Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe Maan in Ram – 16 april 2018

Nieuwe Maan in Ram – 16 april 201815 april loopt Mercurius weer vooruit! Het was heel voelbaar welke effecten de retrograde Mercurius hebben gehad, voor degenen die heel sterk vertraging ervaarden op plannen, projecten en communicatie in het algemeen, is het nu de perfect time om actie te ondernemen, misverstanden uit de weg te ruimen enz….
Met de energie van de Nieuwe Maan keren we meestal naar binnen, maken we de balans van de stappen die we gezet hebben naar zelf-realisatie , waar we een andere richting mogen uitgaan, wat we mogen loslaten, waar onze hartsverlangens liggen, of de keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt nog valabel zijn of niet…..en toch is het met de Nieuwe Maan in Ram om rustig te blijven want Ram is een vuurteken, het eerste teken van de Zodiak, pionier en wil liefst gisteren nog dan vandaag in de startblokken schieten, wil liever gisteren nog dan vandaag die nieuwe zaak uit de grond stampen.
Ram is gekend om zijn bezield en vurig temperament en impulsiviteit, eerst doen en dan denken. Het is dus zeker een goed voornemen de zaak iets rustiger uit te zoeken, SMART, en een verstandig plan uit te werken waarin uiteindelijk het project con brio kan slagen. Ram kan ook wel iets te gemakkelijk controle verliezen over zijn uitlatingen en kan daardoor wel eens onbewust anderen kwetsend neerzetten. Net door dit gedrag kan Ram wel eens belangrijke mensen tegen de borst stoten die ze nodig hebben om hun projecten te laten slagen. Advies is dus: beter tot 10 tellen dan onbeheerst te werk gaan.

De invloed van Uranus geeft meer inzichten rond onze intuïtieve gevoelens en aanvoelen van hetgeen wel degelijk goed voor ons is en wat niet. Uranus staat ook voor vernieuwing, verandering, transformatie en we willen ons hierbij ook ‘ vrij ‘ voelen, niet in de zoveelste en nieuwe keurslijven geduwd worden. Je kan je wel loswurmen van het oude om die dan te vervangen door nieuwe keurslijven.

We worden sinds begin 2018 verplicht gezonde grenzen te trekken en hier werden we onder meer onder invloed van Cheiron, aangedreven naar onze diepste wonden te kijken en die te healen. We worden aangedreven om het stuur van ons eigen leven ( terug) in handen te nemen en dat hierdoor ook verschuivingen en veranderingen in de dynamiek van familie-relaties aan de orde kwamen, was niet te miskennen. Dat het hele proces hiervan te maken heeft met prioriteiten stellen vanuit een bewuste kijk zal menigeen herkennen.

Dit geldt zowat op elk levensvlak. Leef je vanuit je hart, vanuit wat goed voelt voor jou, waarmee niet wordt bedoeld om je terug te trekken van je familie of vrienden, of op je eigen eilandje te leven….ik heb vaak gehoord dat banden die ooit sterk waren met de ouders, broers, zussen, neven , nichten…verslapten, alsof er op het vlak van interesses iets veranderd was, alsof er nog weinig gesprekstof was- het is niet zozeer dat jij beter bezig bent dan zij of omgekeerd – als jij spiritueel bewust groeit, meer en meer de keuzes maakt vanuit jouw zielsbewustzijn en in je familie hebben ze het moeilijk met jouw keuzes, met jouw manier van zijn en je toch liever houden zoals ze je hebben gekend vanuit het verleden, je kindertijd….dan kan dit best een pijnlijke ervaring zijn en een gevoel van je niet meer thuis-voelen creëren.

Zolang er respect is voor elkaar en je ouders, broers, zussen, neven, nichten, vrienden accepteren dat jij jouw koers bepaalt en dit niet probeert te manipuleren door emotioneel op jou in te werken, is er niets aan de hand. Dan behoudt ieder zijn eigenheid, ook al is de één het niet eens met de ander. Dat hoeft niet. Als jij je bewust bent van de consequenties van de keuzes die je maakt/ gemaakt hebt, en je merkt dat je niet langer vanuit pure gewoontes leeft, omdat het voor iedereen gemakkelijker lijkt te zijn, dan leef je meer en meer vanuit wie je gewoon bent en niet meer van wie er verwacht wordt te moeten voldoen aan oude beelden en plaatjes van zolang geleden.

De krachtige vuur-energie van Ram drijft je verder aan om je niet meer te laten tegenhouden of te laten vast-ketenen, het is een kwestie van je innerlijk vuur te leren beheersen en het te leren be-meesteren. In vorige blogs heb ik al geschreven en blijf ik ook in consulten en readingen aangeven: 2018 kan echt jouw jaar worden, op weg naar jouw meesterschap vanuit het overstijgen van elke dualiteit, op elk vlak van je leven. Het gaat dus echt niet meer over hoe de ander controleren, domineren, kleineren, overmeesteren, chanteren ….maar je focussen op jouw stappen naar zelf-verwerkelijking. Geniet van de reis ernaartoe en laat los wat je vreugde onthoudt.
Altijd heel interessant is je eigen geboortehoroscoop erbij te nemen, www.astro.com laat je zien waar jouw groeipotentieel ligt, waar hindernissen liggen die je uiteindelijk met dit inzicht kan aanpakken, voor jou, je partner, op elk levensvlak. Inzicht geeft altijd uitzicht en kan het voor jou wat gemakkelijker maken te accepteren wat er speelt in jouw leven. Uiteraard kan je altijd een professioneel astroloog raadplegen die jou hierin verder kan helpen. In elk geval voor nu :

Heb een prachtige Nieuwe Maan!
Mieke Moon Box 45