Paragnost Eddie & Consulenten

Niets is wat het lijkt

Niets is wat het lijktZeggen we dit niet gemakkelijk?

Tot we zelf ervaren hoe confronterend het is dat niets is wat het lijkt.
Soms hebben we zelf niet door dat de dingen heel bedrieglijk zijn, omdat de situatie nog gesluierd is, of omdat we er zelf een sluier overheen leggen.
Misschien denk je dat er iets mis met je is omdat er iets binnenin ongemakkelijk voelt. We zeggen wel eens dat er iets knaagt van binnen, ook al kunnen we er niet meteen een vinger opleggen wat het precies is.
Maar eigenlijk voel je intuïtief dat er iets niet klopt. Vooral op het vlak van intermenselijke contacten kan dit op dit moment heel sterk een uitweg zoeken. Wat je al eerder hebt gevoeld, wordt helder en zichtbaar. Hierin is het heel wijs om te vertrouwen op je innerlijke gevoel in plaats van te focussen op de uiterlijke verschijning.
Er zijn momenten dat je niet anders kan dan de waarheid te erkennen rond een situatie, een persoon of personen, waarbij je je te lang hebt laten misleiden of gebruiken. Wat niet aan het licht wordt gebracht, kan niet geheeld worden.
Wat je aanvankelijk dacht betrouwbaar te zijn, kan plots voor je ogen uit elkaar vallen, uit elkaar spatten. Het kan van alles zijn: een job, een vriendschap, een aanbod en zelfs de houding van iemand waardoor je je afvraagt wat je werkelijk betekent als mens.
Als je dit onder ogen kan zien, vanuit jouw waarheid, kan je er ook naar handelen. Je kan hierdoor verwachtingen loslaten, je grenzen en prioriteiten stellen om het beste van de situatie te maken.
Ondermijnend, jaloers, manipulatief gedrag weerstaan we als we diepere onzuivere lagen in onszelf erkennen en accepteren. Soms hoor ik in een verhaal hoe in een vriendschap dit soort emoties en gevoelens aan het licht komen. Een goede vriend of vriendin die het lastig vindt om vreugde te ervaren omwille van jouw scheppende kant, omdat hij of zij de eigen scheppingskracht nog niet heeft aangeboord is verdrietig en pijnlijk. Maar je kan ofwel hopen dat jij het verkeerd invoelt, of op een dag inzien dat je intuïtie je al langer tekenen heeft gegeven.
Eerlijk tegen jezelf zijn en erkennen dat je die emoties en gevoelens ervaart en dit ook nog eens durven delen met elkaar, kan een vriendschap versterken. Onderhuids het ruis voelen werkt door en verzwakt wat ooit sterk is geweest.
Vertrouwen uiteindelijk in je aanvoelen wat de intentie of motivatie van de ander betreft en als het helemaal niet goed aanvoelt, geeft je dit een dieper inzicht om naar jouw waarheid te handelen. Hoe meer afstand je emotioneel bewaart, hoe helderder de juiste inschatting van een situatie, een aanbod of een persoon wordt.
Vroeg of laat wordt alles onthuld, het vraag enkel geduld. Vanuit jouw heldere waarneming, zal je de voor jou juiste beslissingen nemen.

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com