Paragnost Eddie & Consulenten

Patronen doorbreken

Patronen doorbreken

©Mieke

Met het intellect creëren we voortdurend. gedachten. En gedachten kunnen een emotionele lading bevatten. Nu heeft iedereen emoties en ze zijn ook belangrijk in ons leven als sociaal dier.
Onze emoties kunnen tot ons onderbewuste toetreden op een chaotische manier of ze kunnen ook omgevormd worden tot liefde.
Wanneer emoties ons in de tang nemen, worden ze soms gevaarlijk. Hiermee bedoel ik dat die emoties kunnen leiden tot zelfdestructieve patronen.
Storende elementen kunnen voor patronen zorgen die ons leven bepalen. Wanneer verwarde emoties een gewoonte worden, worden we ongelukkig en lijkt het leven moeilijk te zijn.
Het ego houdt controle over ons. We laten onze mind bepalen hoe we ons al dan niet voelen. Mindcontrole.
Hoe vaak creëren we niet zelf drama in ons leven, door op een bepaalde manier te reageren zonder werkelijk te weten vanwaar dit komt?
Sommige van die gewoonten maken ons blij en andere maken ons ongelukkig waardoor we zelf ons leven saboteren.
Heel veel van die gewoonten leren we al vroeg in onze kindertijd (en dit zelfs nog veel eerder); een heel groot deel van ons volwassen leven kunnen we onze eigen ‘neurotische’ patronen uitspelen.
Een destructieve gewoonte doorbreken is niet gemakkelijk, het ego rechtvaardigt het op de meest gekke manieren.
In de loop van de jaren wordt het herhalen van destructieve patronen heel vermoeiend en ook dit kan leiden tot een emotionele burn-out. Een burn-out is absoluut niet prettig, maar wel een wake-up call.
We hebben allen onze eigen programma’s aangeleerd gekregen, en wat we geleerd hebben kunnen we ook we afleren. Destructieve gedachten, emoties, gevoelens aan de oppervlakte brengen, erkennen dat ze er zijn zonder te veroordelen. Waarnemen als een getuige maakt het een stuk gemakkelijker.
Je bent niet je destructieve gedachten, emoties, gevoelens, je hoeft je er niet langer mee te vereenzelvigen. Je kan je programma’s laagje per laagje afpellen, ontmantelen, vertrouw op de innerlijke wijsheid van je innerlijke hogere zelf. Dit ben je niet vergeten bij je incarnatie, het is enkel overschreven met programma’s om je in de ban van ongelukkig zijn te houden via gedachten, emoties en gedrag.
Je kan ervoor kiezen jezelf niet verder te bekrachtigen in ongelukkig zijn en eveneens niet toe te laten je ongelukkig zijn te laten bekrachtigen door de buitenwereld. Dit houdt je gevangen in het lijder- en slachtofferschap. Dit is toch niet meer wat jij werkelijk wilt?
‘Wanneer we stil en rustig zijn, creëren we ruimte om te luisteren naar de alwetende intuïtieve stem in onszelf die alle antwoorden heeft.’

Warme hartegroet
Creatie Mieke Patronen doorbreken ©
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com