Paragnost Eddie en Consulenten

Kleuren

kleurenKleuren hebben een belangrijke invloed op ons leven. De voorkeur of afkeur van kleuren is niet zomaar toevallig. Soms wordt tegenzin ervaren in een kleur, terwijl die kleur er wel kan toe bijdragen je beter te voelen.
Nemen we de kleur bruin. Bruin is een aardekleur en bevordert het vermogen om je te verbinden met jezelf, met jouw natuur, de wijsheid van de dieren en de universele wijsheid. Bruin kan je ook helpen om krachtige gezonde grenzen te stellen. Aarding en gezonde grenzen trekken worden bevorderd door deze kleur. Je kan hier een prachtig ritueel rond maken als jouw thema ‘grenzen trekken’ is. Ga naar buiten in de natuur en teken met een stok bijvoorbeeld een cirkel op de grond. Ga dan in die cirkel staan en voel je veilig in jouw cirkel. Je kan de woorden uitspreken dat je nieuwe grenzen trekt voor anderen en voor jezelf. Stel je ook voor hoe jij wilt dat anderen met je omgaan en hoe jij met jezelf omgaat. Hoe anderen met ons omgaan is vaak een reflectie van de manier waarop we met onszelf omgaan. Stap uit de cirkel waarin je je grenzen helder hebt gemaakt. Bedank op jouw manier de aanwezigheid van Spirit.

Veel mensen hebben het lastig met de donkere maanden, voelen zich neerslachtig, angstig, en voelen zich eenzaam. Oranje verbetert je weerstand in het algemeen, verlevendigt van binnenuit. Het is ergens een ingeslopen collectieve overtuiging dat de donkere maanden ervoor zorgen dat je je down moet voelen, sneller ziek moet worden. Oranje ondersteunt je spijsvertering en maakt je ook bewust van je creatieve en seksuele energie. Je kan je voorstellen een bad te nemen met een zachte warme oranje vloeistof. Je kan je dit ook voorstellen, terwijl je een heerlijk warme douche neemt. Je voelt je spieren ontspannen, je geeft je over aan het weldadige genieten. De oranje vloeistof dringt verder door tot in je longen en je ademt vrij in en uit. Alle gifstoffen worden uit je lichaam verwijderd en je voelt je als een goddelijk stralend wezen. Zacht, vriendelijk, gekoesterd. Je staat ook open voor de zachtheid en zorgzaamheid van anderen.

De groene kleur werkt ondersteunend op je hart en is bloeddrukverlagend. Groen is sterk helend als je last hebt van boosheid, frustratie, onrustige gevoelens. De groene kleur ondersteunt ook je bloedsomloop en reinigt je lever. Groen brengt rust in jezelf en is een geschikte kleur om te mediteren. Je kan je voorstellen of focussen op de groene kleur door groene lichtstralen te laten instromen door je ruggengraat en van daaruit naar je hart. Laat het groene licht om je hart cirkelen tot je voelt dat je hart zich wat opent, ontspant en zich vult met levenslust. Je kan in jezelf de goddelijke intelligentie vragen je te helpen om spanningen rond je hart en alle druk los te laten om je te vullen met het helende, versterkende, groene licht.