Paragnost Eddie en Consulenten

Kristalhelder

Kristalhelder Oude ingesleten patronen veranderen en hoe gelaagd deze patronen zijn, we hebben er eigenlijk zelf geen idee van. Wie de illusie heeft van klaar te zijn met alle gelaagdheden,Kristalhelder. Oude ingesleten patronen veranderen en hoe gelaagd deze patronen zijn, we hebben er eigenlijk zelf geen idee van. Wie de illusie heeft van klaar te zijn met alle gelaagdheden, wordt in deze sterke transitietijd geconfronteerd met het ervaren dat er meestal nog diepere lagen aan de oppervlakte komen.

Aanvaarden dat er nog diepere lagen aanwezig zijn en nog steeds een rol spelen in ons leven, is een eerste stap of een volgende stap naar het loslaten van de illusie. Verzet of weerstand kan zich dus nu ook op veel manieren laten zien. En hoe, dat is afhankelijk van onze eigen verdedigingsmechanismen die we ons hele leven hebben ingezet als ‘wapen’. Om ons te wapenen tegen indringers.
Zelf zei ik nog laatst: ‘Ik laat niemand nog dichtbij komen’. Ik kreeg als antwoord: ‘Dat is een daad van verzet en verzet keert zich altijd tegen je. Kom terug naar je essentie van zelfliefde en innerlijke kracht’.
Ja, ik voelde kristalhelder wel vanuit welke laag dit vandaan kwam en tuurlijk ben ik geen mens om andere mensen als vervelende vliegen van me weg te slaan. En bij die woorden voelde ik mijn tranen stromen en meteen ervoer ik dat ik bij een zeer diepe laag terechtkwam.

Als we denken, komen we terecht in een wirwar van gedachtenspinsels, verhalen, overtuigingen en staan we klaar om ons te wapenen tegen een ieder van wie we nog maar denken dat ze gevaarlijk zijn voor ons ego.
Als we landen in ons hart en voelen wat met zachtheid en mededogen mag worden geheeld, worden we stil van binnen, ook al kan het hoofd heftig tekeer gaan. In ons hart voelen we kristalhelder, in ons hart leeft een diepere waarheid. In ons hoofd halen we er van alles bij wat meestal nergens op slaat.

Wat zeg je?

Neen, wat voel je. Wat is dat waar jij je op je allerdiepste zielsniveau door aangeraakt bent en geraakt voelt, na zoveel jaren? Wat zit daar nog? Dat kleine gekwetste kind dat is opgegroeid met zoveel verhalen: ervaringen die je nooit uit je geheugen kunt wissen, gevoelens die je ergens heel diep hebt weggeduwd, en die in alles wat je doet, wat je zegt nog steeds zeer levendig zijn?
Door vast te houden en de illusie in stand te houden dat het verleden er niet meer is, is er geen ruimte voor verandering. Dieper ingesleten programmeringen zoals vooronderstellingen, verslavingen, obsessief wederkerende gedachten en gedrag kunnen we op heel veel manieren bij de wortel aanpakken. Willen we dan toch veel dichter bij onze zelfliefde komen, dan kunnen we maar beter de moed verzamelen en er helemaal doorheen te gaan.

Iemand vroeg me in een consult ‘ En wat als ik dat niet wil’. Dan doe je het niet. Niemand kan voorspellen op welke wijze ons getoond wordt wat om heling vraagt. Als je iets doet, doe het voor jezelf, is het enige antwoord dat ik hierop kan geven. En dat is wat ik hierbij ervaar. Niet omdat iemand dit buiten jezelf vraagt of eist, maar wel om je diep van binnen verlangt naar een stukje bevrijding, rust en vrede.
Het dragen van een rozenkwarts verbindt je met je hart, met zachtheid, compassie en mededogen. Iedereen kan hierin zijn/haar weg zoeken om meer vanuit het hart te gaan leven, want dit is de energie waar we meer en meer naartoe mogen groeien: leven vanuit een krachtig hartsbewustzijn.