meer dan mijn deel van de koek gehad in dit leven maar zelfs al de lessen die ik heb mogen leren zie ik als een geschenk. Zal zeker mijn aangeboren enthousiasme zijn?

Ik zie overal iets moois in ondanks de ook vaak pijnlijke momenten in het leven.
De kunst is om te genieten van alle moois om je heen. Hoe je dat doet is in elk geval je mindset veranderen.
Waar kies je bv voor ‘’gelukkig zijn’’ of om je de hele dag ‘’ongelukkig’’ te voelen?
Het is een keuze lieve mensen. En dan bedoel ik niet dat ik niet begrijp dat als er een tragische gebeurtenis in je leven plaats vindt dat je happy de peppie moet zijn, dat zou wat al te kort door de bocht zijn.

Maar wij mensen hebben allen wel eens van die gemoedstoestanden waardoor we onszelf even niet al te vrolijk voelen. Dan is het echt fijn om te weten dat we die knop ook bewust om kunnen zetten.
Dat we door onze gedachten te verzetten een heel ander gevoel kunnen krijgen is al wel bewezen, maar je kunt dit ook dagelijks oefenen.
Eerst is het belangrijk om te kijken waar je prioriteiten liggen deze voer je eerst uit en daarna kun je eens zien hoe je de rest van je dag invult.
Ook al heb je weinig geld op zak of ben je alleen of heb je een dierbare verloren.

En juist in deze dagen die altijd wel zwaarder lijken te wegen is het dan van belang niet alleen te blijven.
Maar goed ieder mens geeft zijn eigen invulling aan deze dagen. De één is pas gelukkig met een goed gevulde dis en zijn tafel vol gasten de ander koopt de duurste cadeaus weer een ander zegt ik zal blij zijn als het voorbij is en weer anderen zeggen het is fijn om met elkaar te zijn of gewoon alleen in de rust maar het is de tijdsgeest die telt. En zo is dat lieve mensen het gaat maar om één ding en dat is dat deze periode wordt gezien als het feest van het licht.

Jammer dat velen dit zijn vergeten en alleen maar gaan voor de glitter etc maar ieder zijn ding zeg ik maar. Als je elkaar in deze dagen maar kan laten en het liefst in elkaars eigenwaarde en met respect samen kan zijn.
Daar uiteindelijk gaat het om toch? De kerstdagen zijn voorbij maar de heilige geest is nog steeds voelbaar op de aarde en onder de mensen, als je er voor openstaat tenminste hè anders voel je niets daarvan.

Genieten is blij zijn als je de kaarsje kan laten branden voor elkaar en als je iets lekkers hebt gebakken uit de oven en de hele kamer ruikt ernaar.
Genieten is ook de serene rust voelen die in huis kan hangen als je met gelijkgestemden bent. Of je huisdier tevreden zien slapen omdat zijn buikje lekker rond is gegeten. Genieten van iemand die je vriendelijk groet waarvan je weet dat het echt is gemeend.
Genieten is ook blij worden van de blik in iemands ogen als je cadeautje wordt uitgepakt. Of gewoon het samenzijn met een kopje thee en elkaars gezelschap.
Genieten lieve mensen doen we veel te weinig door wat niet allemaal te zien te horen te voelen krijgen en dat we weten dat er zoveel narigheid is in gebieden en onder mensen die niets hebben dan de kleding die ze dragen.

Daarom lieve mensen wees tevreden met wat er is en wees dankbaar voor het dak boven je hoofd en je warme bed en het water wat uit je kraan komt en je bord met eten elke avond. Want menigeen heeft dit niet op de aarde in deze tijd.

Elke door God gegeven dag is iets om dankbaar voor te zijn en hoe je leven dan ook is, weet dat je in elk moment iets van vreugde kan voelen als je er maar voor open wilt staan.
Hou het goed voor jezelf en anderen, en geniet van alle kleine dingen om je heen.

Warme knuffel Elisa-Lis paragnost-Eddie Box 68