Paragnost Eddie en Consulenten

Je Ascendant in je horoscoop deel 2

Je Ascendant in je horoscoop deel 2Je Ascendant in je horoscoop deel 2. Iedereen kent zijn geboortedag. In astrologie wordt dit je zonneteken genoemd. Het is het teken dat op het moment van je geboorte boven de oostelijke horizon rees. Er is nog veel meer dan je zonneteken. Er is ook nog je ascendant of je rijzende teken en je descendant of je dalende teken.
Je ascendant beschrijft de buitenkant van je persoonlijkheid en de indruk die je bij anderen achterlaat en je descendant beschrijft je houding ten opzichte van relaties en staat voor de aard van de relaties in je leven en het type waar je vermoedelijk op zult vallen.
Het is noodzakelijk je geboorte-uur te kennen. Weet je het niet, dan kan je je nog altijd wenden tot het gemeentehuis.
Ken je je ascendant dan weet je ook onmiddellijk wat je descendant is. Het punt recht tegenover je ascendant aan de westelijke horizon is je descendant. Als je wilt weten hoe jouw geboortechart eruitziet, surf dan naar www.astro.com en geef je gegevens in. Je krijgt meteen een visueel beeld van jouw geboortechart. Je kan je geboortechart leren zien als groeimiddel en niet om jezelf of anderen op te veroordelen.
Je Ascendant staat in het teken Weegschaal. Je bent artistiek aangelegd en verfijnd. Je probeert conflicten te voorkomen en je bent aangenaam in de omgang, innemend en tactisch. De heersende planeet is Venus.
Je Ascendant is Schorpioen. Je hebt een sterke wilskracht en de gave om jezelf zowel van binnen als van buiten te veranderen. Je aanstekelijke manier van doen en je vurige ogen maken je heel aantrekkelijk. Je bent magnetisch, sexy en behoorlijk gesloten. De heersende planeet is Pluto.
Je Ascendant is Boogschutter. In je zoektocht naar een overvloedig leven reis je zoveel je kunt. Je bent extravert, optimistisch, rusteloos en onafhankelijk. Je bent ook wel licht ontvlambaar en een echte spraakwaterval. De heersende planeet is Jupiter.
Je Ascendant is Steenbok. Je komt niet gemakkelijk los en bent behoorlijk gereserveerd, ernstig en ordelijk. Je bent ook ambitieus en competitief ingesteld. De heersende planeet is Saturnus.
Je Ascendant is Waterman. Je kan soms een ongeïnteresseerde indruk geven door een afstandelijk en wantrouwige houding. Je hebt ondanks deze houding heel wat vrienden. Een koele doch beminnelijke persoonlijkheid met veel uiteenlopende interesses. Je houdt algemeen gezien niet van verandering. De heersende planeet is Uranus.
Je Ascendant is Vissen. Je bent beïnvloedbaar, sentimenteel en heel empathisch ingesteld. Je hebt de neiging om goedgeloviger of onderdaniger te zijn dan goed voor je is. De heersende planeet is Neptunus.
Er zijn in de astrologie nog heel wat varianten in het berekenen van je astrologische geboortechart. De meest gekende is de Chinese astrologie. Chinese astrologen kijken naar veel meer dan enkel het jaar waarin je bent geboren. De jaren worden ook ingedeeld volgens een van de vijf elementen namelijk: vuurde, aarde, metaal, water en hout. Bij de analyse van het geboortejaar gebruiken Chinese astrologen ook de maand, de dag en het geboorte-uur om cycli in het leven van de mensen te voorspellen. Er zijn 28 sterrenbeelden en er wordt eveneens rekening gehouden met de invloed van specifieke sterren. En is opgebouwd rond een reeks filosofische overeenkomsten tussen de vijf planeten namelijk Mercurius, Venus , Mars, Jupiter en Saturnus, de vijf seizoenen namelijk zomer, herfst, winter, lente en de hondsdagen, de vijf windstreken namelijk noord, zuid, oost, west en midden en de vijf elementen namelijk metaal, water, hout, vuur en aarde die elk zijn toegewezen aan een bepaald jaar.
Om je Chinese teken te achterhalen, zoek je je geboortejaar op en kan je eveneens je ascendant terugvinden. Een overzicht, weliswaar summier, vind je gemakkelijk op http://www.astrologie.ws/chinast.htm#AnchorHon. Je leest meteen met welke tekens het kan klikken en met welke het moeilijker kan verlopen. Geboren op 18 april 1958 ben ik in de Chinese astrologie een aarde-hond. Mijn innerlijk dier of Ascendant is Aap. Chinese astrologie is natuurlijk nog veel breder georiënteerd.

De Vedische astrologie blijkt nogal ingewikkeld te zijn en verbazingwekkend accuraat. De Keltische astrologie is een maanstelsel dat met 13 tekens werkt. Die tekens worden niet door sterrenbeelden weergegeven, maar door een cyclus van beelden van beelden bijvoorbeeld de Berk, de Eik en de Lijsterbes. Ook dat kan je zelf opzoeken. Er is ook nog de Feng Shui astrologie en dit ervaar ik ook als interessant.