Paragnost Eddie en Consulenten

Levenslang

Levenslang. Soms hoor je wel eens mensen behoorlijk te keer gaan over wat er allemaal in de wereld gaande is. Dat hoor je al van ver af .  En meestal staat er dan een groepje mensen bijeen en is er één persoon die de boventoon voertLevenslang. Soms hoor je wel eens mensen behoorlijk te keer gaan over wat er allemaal in de wereld gaande is. Dat hoor je al van ver af .
En meestal staat er dan een groepje mensen bijeen en is er één persoon die de boventoon voert.
Vaak gaat dat dan om een man die om het hardst staat te oreren. Hoewel vrouwen er tegenwoordig ook een aardig houtje van kunnen ‘’vlak’’ onze dames maar niet uit.
Maar je zal maar een kort lontje hebben. Een licht ontvlambaar driftig lontje dat te pas en te pas op komt zetten en als het poppetje uit het doosje schiet.

Je zal maar behept zijn met een karakter wat zo ontembaar is.
Negen van de tien keer hebben de mensen zelf het meest lastigst ermee dus ja.
Zo is er geen land te bezeilen met iemand die geen onrecht kan verdragen of leugens of bedrog of achterbaks gedrag of jaloezie.
En ja ik kan het weten want ik ben iemand met zo een kort lontje.
En dat ik de laatste 2 decennia van mijn leven in mijn rust ben gekeerd is ook niet vreemd natuurlijk.
Gezien de vele cursussen en inzichten weet ik inmiddels wel hoe ik mijzelf kan beheersen. Maar dat was in mijn jonge jaren wel anders.

Daarom heb ik absoluut begrip voor mensen die bv zijn geboren onder het teken Ram of wiens Mars ‘’de planeet die gerelateerd is aan Ram’’ in een bepaald aspect staat in hun geb horoscoop ‘’de vurige tekens’’ om het zomaar te noemen.
Je kan er echt niets aan doen als je planeetstanden hebt die dit bij je teweeg brengen.
Je kan er wel iets aan doen om jezelf aan te leren je drift onder controle te houden zodat het niet helemaal onmogelijk is om met iemand samen te leven.

Vooral onrecht en leugens kunnen een behoorlijke trigger zijn en men kan dan echt de balans in een mum van tijd kwijt zijn.
Dit is lastig voor de mens die te maken heeft met de wereld die momenteel van zich laat spreken.
Onrecht is er elke dag wel, en leugens, wel dat is iets wat steeds meer de orde van de dag aan het worden is.
Ook de witte leugen is een leugen dus ja liever niet, laat dat maar aan mijn deur voorbij gaan.

Om even bij mijzelf terug te komen, ik kan beslist niet tegen mensen die je een leugen vertellen en of iets zeggen tegen je wat je niet verder mag vertellen.
Dan begint er al iets te borrelen bij mij van binnen waarvan ik niet altijd weet hoe het gaat uitpakken.
De stand van de planeten kan aardig wat roet in het eten gooien als het een verkeerd moment is. Dan kun je beter zwijgen en eerlijk zijn. Dat is uiteindelijk het enige wat telt en het voorkomt roddel en achterklap.

En zo is de man met de driftige harde stem die om het hardst staat te roepen de man met een klein hartje, die je nog zijn laatste cent zou geven om een broodje te kopen als je honger hebt. Soms is het lastig te begrijpen en zijn de blaffende honden niet altijd degene die bijten.
Maar zijn het de koplopers die vooraan in de strijd lopen om op te komen voor de underdog.

En ook al zijn vuurmensen niet altijd te temperen ze brengen wel leven in de brouwerij en er moet er toch één voorop lopen?
Levenslang een behoorlijk pittig temperament hebben en toch nog in je rust kunnen blijven dat vergt wel veel oefening en inzicht in jezelf en in de wereld om je heen.

Het is echter wel mogelijk om balans te vinden. En leren leven met jezelf is de grootste deugd die je kan hebben omdat je anderen een spiegel kan voorhouden dat het ook anders kan.

Hebben we niet allemaal levenslang?

Warme groet,
Lis
www.yoiranta.com