Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 8

Jan & Wilma Deel 8Agnes vindt het heel stiekem wel leuk dat haar schoondochter eerst met haar wil praten en dan pas met Jan. “Goed zegt Agnes, ik ga eens kijken hoe het met Wilma is. Neem jij nu je rust maar Jan, want dat heb je hard genoeg nodig. En reageer vooral niet naar Cynthia toe, want als je verder wil met Wilma dan is contact met Cyntia uitgesloten. En laat je vooral niet uitdagen hè. Ook al was ze hier, laat je hoofd niet opnieuw op hol brengen. Dan is de ellende straks niet te overzien en denk vooral aan Wilma, de baby en niet in de laatste plaats aan jezelf. Het had allemaal nog veel slechter met je af kunnen lopen Jan. Je hebt wel beschermengeltjes bij je gehad”. “Ja dat besef heb ik nu wel, zeigt Jan”.
Een paar minuten later gaat Agnes naar Wilma en opent de deur. “Lieve, lieve Wilma, hoe is het nu met je? “. “Nou ja, ik weet niet zo goed wat er gebeurde maar ik kreeg ontzettende buikpijn en ben gaan vloeien, zegt Wilma . Dus het is afwachten nu of ik de baby zal houden. Absolute rust is mij voorgeschreven. Dus veel keuze heb ik niet. Nu ben ik verplicht te bed en denk na over Jan en mij. Er is veel gebeurd, Jan heeft oprecht spijt, althans dat zegt hij. Op de één of andere manier geloof ik hem nog ook. En tja, ik ben een Pietje Precies hè. Het moet allemaal strak gepland en tot over maat van ramp ook nog eens op mijn manier. Daar is geen speld tussen te krijgen door Jan. Begrijpelijk dat hij daar met zijn avontuurlijke karakter niet mee kan leven. De laatste tijd denk ik veel na en Jan heeft vaker aangekaart dat hij er over wilde praten maar ik wil op de één of andere manier de controle houden over alles en kan dat niet los laten. Best lastig, als ik eerlijk naar mezelf toe ben dan kan ik het niet alleen en wordt het wel tijd dat ik professionele hulp ga zoeken hier voor. Nooit heb ik er bij stil gestaan dat het op Jan zo’n impact heeft en dat hij daar best gefrustreerd over is. Het lijkt wel alsof ik niet eens hoorde wat hij zei als hij begon over het feit dat er geen spontane acties mogelijk waren. Nu zie ik pas wat dat met hem deed en door de zwangerschap zag Jan de bui al hangen en hij kon zijn leven met mij al helemaal uitstippelen. Dat kan heel benauwend zijn. Alleen is het wel belangrijk dat ik in therapie ga want het zal wel tijd nodig hebben om dit om te buigen”.
Agnes luistert naar Wilma’s verhaal en zegt ,als ze bereid is om er aan te werken ,dat de liefde zeker zal overwinnen. “Behalve dat Jan moet revalideren, hebben jullie allebei je rust nodig nu Wilma. Ga met elkaar in gesprek. Jullie houden van elkaar maar zijn elkaar onderweg een beetje kwijt geraakt. Jan heeft even een andere afslag genomen. Je kunt in therapie gaan als het weer wat beter gaat met je. Ik steun jullie en ik ben gewoon heel blij met jou als schoondochter Wilma. Jullie komen hier wel uit. Beter ga je nu even rusten en praat je later op de dag of morgen met Jan”. “We moeten allebei in bed blijven , zegt Wilma. Toch wil ik Jan spreken, dus het kan niet anders dan dat ik hem bel nu en dan zien we elkaar zodra het kan”. “Zo kan het ook, zegt Agnes. Ik zal Jan vragen om je te bellen en dan komen jullie daar wel uit. Nou lieverd, ik ga naar Jan nu en daarna naar huis. Tot morgen!”.
Jan is blij verrast met Wilma’s telefoontje en ze spreken af elke dag te praten over wat er mis ging en Jan is maar wat blij dat Wilma met hem verder wil. “Nou Jan, jij wilde meer spanning in je leven, zegt Wilma. Dat is in ieder geval gelukt. We liggen allebei in de kreukels en noodgedwongen kunnen we nu alleen op deze manier contact met elkaar hebben en dat heeft toch ook wel wat moet ik zeggen.”.
Een paar weken later zijn zowel Jan als Wilma weer thuis, ook al moet Jan revalideren. Ze brengen veel tijd met elkaar door en verheugen zich op de komst van de baby. Agnes en Marianne maken de babykamer in orde. “ Dat is zo leuk om samen te doen, voor ons ook een soort therapie om alles op een positieve manier om te buigen, geven de dames aan”. Jan en Wilma genieten, ondanks de soms pittige gesprekken, kunnen ze bijna niet wachten totdat de baby er is.
EINDE

Medium Désirée Box 08