Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 2

Jan & Wilma Deel 2Als verdoofd zit Wilma op de bank, totaal ontgoogeld. Nou dit had ze dus niet aan zien komen, wat nu? Nog maar een kop thee drinken en alles eens laten bezinken, dan kijk ik morgen verder, besluit Wilma.
De volgende morgen schrikt Wilma van haar telefoon wakker. Ze heeft heel onrustig geslapen en is meer wakker geweest dan dat ze sliep. Het is haar moeder die belt. “Goedemorgen, hoe is het met mijn lieve dochter en kleinkindje?” Vraagt ze. “Een beetje onrustig geslapen,” zegt Wilma en zij vertelt nog niets over wat er is gebeurd gisteren. Na wat gezellig geklets over onbelangrijke dingen hangen moeder en dochter op. Eerst meld Wilma zich ziek op haar werk, zij wordt overmant door een intens gevoel van verdriet en gemis. Maar ook door boosheid, wat nu te doen?
Nog niet zo veel besluit ze, want ze kan wel vermoeden waar Jan is. En toch is het beter als ik niet in beweging kom want hij is vertrokken en ik hoorde toch duidelijk dat Jan zei er klaar mee te zijn. Dus laat hij dan zelf maar contact met mij zoeken. En ik zal voor mezelf eens op een rijtje moeten zetten wat ik nu wil? Want ga ik verder met de vader van mijn kind? Wat als Jan niet meer terug komt? Kan ik het aan in mijn eentje een kindje krijgen? Wanneer vertel ik het de familie en vrienden? Kan ik hier blijven wonen? Wil ik hier blijven? Hoe kan het dat de liefde van mijn leven mij zo bedroog? Wil ik wel dat Jan morgen mee gaat naar de verloskundige? Zal hij er morgen wel zijn?
Duizend en één vragen duizelen door Wilma’s hoofd…
Wilma gaat douchen en checkt haar telefoon waarop verschillende berichten staan. Hé, wat ziet ze nu? Jan heeft haar een bericht gestuurd: “Kon niet anders dan gaan, hoop dat het goed gaat met je, heb tijd nodig om na te denken. Je hoort van me”. Hier kan ik hélemaal niets mee denkt Wilma en zij besluit dan ook ook om niet te reageren om zo’n nietszeggend bericht.
Feit is dat hij er een zootje van heeft gemaakt en hoe nu verder? Blijkbaar ben ik de enige die me daar druk om maakt. Jan wil de confrontatie niet met me aangaan en is dan maar op de vlucht geslagen. Nu wacht ik tot hij er aan toe is om te praten of misschien komt hij me over twee maanden vertellen dat hij helemaal niet meer terug komt? Geen idee wat er in Jan om gaat. Want wie is mijn Jan eigenlijk? Ken ik hem wel? Wat kan ik verwachten?
Mijn toekomst ligt aan diggelen. Hélemaal!
De kers op de taart was de komst van een kindje van ons samen,, althans, dat dacht ik. De vraag is of dat zo is, want welke goede reden heeft Jan om het bij een andere vrouw te zoeken? In mijn ogen waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie, stabiele, warme, liefdevolle relatie. Blijkbaar heeft Jan dit anders ervaren en heeft het hem in de armen van een andere vrouw gedreven…
Het is wel een makkelijk berichtje van Jan, ik kan me er niet bij neerleggen om het dan maar af te wachten. Morgen staat een afspraak bij de verloskundige gepland. Nee, ik ga niet op zijn bericht reageren maar bel hem gewoon en doe net alsof mijn neus bloedt. Eens kijken hoe Jan hier mee omgaat! Wilma toetst zijn nummer in en Jan neemt vrijwel direct zijn telefoon op. “Jan” gaat het kort aan de andere kant van de lijn. “Goedemorgen, met mij, Wilma”. “Goedemorgen” zegt Jan. “Morgen hebben we om 10:30 uur een afspraak bij de verloskundige,” zegt Wilma, kom je me dan thuis ophalen om 10:00 uur?” “Thuis ophalen? Nee natuurlijk niet,” zegt Jan. Ik ben toch weg gegaan! Nee ik heb even tijd voor mezelf nodig dus reken nergens op. Dit moet je nu alleen doen!” Wilma is niet in staat te antwoorden en klikt Jan weg. Wat nu?
Wordt vervolgd, volgende week Deel 3 Medium Désirée Box 08