Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 6

Jan & Wilma Deel 6De seconden lijken eeuwen te duren, ademloos kijken Wilma en Cynthia elkaar aan. Cynthia wendt haar hoofd af en zegt resoluut: “Hier laat ik het niet bij zitten, je hoort nog van me Wilma!”. Als Cynthia weg is dan lijkt bij Wilma alle energie uit haar weg te vloeien en zakt zij langzaam neer op een stoel . Op dit moment beseft Wilma wel dat het belangrijk is om zichzelf te beheersen voor Jan. Dus ze laat het even voor wat het is en geeft Jan een kus op zn voorhoofd. Hij pakt haar hand. Na eeen tijdje zo gezeten te hebben, geeft Wilma aan naar huis te gaan en morgen terug te komen.
Thuisgekomen verteld ze alles aan Marianne en Wilma geeft aan voor haar huwelijk te willen vechten. En niet te vergeten voor haar kind. “Mam, het is zeker niet goed wat er is gebeurd, maar ik kan Jan niet opgeven”. “Niet nu”. “Al weet ik wel dat het niet goed is wat er allemaal gaande is”. “Het is nu te vroeg om zware beslissingen te nemen”. “ Er komt zo veel op me af, eigenlijk weet ik het allemaal niet zo goed”. “Jij hebt me geleerd dat als je het niet zo goed weet omdat er te veel dingen tegelijk spelen, je beter eens een poosje niets kunt doen”. “Ook al geeft het voor nu geen duidelijkheid”. “Nu ben ik er nog helemaal niet aan toe om te beslissen, dus ik ga hier ruimschoots de tijd voor nemen”. “Buiten dat is het natuurlijk heel belangrijk dat Jan en Ik een goed gesprek aangaan zodra Jan’s situatie dat toestaat. “ De komende dagen zal ik bij Jan zijn dagelijks en hoop ik dat hij het gaat redden”.
Na bijna een week ligt Jan op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Inmiddels is hij meer aanspreekbaar en het kan niet anders dan dat zij binnenkort een gesprek aangaan. Tegen alle verwachtingen in vertelt Jan zelf dat hij het ongepast vond dat Cynthia naar het ziekenhuis kwam. “Ja dat kan wel”, zegt Wilma”. “Maar voorlopig was ze eerder dan ik in het ziekenhuis”. “Heel wonderlijk hoe dit kon gebeuren Jan”.“ Heb je me iets uit te leggen?, vraagt Wilma aan Jan”. “Ja nou, geloof het of niet, maar ik heb helemaal niets verteld aan Cynthia”. “Wij hebben al sinds dat Cynthia boos is geen enkel contact meer met elkaar Wilma”. “Ik had een zakelijke afspraak , waar, ik door de aanrijding niet op ben komen dagen”. “ De klant kon mij niet bereiken”. “Dit is men niet gewend van mij en inmiddels had jij de zaak gebeld dat ik niet kon komen en verteld wat er is gebeurd”. “Op de zaak werkt een vriendin van Cynthia en zij heeft Cynthia geïnformeerd”. “Ik kan hier niets aan doen Wilma”. “Geloof je me?”. “Na alles wat er is gebeurd weet ik werkelijk niet meer wat ik moet geloven Jan”, zegt Wilma. “Al hou ik nog steeds van je, je hebt er wel een potje van gemaakt”. “Ja dat begrijp ik Wilma, maar lieverd, ik heb nagedacht”. “Veel te veel, want doordat ik er met mijn aandacht niet bij was kon dit ongeluk gebeuren”. “Natuurlijk vind ik dat je té georganiseerd bent, wat me in het begin aantrok aan je dat breekt me nu een beetje op”. “Voor mij hoeven we niet alles van te voren uit te stippelen Wilma”. “Ik had hier eerder met je over moeten praten en ik heb wel pogingen gedaan, maar je hebt alles gelijk in de kiem gesmoord”. “Gelijk kreeg ik van je te horen dat het niet anders kan dan dat je alles zo strak organiseert”. “Daar voel jij je het prettigst bij zeg je”. “Ja dat kan maar ik ben óók iemand Wilma”. “Van vlees en bloed”. “Voor mij is het leven gewoon veel mooier als we toevallig niets gepland hebben in een weekend en ik kan jou spontaan een app sturen op vrijdagmiddag met de mededeling dat we straks als we thuiskomen een weekend trip gaan maken en dat het een verrassing is waarheen”. Terwijl Jan het zegt begint Wilma naar adem te happen. “Ja, nou ja, ugh, ugh, daarin verschillen we erg”. “Daar praten we nog over, maar niet nu”. “Dat is goed”, zegt Jan”. “Toch wil ik dat je er over na gaat denken”. Wat ik gedaan heb is niet goed, had het kunnen gebeuren als we elkaar op bepaalde vlakken wat meer ruimte hadden gegeven? ”. “Dat kunnen we helaas niet beantwoorden, maar de toekomst , dat zijn wij, Wilma”.
Wilma heeft veel om over na te denken, Jan heeft wel een punt. Voordat ze met Jan een relatie kreeg had haar toenmalige vriendje het uitgemaakt omdat Wilma een controlfreak was……. dan gaat de deur open en Agnes staat daar met een enorm boeket bloemen. “ Goedemiddag lieve zoon van me en geweldige schoondochter”. “Alsjeblieft, deze bloemen zijn voor jou Wilma”. “Voor mij?, zegt Wilma”. “Ja voor jou, ondanks alles ben je er wel steeds Wilma en dat waardeer ik zeer!”. “ Zeker als het om de moeder van mijn kleinkind gaat!”. Wilma neemt de bloemen aan en krijgt plotseling enorme buikpijn. “Oei, zegt Wilma”. “Ik voel me ineens niet lekker, heb enorme buikpijn”.
Wordt vervolgd, volgende week Deel 7 Medium Désirée Box 08