Paragnost Eddie en Consulenten

Jan & Wilma Deel 1

Jan & Wilma Deel 1De deur valt keihard dicht. Jan riep nog tegen Wilma dat hij er niet meer tegen kan. Waar niet tegen denkt Wilma?
Als er iemand, na alles wat er is gebeurd, recht heeft om er niet meer tegen te kunnen dan ben ik het wel. Hoe durft hij!
Na 12 jaar huwelijk moest Jan steeds vaker overwerken en dat begreep Wilma ook volkomen. Jan had een nieuwe functie op zijn werk aanvaardt, waarbij een hoger salaris hoorde dus ook langere werkdagen. Projectje hier, projectje daar, vergaderingetje hier, vergaderingetje daar…
Op een mooie voorjaarsdag gaat de telefoon. Een dame aan de andere kant van de lijn vraagt aan Wilma of zij wel weet wat haar man doet voordat hij ’s avonds zo laat thuis komt? Met wie spreek ik vraagt de dan zwangere Wilma. Wie bent u? Nee dat weet je vast niet hè, dat verteld de smeerlap je niet! Zit je op je stoel want ik heb nieuws voor je! Wilma gaat zitten en luistert ademloos naar wat de dame haar te vertellen heeft. Sinds 1 ½ jaar heeft Cynthia, zoals ze zichzelf noemt een relatie met Jan. Jan heeft haar gezegd in de war te zijn en nu Wilma zwanger is kan hij haar niet in de steek laten. Hij wilt een time-out. Leuk zegt Cynthia maar eerst geeft hij aan met jou te willen stoppen en nu je zwanger bent vallen al onze plannetjes in duigen. Hij heeft me gouden bergen beloofd!
Wilma zegt dat ze nu niet wilt en kan reageren en dat ze hier niet met Cynthia over in gesprek gaat maar het hier bij wilt laten en vooral Cynthia op het hart drukt haar met rust te laten. Cynthia stoomt gewoon door met haar gesprek en Wilma geeft aan dat ze het gesprek gaat beëindigen en legt neer.
Pppffff nou eerst maar een kop thee zetten en eens even het gesprek herkauwen. Er gaat van alles door haar heen. Wilma besluit om nu niet naar Jan te bellen en wacht tot hij vanavond thuis komt om de confrontatie met hem aan te gaan.
Deze avond is Jan vroeg thuis. Om 19:30 uur hoort Wilma de sleutel in het voordeurslot. Jan komt vrolijk binnen en vraagt hoe het met zijn schat is? Nou zegt Wilma, dat kan wel beter en ze verteld wat er is gebeurd vandaag. Jan ontkent in alle toonaarden dat hij ‘iets’ met Cynthia heeft.
Wilma barst in huilen uit en stamelt dat zij nooit had kunnen vermoeden dat Jan überhaupt tot zo’n wandaad in staat zou zijn. Nee maar dat is ook niet zo zegt Jan. Zij is een collega maar ik heb niets met haar en omdat ik vriendelijk ben maakt ze daar een sprookje van? Nee dat zou ik je toch nooit aandoen schat. Nee je zorgen zijn echt niet terecht. Ja maar ze belt mij echt niet zomaar huilt Wilma. Niet alleen omdat je vriendelijk bent maar je schijnt ook nogal goed tussen de lakens te zijn! En dat terwijl ik ook nog zwanger ben van ons eerste kindje. Jan probeert de gemoederen wat te sussen maar Wilma herinnert zich woord voor woord wat Cynthia haar verteld heeft. Ze kan zich er niet bij neerleggen en zegt dat ze hierover morgenochtend verder wilt praten. Jan zegt er klaar mee te zijn en vertrekt. Totaal verbijsterd blijft Wilma achter. Hoorde ik dat nu echt?

Desiree box 08