Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 7

ziekenhuis bedDe bloemen die Wilma net aannam van Agnes vallen op de vloer. Jan drukt snel op de knop zodat de verpleegkundige komt en Wilma ligt in no time in een ziekenhuisbed. De verpleegkundige geeft aan dat Agnes maar beter bij Jan blijft en zodra ze meer weet zal ze hen informeren.
Agnes geeft aan dat ze wil praten met Jan. “Hoe lastig het nu ook is Jan, we moeten er wel over praten. Met Wilma zal het wel goed komen, het ergste zou natuurlijk zijn als ze de baby zou verliezen. Dus wat ik me dus afvraag, is of je verder wil met Wilma of er mee wil stoppen. Die beslissing zal je toch moeten nemen om duidelijkheid te scheppen in deze chaos. Wilma is soms té georganiseerd, ze heeft wel oprechte gevoelens voor je Jan”. “Ja ma dat klopt, ik weet dat ze echt van me houdt”. En ik van haar. Cynthia, daar wil ik echt niet mee verder. Zij was verliefd op het verliefd zijn denk ik. Het uiterlijke plaatje. Dat is geen liefde ma, dat weet ik wel. Wilma is niet altijd makkelijk maar ja, ik heb mijn hart aan haar verpand. Dus een hoop werk aan de winkel. Tenminste, als Wilma dat nog wil”.
Agnes zegt tegen Jan dat hij er alles aan moet doen om dit huwelijk te redden. “Kijk, de stress die dit allemaal heeft veroorzaakt bij Wilma, dat kan het toch niet waard zijn Jan?”. Jouw escapades hadden gewoon nooit plaats mogen vinden. Als er problemen zijn dan praat je erover en ja Wilma streeft de perfectie na. “Maar dan had je aan kunnen geven er niet meer mee te kunnen leven en een einde aan je huwelijk te willen maken in plaats van dit”. “Nou, zegt Jan, nu lijkt het alsof het alleen aan mij ligt. Heel vaak heb ik geprobeerd om te praten met Wilma, ze gaf duidelijk aan niet anders te kunnen. Omdat ik oprecht van haar hou heb ik op een zeker moment me er maar bij neer gelegd. Terwijl het wel aan me bleef knagen en ja , dan komt er iemand op je pad wat allemaal heel vrijblijvend is en even voelt dat als een bevrijding. Natuurlijk ontken ik niet dat ik het fijn heb gehad met Cynthia, toch voelt het gewoon anders dan met Wilma. Op een bepaalde manier zijn Wilma en ik op elkaar ingespeeld en doordat ze vanuit haar perfectie zelfdiscipline heeft begrijpt ze het ook dat ik veel tijd aan mijn werk besteed. Cynthia vindt het toch belangrijk dat we veel tijd samen doorbrengen. Zij heeft niet met mij meegemaakt dat we geen van beiden geen vaste baan hadden en moesten knokken om wat we nu allemaal in materialistisch opzicht hebben opgebouwd. In eerste instantie leek het allemaal te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Want hoeveel zogenaamde vergaderingen ik gehad heb om bij Cyntia te zijn, dat is niet te tellen. Wilma begrijpt gewoon dat werk altijd voor gaat. Begrijpelijk dat ze zich nu enorm bedrogen voelt, zij vertrouwde mij volledig. Alleen is het jammer dat Wilma niet zo open staat voor spontane acties, dat is nu wat ik bij mij echt het verschil zou maken. Als haar dat zou lukken dan was het perfect voor mij. Hoe dan ook, dit had nooit mogen gebeuren. Het vervelende is dat, doordat ik zo veel tijd aan Cynthia besteedde, dat zij op een mooi moment zei dat we verder met elkaar zouden gaan en ik van Wilma moest scheiden. Ze zette me zo onder druk dat ik geen nee kon zeggen, bang dat ze Wilma zou informeren over onze affaire. Uiteindelijk is het toch uit gekomen en Cynthia is heel boos geworden, maar heeft me dan toch hier op gezocht. Ik wil echt niet verder met haar ma, echt niet. Ik besef nu eigenlijk pas wat ik allemaal heb veroorzaakt en ja, ik had Wilma moeten zeggen dat ik het anders niet vol zou houden met haar. Dan was het voor haar duidelijker geweest. Oprecht hoop ik dat Wilma met me verder wil en dat we in therapie kunnen samen”.
Dan komt de verpleegkundige binnen en vertelt dat Wilma absolute rust moet houden. “Er is een bloeding bij Wilma opgetreden en we wachten de komende dagen af hoe dit zich gaat ontwikkelen”. Dus op dit moment is er nog geen duidelijkheid, zegt de verpleegkundige. Gezien de situatie lijkt het me goed als ik eerst bij mevrouw informeer of ze iemand wil zien. Ze mag geen stress hebben en heeft echt rust nodig. Dus ik ga zo bij uw vrouw informeren en dan kom ik bij u terug”.
Jan en Agnes kijken elkaar aan met betraande ogen. Dit is wel heel ingrijpend voor iedereen. Want deze ontwikkelingen had niemand natuurlijk kunnen verwachten. Iedereen zit zo in haar of zijn eigen flow, dat Wilma en de baby eigenlijk maar bijzaak zijn geworden.
Dan komt de verpleegkundige terug. “Mevrouw, uw schoondochter zou graag eerst met u willen praten’. “Met jou?, zegt Jan. Ik ben toch haar man?’.
Wordt vervolgd, volgende week Deel 8 Medium Désirée Box 08