Paragnost Eddie en Consulenten

Innerlijke overvloed

Innerlijke overvloedInnerlijke overvloed. Meestal wordt overvloed extern gezocht. Het gat dat vanbinnen wordt gevoeld, als je innerlijk tekort ervaart, wordt gevuld met de overvloed uit de buitenwereld. Een tekort aan eigenwaarde creëert de behoefte om het tekort aan te vullen. Zelfonderschatting, zelfminachting, zelfhaat kunnen niet met aandacht, genegenheid, erkenning noch geld gevuld worden; het geeft een tijdelijk gevoel van tevredenheid, maar al snel komt dat innerlijke leegtevol weer naar boven borrelen. Hoeveel je ook vergaart hebt aan vrienden, succes, geld, kennis, de behoefte aan meer blijft bestaan.
Het is als een horizon die zich steeds terugtrekt en die buiten bereik blijft, hoe ver of hoe snel je ook reist.
Innerlijke overvloed betekent dat je er je bewust van bent dat je leven de moeite waard is. Dat jij de moeite waard bent en dat je inziet dat je juist door je moeilijkheden de kans krijgt om als aardse, spirituele, kosmische mens te groeien. Het betekent ook dat je oprecht intens blij bent dat je leeft, je verantwoordelijkheid voor wat jij creëert serieus neemt. Het betekent dat je kunt relaxen in het moment en weet dat je ondersteuning krijgt als je die nodig hebt. Je staat er nooit alleen voor.
Innerlijke overvloed is een weerspiegeling van mededogen en zelfwaardering. Jij hebt alles overvloedig in jezelf, je talenten, je kwaliteiten en gaven, de liefde voor jezelf. Je bent toegankelijk voor jouw eigen binnenwereld waardoor je ook toegankelijk bent voor de wereld om je heen. Je geeft wat je kunt geven en je neemt aan wat jou gegeven wordt.
Als ontvangen moeilijk is, is het nu de tijd om je bewust te worden dat je mag ontvangen. Je hoeft niet te bewijzen dat je het waard bent om te ontvangen. Dat is je geboorterecht. Alles wat je in het verleden hebt geleerd rond ontvangen en geven mag je herevalueren. Je mag alle aangeleerde patronen veranderen en onderliggende gedachten transformeren. Sta open om te ontvangen. Je hoeft geen enkele reden te bedenken als excuus.
Innerlijke overvloed is de rijkdom die van binnenuit bij jou zal beginnen met stralen, net zoals de zon.
Wat is innerlijke overvloed voor jou? Hoe ervaar jij dit in jezelf? Hoe werkt dit inspirerend voor je omgeving?
Herken je dat je innerlijke schaarste opvult met geld, succes halen, veel vrienden hebben, aandacht, een mooi uiterlijk? Vervult je dit werkelijk en/of zoek je naar nog meer dingen uit de buitenwereld die je innerlijke schaarstegevoel bevredigen?
Hoe kan jij innerlijke rijkdom ervaren vanuit jezelf? Welke stappen wil jij zetten? Hoe voelt de beweging naar jouw binnenkant? Kan je aanvaarden wat je ervaart in deze beweging?
Houd vol, zet door, het is meer dan de moeite waard en weet dat je op dit punt uiteindelijk in overvloed jouw aanwezigheid vanuit inwezig-zijn zult kunnen delen.