Paragnost Eddie en Consulenten

Ook een storm gaat voorbij

Ook een storm gaat voorbijWe zijn slechts voor een korte tijd te gast op de aarde. Zo apart dat we denken dat alles om ons draait. Apart dat het moeilijk is om wat we als groei-ervaringen krijgen niet van harte kunnen accepteren. Een deel van ons staat er niet bij stil dat we voorbijgangers zijn, want dit is niet onze uiteindelijke thuis. We houden het liefst het leven in de greep. Enerzijds ervaren we dat we deels controle hebben over hoe we omgaan met groei-ervaringen en onze reacties erop, maar niet over andermans groei-ervaringen en reacties.
En toch is het dat wat in relaties gebeurt. Controle houden. Het loslaten van controle betekent dat we de ander zien zoals hij werkelijk is en niet zoals we willen dat hij was.
In wezen is het niet liefdevol om de ander uit eigenbelang te willen veranderen en zodus onder de duim te houden. Hieronder zit altijd angst. Het moment dat we bij onze angst komen, er verbinding mee maken, kunnen we elk persoon die we ont-moeten precies laten zijn zoals hij is.
Misschien is dit zelfs de belangrijkste uitdaging op deze aarde. Althans dat is wat ik als essentie voor mezelf meer en meer ervaar. Het is een proces waarin ik mezelf ont-doe van moeten in een ont-moeting. Bewust schrijf ik de woorden op mijn manier met de nadruk op ‘ont’. Met momenten ervaar ik mijn innerlijke rit naar het ontmoeten met mezelf en de ander als een uitdaging om mezelf en de ander te zien met mededogen, respect, verdraagzaamheid en acceptatie. Ertussen laveren alle emoties die zich laten zien, zodat ik ja leer zeggen vanuit mijn essentie. Ja tegen mezelf wie ik ben en ja tegen de ander die ik ontmoet. Ik ontsla mezelf van het moeten.
De omgeving laten zoals ze is, de ander laten zoals hij is. Er is niets te controleren, er is niets te manipuleren, er is niets te doen. Het is het niet verstoren van de wijsheid van het universum, ons innerlijke universum, de goddelijke harmonie die door alles en iedereen heen stroomt, alsook in onszelf.
Ik zet een stapje terug en sta de goddelijke harmonie in mezelf toe om het over te nemen. Ik eer mijn leven en heel elk deel dat om heling vraagt.
Het universum is heilig. We kunnen het niet verbeteren. Als we het proberen te veranderen, vernietigen we het. Als we het proberen vast te houden, raken we het kwijt. (Lao-Tzu).
Mijn mantra voor vandaag is: Ik laat elk moment er zijn zoals het IS.

Namasté
Mieke
www.miekecoigne.com