Paragnost Eddie en Consulenten

Keuzestress in je leven?

Keuzestress in je leven?Dat keuzestress te maken heeft met deze tijd waarin alles in overvloed aanwezig is dat weten we maar al te goed.
Welke kleding trek ik aan, wat eten we vandaag ,waar gaan we heen met vakantie waar doen we onze kinderen op school, welk feest ga ik naar toe, welke inrichting zal ik deze keer eens nemen en welk verhaal zal ik geloven.

Als je het zo leest dan zie je hopelijk de betrekkelijkheid ervan in. Wat zou het je veel schelen aan tijd en energie en ja stress als je al deze keuze mogelijkheden niet zou hebben.
Wat zou het je veel tijd opleveren als je gewoon je eigen leven zou leven zonder je iets te hoeven aantrekken van je omgeving. Heel veel tijd en energie kan ik je zeggen dat is echt een feit.

Plus dat het je heel veel vrijheid zou geven in je hoofd en er een last van je schouders zou afvallen.
Zie je wel eens mensen lopen op straat die helemaal buiten de kaders vallen? Die zich kleden naar hun eigen smaak en stijl alsof ze zichzelf niets aantrekken van de modegrillen van de ontwerpers.

Deze moeten ten slotte ook alleen maar overleven en daarom maken ze alles volgens hun normen en waarden geweldig mooi en vooral duur. En daardoor moet het eigenlijk een must zijn om met zo een bespottelijk duur ontwerp aan je arm te lopen omdat een of andere slimmerik het heeft uitgevonden. En de hele meute stort zich erop en daardoor kan hij/zij de prijs flink omhoog schroeven. En ja hoor dames en heren trap er maar in en spek deze mensen maar flink.

Eigenlijk volkomen onzin en stresserend toch want hoe kom je zo snel mogelijk aan de nieuwste en niet te betalen ontwerpen van zo een slimmerik? Want zeg nu zelf is het van groot belang? NEEN, Is het iets wat een mensenleven kan redden?NEEN, is het iets wat je bewustzijn vergroot?,ZEKER NIET, is het iets wat de maatschappij dient?NEEN.

Is het iets waardoor je jezelf kan oppeppen? JA. Is het iets waarmee je jezelf kan meten met de anderen? JA. Is het iets waardoor je de zakken vult van iemand die zijn kwaliteiten beter kan gebruiken ipv onzinnige producten op de markt brengt waar mensen groen en geel van zien als ze het niet hebben? JA.

Hoe komt het dat mensen zo achter de meute aanlopen? Hoe komt het dat men niet ziet wat men doet en waar men mee bezig is?
Het grote collectief waar je dan mee verbonden bent en waar je jezelf mee hebt verbonden is alleen maar bezig met dit soort dingen. Alleen maar buitenkant en alleen maar materiele zaken en daardoor kun je niet voor jezelf meer denken en heb je alleen maar zicht voor al de zaken die het collectief ook bezig houdt en daardoor is er steeds meer stress onder de mensen.

Vergis je niet lieve mensen ik zal de laatste zijn die zich daarover zal opwinden of iemand zal veroordelen hierom. Ik zie ook graag mooi dingen en hou ook van aparte dingen maar daar gaat dit blog niet om. Er zijn namelijk legio mensen en vooral vrouwen die zeer onder het gemis van deze luxe modegrillen leiden. En echt stress krijgen omdat ze zich niet kunnen veroorloven om zich dit soort dingen aan te schaffen.
Je hoeft immers niet ergens bij te horen, en dit geeft de mensen juist veiligheid juist om ergens bij te horen voelen ze zich gedragen.
En ben je dus bij dit collectief aan gesloten dan voel je dus een soort van bescherming en doe je er dan ook alles aan om ook zo gekleed te lopen en om deze luxe in je leven aan te schaffen.

Maar hoe doe je dat? En dat is nu het stresserende hoe kom je aan zoveel geld en als je het niet hebt hoor je er dan nog bij? Wat voel jij dan? Angst om er niet meer bij te horen en uitgestoten te worden uit de groep? Daardoor lieve mensen hebben zoveel mensen een creditkaart die paars staat van roodheid en komen er steeds meer problemen op financieel gebied.

Is dat het echt waard? Immers alles verandert elke keer weer opnieuw en niet blijft hetzelfde. Wees ervan overtuigd dat alles bij deze slimme jongens ook alleen maar gaat om een hele slimme marketing die uiteindelijk keer op keer zijn vruchten afwerpt.
Maar jij zit met schulden en zij zitten op hun luxe jacht omdat jij in deze slimheid trapt.

Erg overtrokken? Nee beslist niet want de schuldsanering draait overuren om dat mensen niet met geld kunnen omgaan.
Je hebt wat je krijgt en elke maand komen alle lasten weer terug. Je kunt je nu eenmaal niet veroorloven wat je niet hebt dus wat dat betreft zou het eigenlijk simpel moeten zijn. Eerst denken dan doen en je eigen creatie worden door creatief om te gaan met je zuurverdiende centen.

Leven is voor de slimmerds die zelf hun weg zoeken en niet voor kudde die overal achteraan loopt want daar wordt je alleen maar ongelukkig van. En zeg nu zelf het duurt meestal maar even voordat er weer iets nieuws op de markt komt en dat wil je dan ook weer hebben.
Triest toch? Dat je buurvrouw een nieuw Italiaans design bankstel heeft gekocht en jij groen wordt van jaloezie en met je partner zelfs maar overweegt om toch ook eens te gaan kijken ernaar?

Of dat de kinderen van je nicht zo muzikaal zijn dat ze binnenkort optreden en jij zo snel mogelijk gaat kijken of je kinderen ook niet ergens op een muziekschool kunnen worden ingeschreven. Of de hockeyclub of op de voetbal of op ballet of op weet ik veel wat er allemaal is.
Mensen ontwaak toch eens en kijk eens wat er werkelijk speelt. Je kinderen vinden het uiteindelijkveel fijner om buiten te ravotten en samen te zijn leuke dingen te doen met de ouders dan telkens maar verplichtingen te hebben.
Ze hebben het al zo druk op school en moeten dan ook nog zo veel. Niet gek dat ook de kinderen zich steeds verwender en gestresseerd voelen en dat doorgetrokken wordt naar hun weg naar volwassenheid.

Het mag allemaal echt minder het mag allemaal weer eens terug naar de bron.
Vraag eens aan je kind wat ze het meest fijn vinden, samen met het gezin fijne dingen doen of altijd maar dingen doen die moeten omdat iedereen ze doet?
Wat een rust zou het geven en wat zou de druk verminderen bij veel mensen. Doen zoals je werkelijk bent en niet zoals de buitenwereld je wil opleggen.

Ik heb er lang geleden voor getekend en velen met mij om mijn eigen weg hierin te volgen en heb er nooit een seconde spijt van gehad.
Zo kun je bewuster in je eigen leven staan en hoef je jezelf nooit meer iets aan te trekken van wat anderen wel niet van jou denken.
Praten doen ze toch en kijk maar waar dat vandaan komt en welk niveau dit heeft.
Niets van aantrekken en je eigen leven volgen waarin je uiteindelijk je geluk kunt vinden door simpelweg jezelf te zijn.
Dat is bewust leven, jij en jezelf verlost van het collectief waarin je jaren bent kleingehouden.

Wil je hier eens met mij over praten dan ben ik bereikbaar op box bij 68 Paragnost-Eddie

Hartegroet,
Eliza-Lis