Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 3

Jan & Wilma Deel 3 HUILENWilma krijgt een vreselijke huilbui en laat haar tranen de vrije loop. De Jan die ze zo liefheeft lijkt niet meer te bestaan! Deze man die ik net heb gesproken ken ik helemaal niet. Er zit niets anders op dan morgen alleen naar de verloskundige te gaan.

De volgende morgen staat Wilma, na een hele onrustige nacht, om 7:30 uur op. Gisteren na het telefoongesprek met Jan galmden zijn woorden alsmaar door haar hoofd: “ Ik ben toch weggegaan! Nee ik heb even tijd voor mezelf nodig dus reken nergens op. Dit moet je nu alleen doen!” Wilma is zó intens verdrietig. Het ergste is dat ze er met niemand over kan praten. Want als ze het haar familie vertelt dan zal de reactie zijn dat ze met Jan moet stoppen. Op dit moment is ze er nog helemaal niet aan toe om dit ook maar aan wíe dan ook te vertellen. Want er zijn nog zo veel onduidelijkheden en ze is de schok amper te boven.

Om 10:20 uur arriveert Wilma bij de verloskundigenpraktijk gearriveerd en neemt plaats in de wachtkamer. Ze kijkt een beetje achteloos voor zich uit, dan komt verloskundige Annelies en schudt haar de hand. “Goedemorgen Wilma, kom verder”. “Hoe is het met je?” “Goed zegt Wilma, ik slaap een beetje onrustig maar verder is alles goed”. “Oh dat is lastig en vermoeiend waarschijnlijk, zegt Annelies”. Eerder had je daar toch geen last van vraagt Annelies?” “Maak je je zorgen, als er iets is dan kunnen we dat bespreken hè”, zegt Annelies. “Het gaat wel, zegt Wilma, dank je”. De controle verliep verder goed, niets bijzonders en dat is zeker in deze omstandigheden héél fijn!
Wilma doet wat boodschappen en gaat naar huis. Inmiddels is het lunchtijd. “Wat ga ik eten?, zegt Wilma tegen zichzelf. “Natuurlijk moet ik wel eten want ik heb ook een kleintje die goed moet groeien, denkt ze”. Terwijl ze broodjes in de oven doet gaat haar telefoon. Ze ziet dat het Jan is en besluit om de oproep te negeren. Ik moest vooral nergens op rekenen zei Jan, dus laat maar gaan dan…tien minuten later belt Jan weer. Wilma neemt deze keer wel op: “Wilma”zegt ze. “Jan gaat het aan de andere kant”. “We hebben veel te bespreken zegt Jan”. Nu heb ik twee verdrietige, boze vrouwen. Wanneer kan ik komen praten?”. “Pff zegt Wilma, zeg het maar Jan, wanneer heb je tijd?”. “Kan het vanavond om 20:00 uur vraagt Jan”. “Ja, dat is goed zegt Wilma.

Klokslag 20:00 uur gaat de bel. Jan belt aan? Wilma doet open en ziet de chaos in Jan’s ogen. “Kom verder zegt Wilma”. “Dank je, zegt Jan beleefd”. Ze gaan naar de woonkamer en Wilma schenkt koffie in. “Zo zegt Wilma, nou je begrijpt wel Jan, dat ik dit maar moeilijk vind”. “Wel ben ik blij dat je er nu bent en dat we kunnen praten. In ieder geval ontken je niet meer dat je met een andere vrouw in de weer bent. “Nou ja stamelt Jan, dat is nog maar de vraag, want nu zijn jullie allebei boos en verdrietig”. “Cynthia dacht dat ik met haar verder zou gaan en het is in haar hoofd een eigen leven gaan leiden”. “Ik heb nooit beloofd om met jou te stoppen Wilma”. “Ja dat kan, zei Wilma, maar dit avontuur is begonnen voor mijn zwangerschap”. “Al anderhalf jaar bedrieg je me met haar”. “Voor mij is dat een behoorlijke schok, in mijn beleving hadden wij een mooie, liefdevolle relatie Jan”. “En nu dit, hoe kan dit dan?”. “Wat is er met je gebeurd Jan?”. “Natuurlijk hebben we een mooie relatie, soms benauwd het me zo en ja toen heb ik Cynthia ontmoet en tja nu zitten we er mee”. “Wat benauwd je dan Jan?, vraagt Wilma”. “Kijk Wilma ik heb een drukke baan en ik ontmoet veel mensen en ja van het één komt het ander”. “Je bent heel lief hoor Wilma maar soms denk ik van het mag wat meer bruisen”. “Bruisen? zegt Wilma, ik ben geen bruistablet!”. “ Ja, nee, nou, zo bedoel ik het niet, maar alles is zo voorspelbaar geworden”. “Ja en dan is het nooit in je opgekomen om daar met me over te praten?, zegt Wilma”. “Ja dat had ik kunnen doen zegt Jan, maar nu ben je al een heel poosje in de ban van de baby die op komst is”. Er lijkt niets anders te bestaan, en eerlijk is eerlijk, een zwangere vrouw vind ik niet het toppunt van schoonheid”. “Bepaald niet aantrekkelijk”. “Jij,jij blijft me verbazen zegt Wilma”. “Begrijp me niet verkeerd Wilma, natuurlijk gaat dit voorbij en is de zwangerschap tijdelijk”. “Jan, ik denk echt dat je helemaal niets begrijpt van liefde en alleen maar in je eigen egoïstische flow zit”. “Het lijkt me beter als we een time-out nemen en ik ga eens op een rijtje zetten of ík wel verder met jou wil!” “Maar Wilma, begrijp me nu niet verkeerd stamelt Jan”.

Wordt vervolgd, volgende week Deel 4

Medium Désirée Box 08