Paragnost Eddie en Consulenten

La Notre Dame Paris

La Notre Dame ParisLa Notre Dame Paris, een speling van het lot! Velen in schok, La Notre Dame stond in brand in Frankrijk, in de hoofdstad, de stad van de liefde Paris. In een verdeeld land, en dan, de inwoners slaan de handen in elkaar en beloven elkaar plechtig, La Notre Dame, La Grande Dame binnen 5 jaar weder op te bouwen in al zijn glorie. Geld stroomt overvloedig, het kan niet op, ineens is iedereen vol lof en liefde, en eensgezind, zou het een speling zijn van het lot?

Als we la Notre Dame vertalen in het Nederlands betekent dit, Onze Dame! Wat een mooie woordspeling. Onze Dame, het is dus een vrouw waar iedereen voor valt en om rouwt. Waar iedereen verdriet om heeft en ziel en zaligheid geeft om weer op te staan.

We kunnen niet om de kracht van de vrouw heen. Zelf nog nooit eerder stilgestaan bij de vertaling van La Notre Dame, terwijl Frankrijk mijn lievelingsland is en ik veel kathedralen bezoek. Die bezoeken voelen dubbel. De reden is niet zozeer dat ik er naartoe ga, omdat ik iets heb met de kerk, meer om de grootsheid van het bouwwerk te kunnen aanschouwen. De details te zien, te bedenken hoe hebben ze dit zo voor elkaar gekregen honderden jaren geleden. Denk daarnaast ook vaak na over de liefde, zoals de huidige mens er mee omgaat, zie ik steeds meer dat dit niet de intentie is geweest om er mee om te gaan.

Ook de rust die je ervaart in zo’n machtig groot pand, is een van de redenen dat ik mij ertoe begeef. Maar nu, nu staat de La Notre Dame in de schijnwerpers. In al zijn pracht en praal, ging zij de wereld over. De toren brandde compleet af en stortte in. Alsof het er iets mee wilde zeggen.

Een ondergang, van wat? Wat is de bedoeling van deze brand. Heeft iemand hier iets mee willen aangeven. Er heeft iemand al geleden voor de mensheid, zal dat lijden nu juist niet de bedoeling zijn geweest, dat de mens zelf niet meer hoeft te lijden. Dat ons dat bespaard mag blijven, terwijl we juist in de tegenwoordige tijd steeds meer lijden, omdat we de essentie van de liefde niet tot ons door laten dringen.

We de liefde juist van ons aan het afduwen zijn, de strijd er voor aangaan met anderen, onszelf daarmee zoveel te kort doen. Dat al dat zoeken naar de liefde niet nodig is, want het is er al. In jou, alleen je geeft het weg, niets behoudend voor jezelf, om de liefde van een ander maar te kunnen krijgen. Om die reden maak je je mooi van buiten en verwaarloos je je binnenkant, waar nu juist die liefde zit, die ieder mens zo broodnodig heeft.

Zal dat de speling van het lot zijn. Dat de krachtige dame zich liet zien en neerstortte en ons het licht wil laten aanschouwen van de liefde met de rode gloed van de brand. Dat La Notre Dame om die reden niet totaal verloren is gegaan en weer op kan staan en dat de mens het mag zien, als een wake up call, die zegt…

Ga anders om met de liefde, laat het vuur in jezelf weer branden, voel dat vuur diep van binnen en leef er naar. Stop met zoeken naar liefde, door jezelf mooi te maken voor anderen en je prachtige binnenkant, die krachtige vrouw in je te verwaarlozen. Laat die kracht van je zien die je in je hebt.

Het woord kracht, staat synoniem aan het woord liefde. Het is de binnenkant die telt, daar zit het vuur van de liefde, niet aan de buitenkant. Laat de vrouw in jou opstaan. Je bent niet helemaal verloren, zegt het lot. Om die reden sta ik er nog, zegt La Notre Dame. En je ziet dat als het vuur, om zich heen grijpt, de mens verbroedert.

Zo is de speling van het lot, de kleur van het vuur, rood, de liefde, die de mens laat zien, ook jij hebt de kracht in je. Je vrouwelijke kant, is niet de buitenkant, maar je prachtige binnenkant. Jij bent heel veel waard. Jij kan ook weder opstaan, door de liefde voor jezelf in je te voelen, dan volgt de verbroedering met jezelf, dan zie je dat je van onschatbare waarde bent net zoals La Notre Dame, en zal de echte liefde zal zich aan je ontvouwen.

Medium Claire