Paragnost Eddie en Consulenten

Jij bepaald?

jij bepaaldJij bepaald?  Momenteel lijkt het wel of dat steeds moeilijker is. Positief proberen te blijven … Onderwijl worden er steeds meer regeltjes opgedrongen in de huidige maatschappij. Om maar een voorbeeld te noemen; ooit was het Nederlands onderwijs zo ongeveer het beste ter wereld. Volgens het nieuws staan er nog maar 2 Nederlandse Universiteiten in de top 100 wereldwijd. Op het middelbaar onderwijs is zitten blijven door welke omstandigheden dan ook pech hebben en je mag niet dezelfde opleiding blijven doen.

Ziek? Jammer dan, je gaat maar gewoon aan de slag, ongeacht wat je hebt. Bij voorkeur worden de raarste beroepen die nog meer schade aan richten dan voorgesteld!

Tja, ook voor zzp-ers wordt het steeds lastiger. Regeltjes tot op het onmogelijke af, niet iedereen kan goed leren. Investering zonder eerst te kunnen verdienen.

Hebben we nog zelf iets te bepalen? JAAAAAAA!!!

Zelf bepaal je jouw gedachten. Wil dat zeggen dat we dan altijd maar positief moeten zijn? Nee hoor. Het mag echt een keertje boos worden. Even mondeling uiten en geïrriteerd zijn.

Laat het dan wel los. Jij bepaald je gedachten, en het helpt niet om in een negatieve spiraal te blijven hangen. Sterker nog, dan blijft de negatieve spiraal naar beneden in verkeerde energie doorgaan. Vaak zullen er dan ook negatieve zaken op het pad verschijnen.

Soms gaat iets niet door, bijvoorbeeld een verhuizing, misschien is er dan wel iets beters in het verschiet. Een baan die niet doorgaat. Een project … van alles. Soms duurt iets heel lang voordat bijvoorbeeld een project van start kan gaan. Soms loopt de weg dood om vervolgens hetzelfde op een ander tijdstip met betere voorwaarden alsnog dat pad in te kunnen slaan.

Mogelijk is dat pad gewoon niet goed, en liggen ander paden ernaast of in het verlengde.

Loslaten is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het eigenlijk de enige weg. Controle erover is er niet. Behalve dat men zelf bepaald waar de gedachten heen gaan, of met wie men omgaat.

Hoewel men in gedachten kan blijven steken, is het van belang dat men beseft dat de controle daarover terug genomen kan worden. Net als vriendschappen en familie omgang. Bepaald wordt door iemand zelf.

Wat zijn eigenlijk verplichtingen? Wat moet nu eigenlijk echt? Of is dat iets wat men vind? Maar eigenlijk wordt het woordje ‘moeten’ vanuit een ander perspectief gegeven?

Sommige verplichtingen zijn onontkoombaar. Daar blijft wel de vraag is het echt zo? Of is het gevoel dat het zegt dat het moet? Onontkoombaar is indien er financiële of materiele consequenties aan verbonden zijn. Net als gezondheid soms niet anders is dan dat wat het is, en daarvoor zaken noodzakelijk zijn.

Afhankelijk van hoe men in het leven staat is het soms wel mogelijk om zaken te sturen. Zo is op dit moment Mercurius in retrogade. Daarmee wordt het verleden mogelijk opgerakeld. Communicatiestoornissen zijn ook mogelijk.

In mijn omgeving zie ik afspraken niet doorgaan. Omdat er andere zaken in de weg zitten. Dat kan zakelijk maar ook medisch zijn, of financieel. Angst kan daarvoor mogelijk een reden zijn.

Trauma’s vanuit het verleden, lijken naar boven te komen. Er mag verwerkt worden, in enkele gevallen of men het nu wil of niet, het moet. Niet leuk, maar nodig, om verder te mogen gaan in de vervolg stappen van het leven.

Men kan daar tegen strijden en het niet leuk vinden, vaak maakt men het zichzelf dan alleen maar lastiger. De houding bepaald hoe de vordering plaats gaat vinden in allerlei zaken. Door mee te gaan, kan het proces korter duren, of minder pijnlijk verlopen.

Kortom de eigen houding bepaald …

Medium Esther