Paragnost Eddie en Consulenten

Spirituele betekenis van bloemen

Spirituele betekenis van bloemenSpirituele betekenis van bloemen. De tuin staat opeens vol met paardenbloemen. Normaal gesproken staat de kant van de sloot en de weide er vol mee en dat is een beeld wat we normaal vinden.
Niemand die er bij nadenkt wat de betekenis kan zijn.
Spiritueel gezien heeft elke bloem een betekenis en aangezien de paardenbloemen inmiddels niet meer te tellen zijn ben ik toch eens nader gaan invoelen wat het mag betekenen.
Gezien de flinke lading aan energie van de afgelopen weken en de toch wel vrij intensieve gesprekken en coaching was het de laatste tijd best pittig voor ons.
En we zijn niet voor een kleintje vervaard dus we blijven de schouders eronder zetten en we gaan met volle moed door.

Dat er zo nu en dan ook bij mij wel eens een gevoel was van moedeloosheid vanwege alsmaar terugkerende processen neem ik op de koop toe.
Wel is de vermoeidheid voelbaar zo in de zomertijd waarin het weer doet wat het wil oftewel ‘’waarin het weer wordt gemanipuleerd’’, en het lichaam zich een slag in de rondte moet werken om zich te kunnen handhaven.
Soms heb je dan eens even een bemoedigend klopje op de schouder nodig, en de dieren in de wei en de prachtige vogels in de enorme boom voor het raam die elke dag veel vreugde geven stuurden mij steeds weer naar buiten.

Het viel mij al eerder op dat er in het gras wat gele bloemetjes zaten en ach ja dat is niet zo bijzonder dat zie je bij elk grasveld wel.
Maar de enorme hoeveelheid paardenbloemen die in een week tijd zichtbaar waren trokken mijn aandacht.

En invoelend op deze krachtige bloem was dit de boodschap:

Ik geef je energie om vol te houden.
Mijn kracht zal je helpen om je sterke eigenschappen zoals , vastberadenheid en aanpassingsvermogen te vergroten.
Ik moedig je aan om sterk en flexibel te zijn. Je zal altijd een manier vinden om te overleven.
Focus je volkomen op je eigen spirituele missie en je zal blijven groeien en uitreiken naar het licht.
Prachtige boodschap vond ik het.
Er is zoveel gaande op de aarde en er zijn zovele processen aan de gang dat het soms wel eens even te veel kan zijn. Ook voor mensen die dagelijks anderen begeleiden in hun proces is een schouderklopje dan welkom. En als moeder natuur een handje mee helpt om ons de inzichten te geven die we op zo een moment kunnen gebruiken dan nemen we die dankbaar aan.
Dus heb jij je tuin vol met paardenbloemen staan dan is ook voor jou de boodschap dat er altijd krachtige energie is voor jou. En als je jezelf focust op je eigen missie zal ook jij blijven groeien.
Hartegroet,
Lis