Paragnost Eddie en Consulenten

Lief voor je hart

Lief voor je hart. Denk je dat je hart verzwakt is door wantrouwen en twijfelen, hartzeer en zoveel kwellingen? Dat kan inderdaad jouw ervaring zijn. Maar je hart klopt nog wel. Het gaat nog steeds doorLief voor je hart. Denk je dat je hart verzwakt is door wantrouwen en twijfelen, hartzeer en zoveel kwellingen? Dat kan inderdaad jouw ervaring zijn. Maar je hart klopt nog wel. Het gaat nog steeds door. Je hart is trouw aan het leven. Jouw leven.
Wees lief voor je hart, je hebt er slechts één. Kwel niet langer je hart met verwachtingen van een of andere onstoffelijke volmaaktheid, kwel je hart niet langer met leugens. De enige volmaaktheid van je hart is dat het nog steeds liefheeft, zelfs al zou je proberen dit te stoppen.
Herken je dit bij jezelf? Je hebt een of ander idee van zelfbescherming bedacht om leed te voorkomen naar de toekomst toe, door angst, door twijfel. Je hart blijft liefhebben. Hoe dan ook.
Het is volmaaktheid dat het nog steeds hoopt na wanhoop, dat het nog steeds mededogen voelt, na onzekere en angstige ervaringen.
Dus wat blijft er nog over dan jezelf innerlijke vrede te gunnen?
Dan is alles goed; al lijkt het op sommige momenten niet zo te voelen, dan nog klopt je hart voor het leven, jouw leven.
Je hart kan worden gevoed tot zachte acceptatie van alles wat is. Het goddelijke gezichtspunt zal tot je beschikking komen. Het goddelijke dat diep in jezelf verborgen is. En dat is het goddelijke waarop je altijd kan vertrouwen, waardoor je meer innerlijke vrede zult ervaren. Je zult ervaren dat het veilig is om te vertrouwen. Je zult op een punt komen dat je je volledig kunt overgeven.
Dit is de enige veilige manier om te leven en jij kan hiervoor kiezen.
Dit betekent niet dat jij je verantwoordelijkheden ontloopt, maar je houdt jezelf niet meer voor de gek en je wendt je ook niet af van het leven op aarde.
Overgave is het leggen van de verantwoordelijkheid waar deze het best op zijn plaats is; stevig in de handen van dat deel van jou dat wijs genoeg is om te weten dat de grote geliefde nog wijzer is. Je weet dat je leven zich ontvouwt volgens de genade van de grote geliefde.
Jij bent jouw grote geliefde. Dus heb geen angst voor je angst, en als je angst en twijfel voelt, voel dan met mededogen, laat het er zijn en laat het weer los.
In de tempel van je hart kun je op elk moment de grote geliefde in jezelf ontmoeten en kun je het raam openzetten zodat angst en twijfel wegvliegen. Op dat moment adem je vrijuit liefde in.
Gun jezelf regelmatig een moment om je hart lief te hebben, je hart te eren en stel je voor dat je een raam openzet in de stoffigste kamer van je eigen hart-tempel om het licht het goddelijke naar binnen te laten stromen. Laat alle oude emoties eruit en adem fris sprankelend leven in. Het is de bedoeling dat jij je goed voelt en leeft volgens de wijsheid van liefde in goddelijke zelfliefde.
Zie wat er werkelijk is en verblijf met mededogen in de liefdevolle aard van je hart. Leg je handen zachtjes op je hart en zeg of fluister liefdevol: ‘ Ik hou van jou. Je bent zacht, kwetsbaar en geïnspireerd. Je bent wijsheid, waarheid en inzicht. Je bent leven. Ik hou van jou en je bent veilig’.