Paragnost Eddie en Consulenten

Verandering?

Verandering? Soms wil je iets zo hard doen werken dat je niet ziet dat dit juist hetgeen is wat tegenwerkt. Wat bedoel ik hier nu mee?

Wel het kan gebeuren dat je een plan hebt een idee wilt verwezenlijken en dat je er al een tijd mee bezig bent maar dat het steeds maar weer niet wil lukken in jouw gevoel.
Dan kan het juist zo zijn dat je dingen over het hoofd ziet omdat je blijkbaar te veel focus legt op dat ene wat je zo graag wilt zien groeien.
Tijd is dan in je nadeel denk je omdat je bv nog maar zo weinig tijd hebt om datgene voor elkaar te krijgen. Wat is het dan waaraan we voorbij gaan in ons enthousiasme?

Er zijn verschillende factoren waardoor je tegen je eigen muur aan kunt lopen. Bijvoorbeeld:
Niet genoeg focus kunnen leggen omdat je niet genoeg informatie hebt.
Niet bewust bezig zijn met datgene wat je uiteindelijk zou willen bereiken doordat je jezelf laat afleiden door te veel trivialiteiten om je heen.
Je onzeker voelen omdat het misschien niet het juiste is wat je wilt gaan doen.
Angstig zijn ook weer uit onzekerheid of het je wel gaat lukken .
Vermoeid worden door te veel te denken ipv daadkrachtig te zijn.
En eigenlijk zie je dan door de bomen het bos niet meer en kom je er niet meer uit.
Wat je dan kan doen is eens goed overleggen met jezelf of het wel haalbaar is wat je uiteindelijk van plan was.
Soms is het idee of plan heel eenvoudigweg niet haalbaar. Je hebt nu eenmaal te maken met onvoorziene omstandigheden en je moet daar zeer flexibel in blijven.

Kijk eens naar de dingen die wel werken in je leven en of dat misschien al de met kleine veranderingen te maken heeft gehad.
Soms zie je het niet omdat je op iets groters mikt, en de dingen die lekker lopen voor het gemak maar vergeet.
Stap voor stap bouwen aan je plannen en je doel stellen is dan misschien wel beter zodat je niets meer overhaast doet.
Tijd is kostbaar zeg je maar ook het huidige moment is dat. Sta echt eens stil bij de laatste paar weken en kijk dan eens wat daar allemaal is voorgevallen.

Omdat de tijd in onze aardse ogen supersnel gaat en het gaat inderdaad heel snel hebben we niet altijd in de gaten dat we ook kilometers afleggen met elkaar.
We doen soms dingen automatisch en vinden dat heel normaal maar weet dat alles wat er gebeurt met een reden is.
Ook al zit je soms uren lang met een lege bladzijde voor je neus of wil het maar niet lukken om een plan af te krijgen waar je jouw zinnen op hebt gezet. Dat heeft kennelijk de bedoeling dat je dan even afstand neemt van hetgeen je mee bezig bent om tot bezinning te komen.

Nogmaals niets is voor niets en het leven geeft je soms wel de seintjes die je dan toch niet zien wil omdat je nu eenmaal iets wil neerzetten voor jezelf. Heb je ook een plan B?
Als dit niet wil lukken wat dan? Misschien is het belangrijker om het op een andere manier voor jezelf in te vullen. Geef jezelf dan wat meer ruimte en creëer meer tijd voor ontspanning zodat je even je focus op iets anders kunt zetten.

De beste ideeën ontstaan soms in totale leegte. Ik heb eens een ondernemer horen zeggen dat zijn beste ideeën op het toilet ontstaan simpel omdat hij daar even helemaal met zichzelf kon zijn. En deze man heeft een groot bedrijf met veel personeel. Zo zie je maar.
Neem de tijd eens voor jezelf .
Als het even niet lukken wil is het misschien eerst tijd dat er iets anders mag worden afgewerkt wat momenteel dan belangrijker is.
En is het daardoor het juiste moment niet voor jou om datgene te veranderen wat je graag veranderen wilt.

Het wil niet zeggen dat het niet van de grond af mag komen maar neem je tijd ervoor.
Je kunt nu eenmaal niets forceren en daardoor wordt je steeds weer met de neus op de feiten geduwd.
Luister naar je innerlijke stem, voel wat het met je doet, en kijk vooral eens met andere ogen naar jezelf. Je hoeft jezelf niets meer te bewijzen. Je bent al goed zoals je bent en leef in het moment.

Dat is het enige moment wat er werkelijk is. De toekomst mag nog komen en het verleden is al geweest. Doe daarom alles heel bewust of je nu de afwas doet of een blog schrijft of een boodschappenlijstje maakt, doe het bewust daar gaat dan minder tijd inzitten dan als je met 10 dingen tegelijk bezig bent in je hoofd.
Mindfulness in het leven staan, zodat je meer tijd voor jezelf over hebt! Is dat niet mooi?
Ik vind van wel, en jij vast ook als je besluit om het eens over een andere boeg te gooien.

Jijzelf bent de verandering in je leven als je dat wilt.

Veel succes ermee, box 68 paragnost Eddie

Warme knuffel,
Elisa-Lis