Paragnost Eddie en Consulenten

Overledenen: contact hebben en maken

Overledenen: contact hebben en makenHoe moet ik me een overleden persoon of dier voorstellen?
Een overleden persoon of dier is een energie, ik probeer jullie er een tastbaar voorbeeld van te geven. Vroeger (voor de jongeren onder ons) hadden we een breedbeeld-tv of in ieder geval een dikke televisie als deze lang had aangestaan en je zetten hem uit voelde je een knetterend geluid als je er met je hand of lichaam langs kwam. Deze energie is eigenlijk ook de energie van een overleden persoon of dier, heel makkelijk uitgelegd.

Hoe weet je dat er een overleden persoon of dier bij je is?
Vaak voelt het alsof iemand naar je kijkt of dat je aan een bepaald moment wordt herinnerd met een mens of dier. Je zou natuurlijk ook de persoon of het dier kunnen zien of een schim. De meeste van ons zien in een ooghoek iemand staan. Dit komt omdat dat deel van je oog meer kan waarnemen dan als je recht vooruitkijkt. Maar het is tevens zo dat een persoon of dier niet per definitie zich helemaal hoef te laten zien zoals ze waren dat jij ze kon. Mijn opa verscheen 2 weken naar zijn begrafenis maar als jongeman geschat tussen de 25 en 30 jaar terwijl hij toen hij stierf in de 70 was. Ze gaan dus vaak terug in de tijd op het moment dat ze zich het prettigst voelde. Kinderen daarentegen groeien juist en worden ouder.

Hoe communiceer je met ze?
Met ze communiceren kan ook op verschillende manieren. Ikzelf krijg meestal beelden of een bepaald gevoel door. Ze laten het meestal zien of voelen door een eigen ervaring te laten zien zodat ik weet wat ze bedoelen. Maar ze kunnen ook communiceren doormiddel van iets aan en uit te maken alhoewel dit wel heel veel energie voor ze kost. Door een bepaalde geur te laten ruiken, een bepaald liedje op de radio of tv. Natuurlijk bestaan er ook speciale apparatuur om hun aanwezigheid op te merken of met ze te communiceren dit zie je ook wel vaker op tv. Het lijkt me wel apart om dat zo te doen maar ik doe het toch liever op mijn eigen manier omdat ik het denk ik dan beter in de hand heb ze toe te laten. En sommige overledenen zijn makkelijk om mee te communiceren en sommige zijn heel erg moeilijk.

Komen ze altijd bij je ook als je dat niet wil?
Nee ze komen zeker niet altijd bij je. Dus als je het niet wilt zullen ze niet snel daartegen in gaan. Soms komt dit wel voor maar je kunt aangeven dat je het niet wil of je ervoor afsluiten. De meeste wat met je communiceren willen je iets vertellen. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat je iemand heel erg graag wilt zien maar degene zich niet laat zien voor je. Dit heeft te maken dat ze je niet bang willen maken en je er op dat moment niet aan toe bent. En in de meeste gevallen kun je ze ook niet dwingen.

Zijn ze altijd bij je?
De meeste zijn niet altijd bij je. Meestal alleen als je ze echt nodig hebt of gewoon een keer om even te laten weten dat het goed met ze gaat. Als ze wel bij je zijn als ze net overleden zijn kan dit een andere oorzaak hebben doordat jij ze hier houdt, onbewust dan wel bewust. Voor hun is het, het fijnste als je het accepteert dat ze over zijn gegaan hoe moeilijk dat ook is. Want zo vinden hun ook hun rust. Als jij verdriet hebt hebben zij dat ook. En dat is wat we allemaal niet willen natuurlijk.

Mijn ervaringen:
Tegenwoordig zie en of voel ik dagelijks de aanwezigheid van een overledenen niet alleen voor jullie maar ook mijn eigen dierbare. De eerste keer dat ik heel bewust en duidelijk iemand zag waarvan ik ook wist dat hij dood was, is in 2009 geweest. Dit was echt heel mooi maar hij had tevens de boodschap hem los te laten onbewust hield ik hem hier. Ik wist toen nog niet hoe ik kon communiceren met ze dus ik heb mijn opa toen gevraag om in mijn slaap de boodschap te komen vertellen wat hij me wilde duidelijk maken. Ik wist op dat moment dat ik die meneer zag nog niet dat het mijn opa was. Pas de volgende dag omdat hij zich in mijn droom liet zien zoals ik hem kende. Dus als je bang bent vraag ze dan gewoon om in je dromen te komen maar vertel er ook bij dat je wilt dat je de droom onthoudt. Ik heb meestal pen en papier naast mijn bed liggen om het meteen op te schrijven aangezien ik vaker van dat soort dingen droom. Nu naar lang oefenen en bewust worden heb ik geleerd om te kunnen communiceren wanneer ik dat graag wil en de overledenen. En ook voor mij is de ene makkelijker om contact mee te maken dan de andere. Mijn man en ik spelen ook een spel, heel vreemd voor vele maar voor mij een goede oefening. Hij zegt iets tegen zijn overleden vader, zijn vader moet dat tegen mij zeggen en ik weer tegen mijn man. Meestal hoor ik het meteen, maar wacht dan tot de volgende dag om te kijken of het antwoord hetzelfde blijft. Mijn man en ik kennen elkaar al 24 jaar dus we weten precies hoe de ander is. Ik vind het heel erg mooi om zo met mensen te praten die niet meer met hun omhulsel. Voor 2009 voelde ik wel de aanwezigheid en zag ook de schimmen maar vanaf dat moment zag ik ze duidelijk. Ik denk dat het een soort test was om te zien of ik er klaar voor was. Dat willen ze natuurlijk wel heel erg zeker weten.

De meeste willen je niet bang maken en je hoeft er ook zeker niet bang voor te zijn. Wat ik wel echt op het hart wil drukken behandel ook hun met respect, dan zullen zij dat ook bij jou doen. Dat is vooral van toepassing voor de overleden personen of dieren die we niet kennen en bijvoorbeeld iets hebben met een bepaalde ruimte of plaats waar ze naar zijn terug gegaan. In mijn huis is de oude bewoner teruggekomen deze meneer heeft hier 44 jaar gewoond dus niet heel vreemd dat hij dat doet. Ik zag hem voor het eerst in januari 2018 en wist meteen dat hij het was. In juni werd bevestigd dat hij inderdaad was overleden. We hebben geen last van hem, het enige wat je hoort is dat hij s avonds laat en s nachts begint te rommelen in de keuken en bijkeuken. Hij heeft een positieve energie en de kinderen ondervinden geen hinder dat is voor mij het belangrijkste. Hij ziet ook zijn huis zoals hij het had ingericht niet hoe het nu is. Een energie kan ook neutraal voelen en natuurlijk negatief als er echt veel hinder is ga niet zelf iets proberen maar neem contact op met iemand die dit kan en bijna dagelijks doet.

Heel veel liefde, licht en kracht.