Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe Maan in Ram

Nieuwe Maan in RamNieuwe Maan in Ram: Conditioneringen doorbreken. Wie wil jij Zijn?

Het wordt tijd om je eigen spiegelbeeld in de vijver eens te bekijken en je te bevrijden uit het zelfbeeld dat door anderen is geconditioneerd. Ga dansen, rennen, lopen wartaal praten; wat er maar nodig is om de slapende leeuw van binnen wakker te schudden.

Pas als je je persoonlijkheid laat varen ben je in staat je individualiteit te vinden. Je individualiteit krijg je van het bestaan; je persoonlijkheid is opgelegd door de maatschappij. De persoonlijkheid is een maatschappelijk nut.

De maatschappij kan geen individualiteit toestaan, want de individualiteit is niet zo volgzaam als schapen. De individualiteit heeft de eigenschappen van een leeuw; een leeuw gaat zijn weg alleen.

Schapen bevinden zich altijd in de massa, in de hoop dat de massa ze een knus gevoel geeft. In de massa voelt men zich beter beschermd, veiliger. Als er iemand aanvalt, bestaat er in een menigte altijd een goede kans jezelf te redden.

En ieder van jullie wordt als leeuw geboren, maar de maatschappij conditioneert iedereen, ze programmeert je denken als een schaap. Ze geeft je een persoonlijkheid, een gezellige, aardige, heel nuttige, heel gehoorzame persoonlijkheid.
De maatschappij wil slaven en geen mensen die vrijheid boven alles stellen. De maatschappij wil volgers, want de hele gevestigde orde eist gehoorzaamheid.

Meer en meer mensen voelen dat er niets klopt in de manier waarop we allen onderdrukt worden, terwijl we denken dat we vrij zij om te doen en te laten wat we willen. Hoe komt het dat velen proberen zich los te maken uit de vele conditioneringen en er niet of amper in slagen om zich los te maken? Mocht het zo gemakkelijk zijn, dan zouden we zeker uitdrukking geven aan onze authenticiteit. Eén van de fragmenten die ik jaren geleden las en herlees in het lijvige boek ‘Het Fantoomzelf’ van David Icke, deel ik graag. Het stemt tot nadenken. We hebben het wel over de invloed van de Maan, maar de Maan, zoals ze oorspronkelijk was, is een onderdeel van het creëren van een neprealiteit. Samen met Saturnus is de Maan een gigantische zender die ons mentaal gevangen houden. De Maan en Saturnus maken deel uit van de Matrix waardoor we niet tot een groter bewustzijn komen en alles waarnemen binnen de kunstmatig gecreëerde wereld. Is het dan hopeloos? Neen! De eerste stap is bewust worden en de vele lagen die we in onszelf meedragen als nepwaarheid ontmantelen. Doordat we zijn aangesloten op het gigantisch systeem via ons linkerbrein, nemen we alles wat ons wordt verteld voor waarheid. De artificiële Maan is er om controle uit te oefenen over onze gemoedstoestand van de Aarde. Als lezer kun je denken dat dit toch te ver gaat, maar het gaat nog veel en veel verder.

Een oud zen-verhaal vertelt over een leeuw die was grootgebracht door schapen en dacht dat hij zelf een schaap was totdat een oude leeuw hem greep en meenam naar een vijver, waar hij hem zijn eigen spiegelbeeld liet zien. Velen van ons zijn als deze leeuw het beeld dat we van onszelf hebben is niet ontleend aan onze eigen directe ervaring maar aan de mening van anderen. De individualiteit die van binnenuit had kunnen groeien is vervangen door een van buitenaf opgelegde ‘persoonlijkheid’. We worden zomaar een schaap in de kudde, niet in staat ons vrij te bewegen en onbewust van onze eigen ware identiteit.
Ik eindig met een helder citaat van Jung, die het op zijn manier verwoordde: Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven dirigeren en zul je dat ‘het lot’ noemen.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45