Paragnost Eddie en Consulenten

……………………………… Laat los ……………………………..

Laat los. Laat het vergelijken met anderen los

Laat de competitie los

Laat het veroordelen van anderen los

Laat de angst los

Laat de schuld los

Laat de boosheid los

Laat de spijt los

Laat je zorgen los

Laat het verleden los

Laat de toekomst los

Laat los wat je ongelukkig maakt, waar je je zorgen over maakt, waar je aan twijfelt, waar je je door laat beperken. Pas als je inziet wat je allemaal vasthoudt en wat dat te weeg bent, ben je bereid los te laten.

Dan zie je dat al dat vasthouden jou niet geeft wat je nodig hebt. Dat je jezelf het leven ontneemt, het voluit te leven, dat je zorgen voor de toekomst je belemmeren om te zien wat er nu is. Dat je verleden je telkens achterhaalt en je daar mee wilt afrekenen.

Toen was toen, nu is nu en in het nu is alles er. Alles wat ik nodig heb, is er. Ik hoef niet meer. Ik ben er niet meer naar op zoek. Ik heb mijzelf en dat is genoeg. Ik hoef die volle kledingkast niet meer, al dat meer sleep ik maar mee op mijn nek.

Laat losIk accepteer dat er nu geen liefde is. Ik heb er altijd verkeerd naar gekeken. Zodra de eerste de beste zich aandiende, ging ik er vol in. Klampte mij er aan vast en zag niet wat ik deed. Ik had juist toen moeten loslaten. Dan was de liefde gebleven en misschien ook niet, maar dan had ik die pijn niet zo diep hoeven voelen, dan had ik mij niet gekwetst gevoeld. Dan had ik gezien dat de liefde niet op de juiste manier op mijn pad was verschenen. Dat het een tijdelijke voorbijganger was, die mij iets kwam vertellen.

Nu ben ik zover dat ik alles kan loslaten. Ik laat het, ik geef zo alles de ruimte om te komen en ik beslis wat mag blijven of niet. Want als ik alles loslaat, is er maar één iets waar ik mee bezig ben en dat is met mijzelf. Lange tijd heb ik gedacht dat het niet mocht, mijzelf op de eerste plaats zetten. Ik had geleerd dat ik dan egoïstisch zou zijn, maar dat ben ik helemaal niet. Verre van dat.

Ik maakte me juist klein, onzichtbaar. Ja, ik maakte mijzelf zichtbaar, althans dat dacht ik door veel te doen voor anderen. Dan hoopte ik, maar het was valse hoop, dat die ander mij datgene zou geven, wat ik gaf.

Nu zie ik dat ik te veel gaf, en de ander geen ruimte gaf om mij iets te geven. Sterker nog, ik kon het niet ontvangen die liefde van anderen niet. Had geen benul hoe dat werkte. Nu wel. Nu ik alles loslaat, nu kan ik liefde ontvangen, want ik ben liefde…

Medium Claire