Paragnost Eddie en Consulenten

Moe? Op een natuurlijke wijze

Moe? Op een natuurlijke wijzeHeel regelmatig vertellen klanten me dat ze zich heel moe en uitgeput voelen en vragen of ze een ziekte hebben.
Op het laatste geef ik nooit een antwoord, ik ben geen arts, doch ik neem de vermoeidheid waar.
Het toenemende gebruik van onder meer stimulerende middelen zoals cafeïne, nicotine, amfitaminen vormt een grote belasting voor het lichaam. Hoewel deze middelen eerder als versterkend ervaren worden, verergeren ze de vermoeidheid en veroorzaken ze eerder de symptomen als concentratieverlies, vermoeidheid, slaperigheid en gebrek aan energie.
Als je je heel regelmatig vermoeid voelt, is het belangrijk een arts te raadplegen en tegelijk je voedingspatroon en levenswijze te onderzoeken. Als je je levenswijze blootstelt aan een groot aantal toxinen via roken, junkfood, voeding met E-stoffen, teveel alcohol, weet je ook wel dat deze stoffen de oorzaak kunnen zijn of de gevolgen kunnen toenemen.
Drink je voldoende zuiver water, want water verwijdert giftige stoffen uit je lichaam, zodat de weefsels zich kunnen herstellen die uitgedroogd zijn door een overmatig gebruik van stimulerende middelen.
Er speelt ook wel veel meer mee dan enkel voeding, maar dit is wel het deel waarvoor we zelf onze verantwoordelijkheid kunnen nemen.
Je kan dus zelf heel wat doen.
– Zorg voor voldoende rust en een regelmatige nachtrust.
– Vermijd overmatig overmatig gebruik van cafeïne en andere stimulerende middelen (ik drink vaak een glas water naast mijn kopje koffie): ze zorgen voor een korte opleving, maar als het effect is uitgewerkt, voelen we meestal vermoeider dan ervoor.
– Gebruik een goed multivitamine- en mineralensupplement, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.
– Dagelijks twee stukken fruit eten.
– Ik neem zelf al jaren B12 van Sana Core (geen troep erin) – Vitamine D3 – Selenium – hoge dosis vitamine C.
– Eet dagelijks vers en onbewerkt voedsel dat weinig vet bevat, want vet kan je ook slaperig maken.
– Zorg dagelijks voor wat lichaamsbeweging; dit stimuleert je bloedsomloop.
Daarnaast versterkt Ginseng het lichaam en zorgt voor meer energie, verbetert de geestelijke prestaties. Hiervan mag je 500 tot 1000 mg per dag van nemen.
Koninginnengelei is heel voedzaam en wordt vaak als supplement genomen om meer energie te krijgen, vooral omdat de gelei de onderliggende tekorten aanpakt die tot energiegebrek leiden. Koninginnengelei ondersteunt de bijnieren die onder invloed van stress minder goed functioneren. Dagelijks 200 tot 500 mg is prima.
Gember heeft een stimulerend effect op het lichaam, vooral op de spijsvertering en de bloedsomloop. Hiervoor is het gebruik van de tinctuur of het gedroogde kruid beter dan de verse gember (niet geconcentreerd genoeg) 3 maal per dag 25 druppels of 500 tot 1000 mg van het gedroogde kruid.
Soms vragen klanten me wel eens of het uitmaakt waar ze de supplementen kopen? Toch wel, heb ik ervaren. We investeren in onze gezondheid en dat het wat duurder uitvalt is een keuze die we maken. Uiteindelijk kosten de middelen overal wel geld , en is het effect meestal heel minimaal. Wij kijken vooral naar zo zuiver mogelijke producten, geen troep, geen E-stoffen en dergelijke meer.
Afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft, kan je voor een onbepaalde tijd uitzoeken hoe je je energiepeil terug in balans krijgt. Niet teveel door elkaar gebruiken in de hoop dat je snel je energiepeil terugvindt. Je lichaam wijst je de weg en hierbij is het luisteren naar het lichaam de eerste stap.
Dit blog pretendeert niet volledig te zijn, maar wel een eerste aanloop naar het creëren van meer evenwicht op energetisch vlak.
Energieke groet
Mieke
www.miekecoigne.com