Paragnost Eddie en Consulenten

Niemand ontkomt er aan, zelfreflectie

Niemand ontkomt er aan, zelfreflectieNiemand ontkomt er aan, zelfreflectie. Je kunt wel denken dat je alles weet, zelfs beter weet. Je kunt ook heel erg overtuigd zijn dat jij de beste bent. Dat jij alles goed doet, misschien wel perfect. Maar niemand ontkomt er aan, aan zelfreflectie.

Wat is zelfreflectie? Je neemt jezelf een goed onder de loep. Je manier van doen, van praten, van handelen. Je kijkt naar jezelf. Daar kunnen redenen voor zijn. Je krijgt constant commentaar van anderen.

Eerst ging je er door in de weerstand, maar het begint nu wel erge vormen aan te nemen. Dat je toch gedwongen wordt eens naar jezelf te gaan kijken. Dit is zelfreflectie. Het kan ook zijn dat je heel onzeker bent en met jezelf aan de slag wilt gaan, steviger in eigen schoenen te staan.

Ook dan ga je aan de slag met zelfreflectie. We ontkomen er niet aan. Want als je het niet doen, loop je op een gegeven moment vast, zegt een paragnost werkzaam bij Paragnost Eddie. Dat vastlopen is er niet zomaar.

Het gebeurt, omdat je dan te veel op een automatische piloot je leven hebt geleefd. Zonder enige zelfreflectie. Het is de manier om met jezelf aan de slag te gaan en naar een hoger level te komen. Het is iets wat je alleen maar in je eentje kunt doen.

Uiteraard kun je met iemand waarmee je een goede en fijne band hebt, sparren er over. Maar door het alleen te doen, kun je jezelf confronteren met je eigen gedrag en handelingen. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen, dat je nogal snel van het oordelen bent.

Wat zegt oordelen. Dat jij eigenlijk vindt dat het moet zoals jij vindt dat het moet. Prijs je jezelf daarmee in de markt? Denk je dat je omgeving er op zit te wachten, dat jij ze vertelt hoe ze hun leven moeten leven?

Begrijp je dan nu waarom sommige mensen nogal fel van leer kunnen trekken, als jij ze op deze manier tegemoet treedt? Dit is zelfreflectie. Aan de slag gaan en kijken waar kan ik mijzelf op betrappen en in verbeteren.

Zelfreflectie doe je voor jezelf. Er kan altijd iets beter, fijner, mooier. Niet om te willen streven naar perfectie. Dat ben je namelijk al. Ieder mens is perfect zoals die is. Zoals die geboren is, er uit ziet. Maar dat wil niet zeggen dat er altijd iets te verbeteren valt.

We leren heel veel, maar zo’n 80% weten we niet. Dat blijft onbelicht. Daar dient weer zelfreflectie voor, geeft een medium van Paragnost Eddie aan. Kijken naar jezelf waardoor je je eigen handelen, manieren en gedragingen naar een hoger plan kan brengen.

Uiteindelijk kot reflecteren met jezelf er op neer, dat je de liefde voor jezelf als houding steeds meer en meer gaat zien, als de juiste houding naar anderen toe. Want als je de liefde voor jezelf als juiste houding hebt, zul je zien.

Het oordelen valt wel, het willen bemoeien, denken voor anderen beslissen voor anderen. Je gaat iedereen veel meer in dijn waarde laten. Je krijgt meer begrip waarom anderen zijn zoals ze zijn. Dit alles komt door met jezelf aan de slag te gaan.

Vind je dit moeilijk? Wil je er hulp bij? Schroom dan niet eens een belletje te wagen met een van de consulenten van Paragnost Eddie. Zij kunnen voor jou hierin heel veel betekenen.