Paragnost Eddie en Consulenten

Spirituele thuisbasis

Spirituele thuisbasisSpirituele thuisbasis. We kunnen zowat in elk boek dat we in handen nemen lezen dat we scheppers zijn van ons eigen leven. Het leven kan echter minder vreugdevol ervaren worden als we ons niet bewust zijn van het doel of de reden waarom we hier zijn of als we denken dat ‘hier’ alles is wat maar kan bestaan en we in ons waardenstelsel het materiële boven het spirituele stellen.
In de derde dimensie zijn we samen en scheppen we ons eigen leven, waarbij we samenwerken met anderen, voor hen zorgen, hen helpen en waarderen in een scheppend vermogen. In het samen creëren van ons grootse avontuur krijgt ieder van ons de kans zich te verrijken en verrijkt te worden.

In het begin van deze reis war pure liefde de allesoverheersende energie. Tijdens die reis door de tijd en als gevolg van het langzame verlies van ons ware zelfbewustzijn, heeft liefde plaatsgemaakt voor angst. Dat is de reden waarom we zoveel conflicten ervaren.

Het leven wordt dan een ernstige onderneming, waarbij we de mensen met wie we omgaan, onze relaties, van een zakelijke kant bekijken. ‘ Ik geef jou mijn aandacht als ik ook van jou aandacht krijg. Ik hou van jou als je ook van mij houdt’. We worden afhankelijk en vrezen ervoor dat niemand van ons zal houden, waardoor liefde verandert in angst.

Ontevredenheid is een natuurlijk gevolg als het leven op een te serieuze manier wordt geleefd. Het sijpelt van de spirituele dimensie naar de mentale en emotionele domeinen en zal uiteindelijk ons fysieke welzijn beïnvloeden. Maar diep vanbinnen is er altijd een stem die ons terugroept, die ons al fluisterend de waarheid in onze herinnering brengt.
Een zachte innerlijke stem doet ons eraan herinneren dat dit niet de reden is wie we zijn en waarom we ons hier bevinden. Je bent niet wat je in de spiegel ziet en je bent niet op aarde gekomen om in angst te leven.

De roep van je spirituele thuisbasis en je oorspronkelijke bewustzijnstoestand is altijd aanwezig, zoals je jeugdherinneringen aan thuis een vast plekje in je geheugen hebben gekregen. Soms keer je terug naar de plaats waar je bent opgegroeid en waar je als kind hebt gespeeld; je ervaart dan opnieuw die bijzondere gevoelens en waardevolle momenten.

Elke ziel op aarde kent een spirituele jeugd die in het teken staat van onschuld, plezier en paradijselijk geluk. Het is een plaats van tijd en ruimte. Die plaats roept ons om terug te komen. Deze reis kent geen afstanden. Je bent er in één seconde.

Naarmate je je regelmatig terugtrekt in stilte, zul je merken dat je in staat bent de wereld om je heen achter je te laten om een toestand van diepe innerlijke stilte te bereiken. Herinner je dat je een spiritueel wezen bent dat van ver komt. Je kent deze plek zo goed. Er heerst volstrekte stilte. Er is slechts intense vrede en harmonie. Je verblijft in dit moment van de diepste vrede in deze stille, liefdevolle hereniging, in de vertroosting van je oorspronkelijke thuis.