De val van selectie geheugen…
Einstein zij ooit eens:
“Als ik gelijk heb zullen de Duitsers zeggen dat ik een Duitser ben, en de Fransen dat ik een man van de wereld ben.
Als mijn theorie vals zou zijn, dan zullen de Fransen zeggen dat ik een Duitser ben en de Duitsers dat ik een jood ben”.
Waar komt deze onwetendheid bij de mens vandaan..
Is het ’t addoreren van een persoon maar indien het tegenvalt angstig zijn dat men ook op ons uitgekeken raakt? Of willen we onszelf in dergelijke mate onze mening niet herzien, omdat we vooraf al iets inprenten, dat als de verwachting niet wordt beantwoord we in ieder geval ook niet gekwetst worden.
Het komt naar mijn idee, doordat we altijd al een mening klaar hebben liggen.
Het is een soort selectie die we met alles in het leven inzetten omdat we er grip op willen krijgen. En wat we herkennen een veiligheid geeft, en alles wat daarbuiten valt is onveilig en dus geen toegevoegde waarde. Denken we.
Het tegendeel is meestal waar.
Hoevaak hebben we niet dat we tv kijken, en die presentator, acteur of zanger voor het allereerst zien en we meteen een oordeel klaar hebben liggen. JOU MOET IK NIET!
Het is de ogenschijnlijke waarheid die we op kunnen maken uit de liedjes van die zanger of de rollen die de acteur speelt of de altijd eigen gereide presentator die wat pedant overkomt..
Mocht je dit herkennen is dat juist niet slecht, want je bewustzijn word hierdoor getriggert die zegt: is het wel zo?
Niks menselijks is mij natuurlijk vreemd en wilde op een gegeven moment ook wel van die veroordeelde start af, die ik tussen mij en die ander aanwakkerde.
Je voelt dan aan alles dat zoiets je heel erg kan stagneren in je spirituele groei die je in dit leven weer ten uitvoer mag brengen.
Het toelaten van een andere manier van denken, je mening herzien, en aan alles voelen dat zelfs gedachtes komen en gaan en zeker het bewustzijn wat daaraan gekoppeld is.
En sowieso kan A. de numerologie er absoluut aan bijdragen zodat we kunnen zien waarom wij als mens onszelf zo kunnen irriteren aan een persoon.
En B. en dat is het belangrijkste, we onszelf alleen maar levenslang zouden geven als we elke keer die energie van die persoon zouden zien, die ergenis in ons lichaam zou huisvesten en we dan een slaaf zou worden van onze eigen onwetende gedachtes en overtuigingen.
Een selectief geheugen is een bron conditionering wat o.a. xenofobie en discriminatie in het leven roept..
Bij deze twee laatste komt natuurlijk veel meer bij kijken dus dat laten we achterwege haha, maar het valt wel onder dezelfde noemer.
Maar hetzelfde werkt bij roddelen.
Als een vriend of vriendin in jou bijzijn over andere mensen roddelt. Dan reken maar van YES, dat hij of zij dat ook over jou doet bij andere.
Einstein zei ook: het is moeilijker om een vooroordeel weg te nemen dan een atoom te splitsen..
En wanneer je niet meer aan de vooroordelen meedoet, is dat vreugdzaam besef, en zal de dwang om zo nodig een mening te moeten hebben opgedoekt worden.
Je kunt de waarheid niet vinden met de lamp van een leugen.
Een helder licht laten schijnen en weldra met een open vizier al het nieuwe aangaan. Wat de meningen van de omgeving waarin je je begeeft ook zijn.
Je mening herzien en loslaten van waarheden die in het heden de lading niet meer dekken, is een zege voor ons bewustzijn.
Onze ziel is er alleen maar gebaadt bij, dat wij als aards instrument van onze ziel gaan onderzoeken wat het leven en de mensen die erop wonen gaan (h)erkennen en beschouwen als lessen wat groei tot stand brengt.
En door vast te houden aan selectieve gedachten en overtuigingen zullen de waardevolle lessen (waarvoor je toch gekozen hebt) niet begrepen worden. En dan ons eigen wak zullen slaan in het proces van spirituele ontwaking..
Het is alleen al geweldig om geen medestanders om je heen te hebben.
De typische situaties van: dat vind je toch ook zeker wel zo hè, ja toch ja toch! ZEG JA!
En dan vinden ze je maar raar of eigenaardig. Daarmee ben je wel ‘aardig voor je eigen’.
En zo ook aardig voor anderen.
Het is juist met dit fenomeen dat alles wat je aandacht geeft, groeit.
Wat is het toch heerlijk om te beseffen dat het een eigen keus is om meningloos te zijn.
Omarm het niet willen begrijpen. En drijf zo verder op de rivieren die nog lang niet ontdekt zijn!
De laatste quote van de grootmeester:
Kennis bremgt je van A naar B verbeelding brengt je overal.
Of je moet gehoord hebben of denken dat verbeelding niet deugd of niet kan zingen.
Begin dan maar weer bij A, of aan het begin van deze blog. 🙂
Dag lieve bondgenoten!
Fijne week,
Tony