Paragnost Eddie en Consulenten

Om de brij heendraaien

Om de brij heendraaienDe titel zegt het al, er is een brij, een kluwen, waar je niet van weet wat het nu nog daadwerkelijk is. We noemen het soms ook wel een wespennest. Aan alle kanten word je gestoken, het is tot een vieze brij verworden, waar je niet meer uitkomt. We gaan er dan als vanzelf omheen draaien, om de brij.

Wat betekent het woord brij
Het woord brij kent als betekenis, een aftreksel, een kooksel, een geweekte spijs, die bedorven is, omdat er te veel tijd in is gestoken. Het is doorgekookt en om die reden niet lekker meer. Het heeft te lang op het vuur gestaan. En als je er een hapje van neemt, trek je een vies gezicht.

De mens draait om de brij heen
De mens draait vaak om de brij heen. Vindt het lastig duidelijk te zijn, omdat het niet goed weet wat nu duidelijk zijn is. We leren woorden te omhullen, ze zodanig te brengen dat we de ander geen pijn willen doen. We willen als mens het liefst iedereen te vriend houden. En weet je wat het effect is, van om de brij heendraaien, dat je juist geen vrienden maakt. De enige manier om niet in een brij terecht te komen, is duidelijk zijn. Niet te lang iets door laten sudderen, want je ziet wat het effect is.

Duidelijk zijn heeft echt voordelen
Duidelijk zijn naar een ander wordt als snel geïnterpreteerd als de olifant die door de porseleinkast loopt. Of de stempel opgedrukt krijgt van een bitch. Niets is minder waar. Duidelijk zijn, hoeft helemaal niet bitcherig te zijn, of egoïstisch. Je doet jezelf te kort zolang je om een brij heen blijft draaien. En uiteindelijk word je een keer als vanzelf duidelijk, omdat je er klaar mee bent, met al het gesteggel. Zie je dat je dan ineens wel duidelijk kunt zijn. Dat kon je altijd al, alleen je vond het eng, je durfde niet, bang om afgewezen te worden door die ander. Bang dat je iets misschien wel kon kwijtraken, als je partner of je baan.

Zolang een mens om de brij heen draait, gaat die nooit krijgen wat die zelf wilt. Er komt vanzelf een moment dat je gedwongen wordt om duidelijk te zijn. Velen zoeken contact met een medium 2.0 op www.mediums20.nl, omdat ze behoefte hebben aan duidelijkheid. Ze komen er zelf niet meer uit, te lang om de brij heen hebben gedraaid. De waarheid niet onder ogen durven te zien.

Een Wicca Magie heeft direct in de gaten of diegene die contact zoekt om de brij heen aan het draaien is. Een Wicca zal dit niet direct aangeven, dat komt later wel. Eerst worden antwoorden gegeven op de vragen van de beller of de chatter, daarna volgen de inzichten. En die inzichten daaruit kan de beller opmaken, dat die zelf mede gezorgd heeft voor de brij waarin die terecht is gekomen. Want al zijn er meerdere personen verwikkeld in het conflict, de beller of chatter is er een van. En die zal een duidelijk standpunt in moeten gaan nemen. Maar ja, we bedekken liever alles met de mantel der liefde.

Waarom heeft de mens moeite met duidelijk zijn
Hoe komt het toch dat we moeite hebben met duidelijk te zijn? We willen niemand te kort doen. We willen lief en aardig gevonden worden en denken dat als we duidelijk zijn, we de ander pijn doen. En niemand die ons leert jezelf belangrijk te vinden, waardoor je als vanzelf duidelijk bent. En om deze redenen draaien we vrolijk om een brij heen. In de kern zit hier wel een waarheid in. Want als we namelijk er wel aan toe zijn ons standpunt duidelijk weer te geven, komt deze er ook uit dat we er vaak geen vrienden mee maken. Maar is dit de beste manier?

Hoe pak je het goed aan?
Is er geen andere manier om te zorgen dat er om de brij wordt heen gedraaid? Jazeker wel, zorgen dat er geen brij ontstaat. Deze ten alle tijde voorkomen. Vanaf het allereerste moment duidelijk zijn.

Want ben je vanaf het allereerste moment duidelijk, dan gebruik je woorden die minder hard zijn. Dan blijven je vrienden je vrienden, tenminste die respect hebben voor jouw mening en zienswijze. Die ruimdenkend zijn. Want zeg nu zelf, moet jij op eieren lopen om het een ander constant naar de zin te maken en je eigen zin er voor in de porselein kast zet? Nee toch.

Tijd dus om de brij vanaf nu voor te zijn en dat te leren.