Paragnost Eddie en Consulenten

Van Overleven naar Leven

psychology, psychotherapy, mental healing Veel mensen hebben het zelf niet echt in de gaten, ze leven niet maar zijn in de overlevingsmodus. Daar zijn ze ooit terecht gekomen, vaak na een heftige gebeurtenis. Daarbij hoeft men niet direct aan extreme gebeurtenissen te denken, soms heeft iets wat klein lijkt een hele heftige impact. Een voorbeeld hiervan is een kind dat de kamer in komt, heel trots is op zichzelf, maar in de ogen van de toeschouwers iets ‘geks’ heeft gedaan, die dan beginnen te lachen. Het kind voelt zich uitgelachen, niet serieus genomen. De basis veiligheid is niet aanwezig.

Wat er dan kan gebeuren is dat het etherische lichaam zich opsplitst. Zo dat fysieke lichaam uit, dan hoef ‘ik’ het niet meer zo diep te voelen. Dit is zeker het geval bij mensen die mishandeling hebben ondergaan. Dat fysieke lichaam doen ‘ze’ maar mee wat ze willen, ik ga veilig met mijn emoties ergens anders heen, buiten mijn lichaam.

Het probleem hierbij is, dat wanneer het weer veilig is, het energetische lichaam er vaak voor kiest te blijven in de veilige overlevingsmodus. Maar als lichaam en geest niet één zijn, loopt er iets scheef.

Het ‘echte’ gevoel moet ook in het lichaam aanwezig zijn. Het fysieke lichaam, en gedrag van de mens gaat verder met overleven. De volledige bewust-zijn is niet wat het moet zijn.

Gelukkig komen mensen soms ook tot bezinning. Vragen als: Wat is er eigenlijk met mij? Waarom gedraag ik me zo? Waarom voel ik mij zo? Worden dan gesteld. Het woordje waarom is niet altijd handig daarbij want men gaat dan op zoek. Een zoektocht is niet per definitie verkeerd wel kan het dan gebeuren dat men verkeerde informatie krijgt of informatie verkeerd interpreteert. Het bekende ik wil horen wat ik wil horen of het selectief gehoor. Ook dit hoeft niet bewust te zijn. Soms is het veiliger om het niet te weten, of te blijven waar men is. Dat is bekend! Zo heb ik me altijd gevoeld en dan weet ik hoe het is. Het andere is onbekend, onbekend is ongemind.

Het is niet altijd nodig om terug te gaan naar het verleden! De twee lichaamsdelen bij elkaar brengen is eigenlijk het belangrijkste. De ontmoeting van het fysieke en energetische lichaam en deze dan samen te brengen.

Het kan door gebeurtenissen komen dat het vanzelf tot stand komt. Mogelijk is er hulp bij nodig. Indien iemand hulp wilt, wees dan secuur met daar waar en aan wie je hulp vraagt. Enkele methodes zijn:

Hypnose & regressie therapie (niet elke therapeut zal dit doen)

Cranio Sacraal

Spiertesten

Opstellingen

Ongetwijfeld zijn er nog andere methodes … zoek dat wat past en veilig is.

Het tweedelen van de lichamen is immers ontstaan door onveiligheid!

Veiligheid en Liefde zijn basisvoorwaarden om te kunnen leven!

Het ontstaan van onder andere agressief gedrag, apathisch gedrag etc. heeft veelal daar de grondlegging. Mensen zijn vergeten dat samenwerking tussen een aantal energieën in het lichaam van essentieel belang zijn.

De ‘Hara, Energieplek, tweede sacraal chakra’
Het hoofd, simpelweg de hersenen en hersenstam
De intuïtie
De intuïtie van het derde oog (tussen de wenkbrauwen) en de kruin (de verbinding tussen het universum en de aarde). Als het om de chakra’s gaat zijn meningen verschillend, de overeenkomst is in ieder geval de derde oog en kruinchakra verbinding.

Het is dan ook belangrijk om te aarden of gronding te vinden! Gewoon simpelweg (touwje)  springen, hardlopen. Zeker indien men nog in de overlevingsmodus is, maar ook als beide lichamen samengesmolten zijn.

Medium Esther