Paragnost Eddie en Consulenten

Verleden opruimen

Verleden opruimenVerleden opruimen. Voor iedereen die ervaart dat het verleden opruimen zich meer en meer opdringt, volgt een inspirerend meditatief blog. We kunnen pas door de poort van een nieuw leven stappen als we de bereidheid hebben om de ballast van het verleden op te ruimen. Soms is het moeilijk om alle ballast in één reis los te laten, het is de intentie die je neerzet dat een eerste stap is naar verandering. Bij sommige ervaringen is het mogelijk dat professionele hulp je verder kan helpen. De toekomst opbouwen zal voor de komende tijd niet anders zijn dan opruimen, opschonen en bewust verantwoordelijkheid nemen voor die toekomst.

Innerlijk loslaten is noodzakelijk om op een vreugdevolle manier in het hier en nu te leven. De toekomst is niet te voorspellen, als je hoopt het verleden te kunnen passeren.

Wanneer we onze emoties opkroppen, remmen we onze vitaliteit en raken we gedeprimeerd.
Door pijnlijke gedachten, angsten, twijfels los te laten, komen we terug in onze essentie (liefde) en voelen we ons vitaler en lichter.
Emotionele bevrijding leidt tot zelf-acceptatie en uiting van alle gevoelens (pijn, angst, boosheid, ontgoocheling…)
Door te accepteren en ruimte te geven aan al die gevoelens die we allemaal hebben, leiden ze geen eigen leven, houden we geen masker van schijn-heiligheid op, maar accepteren we ons volledige mens-zijn.

Accepteren van onze volledige goddelijke essentie is de hoogste daad van zelfliefde. Doordat we heel lang geconditioneerd zijn geweest op vele manieren en in vele gelaagdheden is het niet de makkelijkste weg. Je kunt je in die weg aanvankelijk behoorlijk alleen of eenzaam voelen. Je kunt ervaren dat dierbaren losgelaten worden. Dit is de andere kant van de medaille: kiezen voor jezelf omdat je van jezelf houdt of ervoor kiezen om jezelf te blijven aanpassen.

Door jezelf toe te staan al je gevoelens te uiten op een respectvolle manier, open je de deur naar vergeving en heling.
Het verdringen van de meest menselijke gevoelens creëert blokkades in de verbinding met jezelf en anderen, en blijft je energie vastzitten in het verleden.

Wanneer je de negativiteit laat gaan en de rijkdom van je gevoelens ervaart, heb je werkelijk gekozen voor het leven. In de essentie zijn er geen negatieve noch positieve gevoelens en emoties. Alles is een vertolking van wat gevoeld wordt en wordt vertolkt in of/of. Dat is het leven in een dualistische vervormde wereld.

Laat alle oude ideeën en beklemmende gevoelens over jezelf en het leven die je beperken, los.
Om deze negatieve emoties te kunnen loslaten, moet je ze eerst volledig ruimte geven, erkennen, accepteren en uiten.
Zoek een plek waarin jij je veilig voelt om ongeremd ruimte te geven aan je emoties. Uiten van je emoties en gevoelens kan je op veel manieren: schrijven, schilderen, houthakken, zingen, dansen.

Vanuit emotioneel lichaamswerk belicht kunnen we ervaren waar onze energie ‘bevroren’ is. Onze hele geschiedenis ligt als bevroren in ons wezen. We bestaan uit meer dan 70 % water dat wacht om in elke cel van ons wezen opnieuw volop te gaan stromen.

Elke ervaring is door het hogere Zelf bedoeld om meer besef en een groter bewustzijn te creëren.
Je (soms jaren) opgekropte emoties/gevoelens loslaten (ruimte geven) zal de deur naar innerlijke vrede en vitaliteit openen.
Je hebt je zintuigen de kans gegeven te veranderen en het zal gemakkelijker zijn om een spirituele context te scheppen voor al jouw ervaringen.
Je zal ervaren dat jij wijsheid, vergeving en helderheid in jouw situatie kan brengen.