Paragnost Eddie & Consulenten

Waar ligt je werkelijke behoefte?

Waar ligt je werkelijke behoefte?Naarmate een mens ouder wordt begint het proces van loslaten zich te manifesteren. Ondanks dat er vaak nog vele patronen zijn die doorbroken mogen worden en die wij ook regelmatig tegenkomen in ons bestaan begint er toch diep van binnen een gevoel te knagen dat we veranderingen willen in ons leven. Daarmee begint het eigenlijke loslaten al.

Stapje voor stapje begeven wij onszelf in een nieuwe richting en het oude mag achter blijven.
De ene mens is daar vlotter mee dan de ander en dit kan aan meerdere factoren liggen.
Het ligt ook aan je gesternte en wat erin je blauwdruk besloten ligt en hoe snel je zelfbewustzijn is gegroeid.
Ieder mens gaat daar op zijn eigen manier mee om en dat is goed.

Op het moment dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt en je het gevoel hebt dat je tegen gehouden wordt is dat misschien ook wel zo.
Wellicht is de richting die je hebt gekozen niet de juiste richting en is het belangrijk om eens te overwegen een andere kant op te kijken.
Ook al wil je soms iets zo heel graag, toch kan het zo zijn ‘’omdat het niet in je blauwdruk past’’ dat wat je oorspronkelijk van plan was te gaan doen maar niet van de grond lijkt te komen.
Op die manier blijven mensen dan hangen in iets wat uitmondt in teleurstelling en dit komt vaker voor dan je denkt.
Loslaten is dan wel heel jammer maar het beste wat je kunt doen zodat de weg open gaat voor vernieuwing.

Hieronder volgt een oefening/meditatie om erachter te komen wat je werkelijke wens en doel is in het leven en dit kan je al verder brengen op je pad.

*Maak de ruimte waar je normaal bent eens rustig door tel. pc en alle binnen komende geluiden af te zetten.

*Steek een witte kaars aan en zet wat rustige muziek aan.

* Ga zitten met je voeten plat op de grond en leg 1 hand boven en 1 hand onder je navel.

*Adem dan rustig in en uit naar je handen. Dus buik bol als je inademt en buik in als je uitademt. Dit is net iets anders dan gebruikelijk maar werkt wel heel fijn.

* Je ademhaling zit nu in je Hara ook wel je krachtcentrum genoemd en blijf daar dan eens rustig ademen.

* Je voelt dan dat spanning al minder wordt. Blijf ademen op een rustige manier en ga dan met je aandacht naar je hartchakra.

* Dan leg je jouw linkerhand op je hart en je rechterhand er op. Ga dan ademen naar het punt onder je handen.

*Zie de ademhaling onder je handen je hartchakra instromen en zie dan dat je deze energie de ruimte in laat stromen.

*Groter en groter zie je dit licht als een fontein van licht om je heen stromen en je zit er nu helemaal in.

*Adem diep in en uit en focus je dan weer op je hartchakra en blijf nog even rustig zo zitten.

*Vervolgens ga je met je aandacht naar je keelchakra en dan met je aandacht naar je derde oog ‘’het gebied tussen je ogen’’ focus even op je derde oog en laat het gevoel even rustig binnenkomen.

*Vervolg je weg omhoog naar je kruinchakra en richt dan je aandacht ongeveer 30 centimeter boven je kruintje. Daar zit je hoger bewustzijn je hoger zelf.

*Als je daar bent aangekomen blijf dan heel rustig zitten en blijf zachtjes in en uitademen .

* Blijf met je focus op je hoger zelf en als je voelt dat je er klaar voor bent kun je de vraag stellen of je via je hoger zelf te weten mag komen wat je soul purpose is.

* Laat alles er op een rustige manier zijn en mocht je niet onmiddellijk antwoord krijgen of niets voelen laat het dan rustig los.
*
Beweeg wat met je voeten en handen en adem nog eens diep in en uit en rek en stretch je zelf eens goed en kom dan terug in het hier en nu en drink een glas water en om weer goed te aarden kun je wat nootjes eten. Hazelnoten of cashewnoten ongezouten.

Deze oefening kun je rustig met tussenpozen opnemen op je gsm zodat je hem altijd kan afspelen wanneer je daar behoefte aan hebt.
Mocht je hier niet uitkomen en wil je toch professionele hulp maak dan eens een afspraak bij een van de collega’s die gespecialiseerd is in loopbaancoaching.

Warme knuffel,
Eliza-Lis box 68