Paragnost Eddie en Consulenten

Mag het wat langzamer?

Mag het wat langzamer? Mag het wat langzamer? Een zeer dubbel gevoel kun je hierbij ervaren. Enerzijds wil je vooruit, want je ziet in je omgeving dat anderen ook vooruitgaan. Je wilt niet achterblijven, dus zet je vaart achter datgene wat voor jou belangrijk is. Snel een nieuwe liefde, snel een nieuwe baan, snel dat project erdoor krijgen. Ondanks de vele cursussen rond ‘onthaasten’, lijden zoveel mensen aan druk en stress, klagen over de druk en de stress en er eigenlijk zelf vaak nog extra druk aan toevoegen. Het lijkt wel of we onszelf voortdurend voorbijlopen, over onze eigen voeten struikelen, de trappen afdonderen, omdat we niet echt in het hier en nu aanwezig zijn. We zitten vaak elders met onze gedachten.

Nu is het best bijzonder om op te merken dat al dat jachtige, drukke gedoe enkel energie-verlies is, omdat voor alles een wel zeer specifieke tijd is. Het maakt dus niet uit hoe groot de druk van buitenaf of van binnenuit is, er zit voor alles een kosmische orde, een goddelijke timing. Door vertrouwen te hebben op de timing waarin alles zich op een natuurlijke manier ontvouwt, komt er meer innerlijke rust.

Als we de tred houden met ons innerlijke ritme, niet vechten tegen onszelf of de buitenwereld, ervaren we ook meer vrede in onszelf. Je wéét dat je mag vertrouwen op de goddelijke leiding. En hoe zich dat laat zien, is eigenlijk zeer eenvoudig. De plek waar je die goddelijke leiding kan ervaren en vinden is in je hart. Je hoofd bemoeit zich verder niet meer met het proces. Je vertrouwt erop dat het leven met je meewerkt, je mag de dingen nu laten gebeuren en zich voltrekken.
Afdwingen en forceren creëren weerstand, waardoor alles in de vertraging komt. Hoe kan dat nou? Je doet er alles aan om je zaakjes te forceren en het lukt niet. Wat doe ik verkeerd? Dat dus. Vanuit een dieper vertrouwen in je innerlijke leiding en wijsheid zul je meer bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Geniet ondertussen van wat er is en laat het toe dat anderen je helpen.
Langzaamaan, zodat het lijntje niet breekt. Ook in muziekcomposities vinden we vertragingen en rustpunten terug. Niet toevallig.