Paragnost Eddie en Consulenten

De kracht van zelf denken

De kracht van zelf denkenHeerlijk om zo eens te beginnen!
hoewel het sneller getypt is dan verwezenlijkt, komen we altijd in het leven nog situaties tegen die invloed hebben, op de kracht van zelf denken.
Maar daar komt bij: we zijn niet onze gedachten maar alleen de denker van onze gedachten.
En soms zijn er ook periodes dat we ons denken wel eigen maken, maar dat het door financiële complicaties, familiare toestanden of dat je in een chantabele positie bent beland, dat het simpelweg gewoon onmogelijk is om je eigen denken als het summum te zien..

Zolang ik me kan herinneren, heb ik een grenzeloze interesse gehad voor taal en waar sommige woorden vandaan kwamen. Ook geschiedenis wist me te boeien, en later kwam daar de speelse kijk voor de cijfertjes en getallen bij. Eerst de symmetrie in religieuze symbolen toen de jaarcijfers van gebeurtenissen opsporen (in die tijd nog gezellig in de regen naar de bibliotheek fietsen), en daardoor kwam het verlangen om niks meer voor lief aan te nemen wat ik op school hoorde en las in de bieb of zag in films.

het psychologische begrip ‘’truth bias’’ schept in ons brein een bevooroordeelde waarheid van iets of iemand, wat sowieso subjectiel is. En als we dan onszelf na een lange tijd, laten herinneren aan deze onwetende onderbouwde overtuiging en bijvoorbeeld op internet gaan kijken hoe het met deze persoon vergaat (dit is het denken) dan komt het erg vaak voor dat we alleen artikelen of plaatjes op het internet/gif/web gaan zoeken, die onze gedachten daarover laten bevestigen..
Waarom doen we dat? Omdat het innemen van een ander standpunt in ons leven heel eng is (denken). J

Weet niet wanneer je dit leest maar kan snappen dat dit in de morgen tijdens een bakje koffie, zware kost is voor het zieltje. Maar je moet ook iets van me begrijpen. Ik ben gewoon niet altijd te volgen (dat zegt mijn denken ook weleens tegen mezelf J) .
Maar als ik ergens over twijfel(de) in het leven is dat voor mij juist de stimulans om de andere kant van het verhaal te onderzoeken.
En als je op die manier naar de wereld wilt kijken, gaat je brein overuren maken. (Dus als je hoofdpijn krijgt mag je uit vrije wil aan je eigen bel trekken en zeggen GENOEG)!
Met de voorbeelden die ik nu ga noemen kan ik me op glad ijs begeven maar het thema van dit blog blijft ‘’zelf denken’’.

Niet iedere Palestijn haat joden, en er zijn genoeg Israëliërs die geen moeite hebben met mensen van islamitische komaf.
Zo durf ik mijn hand er ook voor in het vuur te steken (weliswaar heel even)
dat er na de burgeroorlog in de Verenigde Staten echt niet alle afro Amerikaanse slachtoffers door het Noorden hartelijk werden ontvangen.
En er ook zuidelijke plantage meesters hun slaven niet de dood in zweepte. Anders bestond er ook het feit manumissie niet.
De slaaf die vrijgekocht werd door de eigenaar.

Alles is met elkaar verbonden. Het goede en het zogenaamde slechte.
En wij als autonoom, autodidact en zelf denkend mens staat in het midden.
Laten we onszelf meevoeren door wat we zien? Of creëren we doordat we het zelf meegemaakt hebben, een weloverwogen waarheid, wat onze visie (hoezeer deze ook afwijkt van de norm) versterkt.

Het nieuws wat we op tv zien is meerdere malen uit zijn context gerukt, en word in geraffineerde proporties aan de mens tentoongesteld.
En er zijn natuurlijk ook mensen die in de traagheid worden gezet en datgene wat zien ook als waarheid beschouwen.

Maar niemand kan mij wijsmaken dat de economie weer groeit, terwijl de uitzending van vorige week vertelt dat de voedselbanken als paddenstoeltjes uit de grond schieten…
Een rare, ambivalente redenatie, met een sausje van een roddelblad en een showmatige proportie van ramptoerisme.
Vroeger bij de Romeinen ging het precies zo. Ze hielde het volk dom door een toernooi met brood en spelen te organiseren. Een zwik slaven en een potje wilde beesten opentrekken, en weldra vergaten we dat de wereld in brand stond en de helft van Europa bezweek onder de pest en andere ziektes.
Heden ten dagen, worden de olympische spelen gesponsord door Mac Donalds en Coca cola.
Beetje paradoxaal.

Alles wat in strijd is met ons voorgevoel of intuïtie, verdiend een inkijk in het bredere perspectief..
Niet alleen in de wereld, maar ook de mensen om ons heen.

Als er 8 vrouwen zijn, die zeggen ‘die man daar deugd niet’, is de 9de dame in conclaaf met haar gevoel en verstand. Dat de suggestie biedt:
Ik vind hem leuk maar ik word gewaarschuwd..
Of ik ga op onderzoek uit want ik hou wel van een deugend ondeugd.
Hierbij weer: wat hoort en wat niet, het is maar hoe je het ziet.
De pionier in ons, gaat een vervelende ervaring niet uit de weg.
Dat doet alleen ons aangestuurde denken wat een uitkomst is van de aannames om ons heen..

Wij als ongelimiteerde wezens, hebben het vermogen om verder te kijken dan de ogenschijnlijke waarheid, wat ons heel wijs kan maken.
Maar de mensen die de ogenschijnlijke waarheid als ‘de waarheid’ aannemen,
Zijn de nieuwe slaven, van de illusie (machthebbers die bepalen) die ons verplicht om in de ogenschijnlijke waarheid te geloven.

Nog een paar.
Als het geld van de bank ice save toen der tijd is verdampt. Wie is de wolk dan?
Als de Europese banken een budget heeft van miljarden, waarom sterven mensen dan nog steeds aan (zeldzame) ziektes.
Eind vorig jaar startte het initiatief om op de beurs te speculeren met cryptovaluta. over een tijdje is Cryptisch ver te zoeken lijkt me.

Tot slot.
Ben je in vorm; verander dan de norm.

Warme groeten,
Tony