Paragnost Eddie en Consulenten

Je energieveld opschonen

Je energieveld opschonenJe energieveld opschonen is meer dan wat soms wordt aangenomen.
Als bewustzijnstrainers en -coaches geven we de ‘werktuigen’ mee waarmee mensen leren hun energieveld op te schonen.
Deze manier van werken resoneert sterker met de Nieuwe Tijd, waarin iedereen mag weten hoe de dingen werken en dat niemand afhankelijk moet worden van een healer buiten zichzelf.
De innerlijke healer in onszelf mag nu ontwaken. Heel wat jaren geleden kwam ik in contact met de aanpak en inzichten van de vrouwelijke mystica Sonia Bos. Belicht van de Nieuwe Tijd.
Sonia schreef in begin van de jaren 80 reeds over de veranderingen die nu volop aan de gang zijn. Het chakrasysteem werd toen reeds uitvoerig en uitgebreid toegelicht.
Kleuren die eraan verbonden waren zouden veranderen, het werken met klanken werd toen ook heel uitvoerig uitgediept, het toenemende bewustzijn van dieren werd ook toen al zo helder omschreven.
Anno 2018 keer ik vaker terug naar het begin van de jaren 80 waarin ik opmerk hoe ver Sonia Bos haar tijd voor was.
Nu heeft iedereen zowat een eigen kijk en waarneming op spiritualiteit en de feelgoodspiritualiteit is heel populair.
We weten vanuit de gaande veranderingen in bewustzijn dat feelgoodspiritualiteit zonder zelfwerkmanschap, zonder inzicht, zonder zelfverantwoordelijkheid een tijdelijk goed gevoel kan geven.
Hoe kan jijzelf je energieveld opschonen? In eerste door niets buiten jezelf te zoeken.
Het vraagt echt moed om naar binnen te gaan en de intentie neer te zetten uit het slachtofferpatroon te stappen, er komaf mee te maken. Het idee van karma is een uitleg die niet meer resoneert met de transitie en transformatie van deze tijd. Wil je dan toch nog vasthouden aan oude spirituele paradigma’s, dan zal je ook ervaren dat je wel het gevoel kan hebben spiritueel te groeien, alleen blijven de diepere lagen smeulen.
Zoals Kaypacha ons in de wekelijkse Pele rapporten als boodschap meegeeft: we moeten ons huiswerk doen nu. Blijven we alles onder het tapijt vegen, dan wordt het voor de komende tijd heel heftig. Sommigen ervaren die uitspraken als negatief. Maar dat is een oordeel vanuit weerstand en angst om toch maar niet te onderzoeken wat er werkelijk leeft. Iedereen die de blogs leest kan ook de wekelijkste vertalingen volgen die door mijn collega en bewustzijnscoach Bob Kukler (Box 80) verzorgd gepresenteerd worden.
Onderzoeken van de machtsspelletjes die gespeeld worden, deze minstens erkennen als ze gebeuren, hoe subtiel deze ook aanwezig zijn. Machtsspelletjes die onderling uitgeacteerd worden, waar emoties heen en weer knallen, zorgen voor vervuiling van het energieveld.
Het gaat om het bewust opmerken, want we zijn allemaal mensen die ons heel gemakkelijk laten imponeren door de buitenwereld. We moeten de effecten van machtsspelletjes niet onderschatten.
Oude reactieve keuzes bewust veranderen door een creatieve aanpak. Oude reactieve keuzes kunnen gebaseerd zijn op onder andere angst voor verandering, vernieuwing of vervlakking en afstomping.
En ja het verleden. Ik hoor vaak verhalen van mensen die het hele verleden meeslepen naar het hier en nu. Iedereen heeft zijn verhaal en iedereen kan best een boek schrijven. Sommigen zullen beweren dat ze wel 10 boeken kunnen schrijven en vergelijken hun leven met anderen. Maar eerlijk: niemand kent iemands leven helemaal. Niemand kan dus oordelen over hoe zwaar, minder zwaar, heftig, minder heftig. Dit denken is gebaseerd op het oude denken in de onderstroom: ik verdien meer compassie, meer empathie, meer begrip dan jij.
We zijn nog niet in staat om te luisteren naar iemands verhoor zonder bijna onmiddellijk in ons verhaal terecht te komen.
Het verleden vergeven is iets anders dan het verleden vergeten. Vergeten kan niemand, ook al zegt het spreekwoord: het is vergeven en vergeten. Het blijkt vaak in een situatie dat het verleden toch niet vergeven noch vergeten is.
Als je jezelf vergeeft, gebeuren er prachtige dingen. Elke keer dat er iets is dat je niet accepteert van jezelf, ontstaat er spanning en stagneert de energie in het veld. Je kan het je voorstellen als slijm bij een verkoudheid. Je creëert vervormingen in je eigen energiepatroon die te maken hebben met het gegeven dat je jezelf niet vergeeft. En die vervormingen leiden tot ziekte. Als je jezelf vergeeft, maak je de geblokkeerde energiestroom in je energieveld weer vrij, zodat het zichzelf kan schoonspoelen.
Hetzelfde geldt bij het niet kunnen vergeven van iemand anders. De buitenkant van je energieveld wordt star en broos als je met die persoon contact hebt. Op andere manieren zul je je levensenergie niet naar die persoon laten uitstromen.
Normaal gezien stromen er brede banen van energie of linten van bioplasma tussen twee mensen als ze contact hebben met elkaar en vindt er tussen alle levende wezens een uitwisseling van levensenergie uit.
In de situatie dat er geen vergeving plaatsvindt, blijft er niets van over.
Kortom het opschonen van je eigen energie is een heel belangrijk deel van het spirituele leven op de aardse dimensie.
Het gaat nog veel verder dan ons energieveld, de invloed op het universele energieveld is gigantisch. We mogen nu echt ontwaken zodat we ons bewust zijn van onze goddelijke bewustzijn.
En dat is een verantwoordelijkheid, die gedragen wordt voor ieders allerhoogste welzijn.
Elke zuivering laat meer liefdesenergie stromen die onze spirituele groei ten goede komt.
Vrede in de wereld begint altijd met de vrede in onszelf.
Loop je vast in jouw groeiproces, zie je niet helder wat jou blokkeert in de onderstroom? Ik kijk dieper en verder en geef jou richtingwijzers zodat jij daadwerkelijk in je scheppingskracht komt. Er is geen snelle route, geen instant made handleiding, maar de weg naar het hartsbewustzijn. Uiteraard staat een krachtig team van spiritueel consulenten voor jou klaar om je ieder vanuit eigen bewustzijnsveld te ondersteunen.