Paragnost Eddie en Consulenten

De liefde en zijn diepgang

 

De liefde en zijn diepgang

De liefde en zijn diepgang, lessen en lagen.
Vaak gaat verliefdheid gepaard met complexe gedachten, en dat ondefinieerbare gevoel willen we graag met een simpel antwoord begrijpen.. helaas laat liefde zich niet zo snel vormen.
Dus tijd voor een exodus(je) dan maar.. een uittocht wat naar uitzicht en overzicht kan leiden.

Liefhebben? Wat is dat?
De liefde voor je huisdier, ouders je kind(eren) zal bij iedereen hetzelfde ervaren worden. (Op een paar doorschieters uitgezonderd).
Als dan die liefdesrelatie aandient (wat heel lang kan duren zelfs na een aantal huwelijken/relaties)
Kun je de onechte liefde onderscheiden. Waarvan je altijd dacht? Dit is liefde. Maar voelt het ook als.

Meestal begint het met: ik houd van je omdat ik je nodig heb. I.p.v.
ik heb je nodig omdat ik van je hou…

Heel veel relaties (zowel bij vrouw als bij de man d.m.v. een slechtzelfbeeld) die worden zo in beslag genomen door de ontdekking dat iemand hun begeerde, dat ze vergeten zelf te begeren, ze zijn er dan zo door vervuld dat iemand hun leuk vind, dat ze tegelijkertijd vergeten zichzelf de vraag te stellen: vind ik hem wel leuk? Of leuk genoeg? De meeste mensen beminnen omdat ze worden bemind.

De illusie achter deze stagnerende gedachten is (natuurlijk even kort uitgelegd)
“Om mijzelf goed te voelen over mezelf en mijn leven, heb ik schijnbaar iemand nodig die van me houdt”..
Deze relaties interpreteer ik (als spiritueel numeroloog) als onechte liefde, meer een mengeling van: eigenbelang, genegenheid, comfort, bevestiging, gezelschap en ijdelheid.
Onze harten zijn makkelijk te bedriegen “want het gelooft wat het wil geloven”.
Of waar het misschien aan toe is, om te geloven.

Maar als je dan toch ineens ergens in je leven mister RightGuy of RightGirl tegenkomt en het moment zich aandient, en ook ineens je ziel opwelt en je hart overstroomt, zodat je oude patronen inzichtelijk worden, maar vooral dat je kan doorzien dat je ziel geen genoegen meer neemt, met wat op echte liefde lijkt!
Dat bij toverslag je onzekerheid wegneemt (lees: de angst voor verlies wat bij onechte liefde hoort afneemt) het inzicht dat deze liefde ervoor zorgt dat je niet meer boos word op je hond als ie bij thuiskomst meteen gaat zitten plassen, dat je niet meer wijst naar één of beide ouders.
(Hopelijk snap je de beeldspraak…. ‘Jullie hebben mij dit aangedaan’).
En evt. bij je kind het besef ontvangen, jij hebt mij gekozen omdat ik jou verder kon helpen, omdat jou ziel iets nodig had om te leren. (Of het nu verkeerd was valt weg in deze sfeer van echtheid)
Dat uni-versele / ad infinitum.
Uni = hetzelfde liedje, infinitum = voor altijd en eeuwig.

Echte liefde ervaart dit bewustzijn, en je kind (wat er dan wel of niet op latere leeftijd misschien is)
Heeft je dit onvoorwaardelijke liefdesgevoel de totale onthechting van iedere vorm van eigen belang ’n paar maanden na de conceptie al aangeraakt/aangewakkert/ontstoken..

De verbinding met je herinnering, ziel, bedoeling dat is die liefde die uitstrekt naar het leven zelf, die geen grenzen kent en alles mogelijk maakt!
Sommige zullen het nooit ervaren, weer anderen heel vroeg. Maar voor 80% van de mensen is het de bedoeling, het liefhebben hier op aarde te ervaren.

Met liefdevolle groetjes.
Tony