Paragnost Eddie en Consulenten

Verchiel is de Engel van de maand juli

Engel VerchielEngel Verchiel is de heerser van de Zon en woont in het Huis van het sterrenteken Leeuw. Een bijna soevereine macht op het gebied van alle legale zaken, waarbij zelfs gunsten van rechters en koningen verkregen kunnen worden.

De zon en de leeuw zijn beide ‘geel’ de kleur staat voor de windrichting zuid en het bijbehorende element is vuur. Vuur is krachtig en warm, soms moet iets opgewarmd worden, maar tegelijktijdig kan vuur verwoesten. Het gezegde vuur en water (gaat niet samen), water blust vuur. Zegt wel iets over de maand juli.

Er zijn waarschijnlijk innerlijke conflicten. Die mogelijk ook strijd in de omgeving brengen.

De manen van de leeuw zijn krachtig en sterk, je kan je er bewijs van spreken aan vasthouden, net als de manen van een paard. Tegelijk laten de manen zien dat een leeuw krachtig is. Een leider … de leeuw wijst de weg …

De zon wijst ook de weg. De zon komt op in het oosten. Is verbonden aan het element hout. Door de zon in de gaten te houden, is het duidelijk in welke richting je moet gaan. Hout stookt het vuurtje op …

De grote centrale Zon staat voor het eigen zijn, het centraal verlangen, persoonlijkheidsontplooiing. Levenskracht, ontplooiing, moed, bewustzijn, en sterke wil maar voor optimisme en sprankelende vitaliteit.

Engel Verchiel begeleid leiderskwaliteiten, loyaliteit en moed. Deze eigenschappen zijn erg krachtig. Het is van belang dat deze beheersbaar blijven. Emoties vanuit hartstocht kunnen nog weleens ongeleide projectielen worden. Doordat er leiderskwaliteiten aanwezig kunnen zijn, wordt er niet enkel voor het individu beslist, maar ook voor de groep of gemeenschap. Door de talenten en gaven aan te wenden komt men in de kracht te staan. Denk daarbij aan het voorbeeld voor jongeren die geïnspireerd kunnen raken maar daarbij nog wel begrensd moeten worden. Bedenk wel dat een leider niet voor het individu mag kiezen, maar naar het grotere geheel mag kijken om beslissingen te nemen die voor een ieder goed zijn.

Een leider zijn kan een eenzame positie zijn of een hele populaire … maar wie zijn de echte vrienden?
Een volger zijn, kan betekenen dat men de eigen verantwoordelijkheden vergeet. Eveneens kan een leider in conflict komen met individuen van een groep. Die niet kijken naar het groter belang.

De maand juli staat eveneens in het teken Kreeft, die correspondeert met water. Het is dan ook letterlijk water en vuur. Men wil zich het liefst verstoppen. Blijf bij uzelf, denk na voordat u de strijd in u zelf of met anderen aan gaat.

Inzicht, hulp en begeleiding kunt u aan Engel Verchiel vragen om een definitieve beslissing te nemen.