Paragnost Eddie en Consulenten

Innerlijk vuur – Shakti

Innerlijk vuur – ShaktiInnerlijk vuur – Shakti. Het is zeer goed mogelijk dat je al een tijdje energetische veranderingen ervaart in je lichaam. Sommigen ervaren dit als niet prettig gezien de symptomen nogal wat ongemakken kunnen veroorzaken.
Draaiduizeligheid, plots opkomende spierpijnen, oorsuizen, misselijkheid, sterkere hartpulsaties tot sneller vermoeid, emotioneler tot zich sneller terugtrekken omwille van het gevoel van overprikkeld te zijn.
Uiteraard is wel belangrijk dat, als je je zorgen maakt, een arts te raadplegen. Doordat we niet altijd stilstaan bij wat er in de kosmos gaande is, ervaren we pas deze verschijnselen als we ongemak ervaren. Het is dus wel verstandig om voldoende aandacht te schenken aan de verschuivingen die zich op diverse manieren laten voelen. Het heeft uiteraard zeker verband met het langzaam maar verder spirituele ontwaken en de toenemende gevoeligheid van ons fijnbesnaarde lichaam.
Omdat alles wat we emotioneel hebben ervaren, zich vastzet in ons lichaam bij niet verwerken en loslaten, kristalliseren emoties zich dieper in ons lichaam; de ene persoon ontwikkelt gemakkelijker galstenen, de ander een of meerdere maagzweren. Emoties blijken uit veel studies toch de belangrijkste oorzaak te zijn van het ontwikkelen van ziektes. Maar daarnaast is er ook nog wel meer aan de hand. Ik zie alles meer vanuit een iets groter plaatje op het vlak van gezondheid. Maar zelf worden we meer bewust van wat gevoeld en ervaren wordt.
Ons lichaam doet misschien pijn als we door oude pijn heen branden en soms kan het licht in ons zo sterk zijn dat het wel even moeilijk is. Maar dat gaat ook voorbij. Er worden hele lagen afgepeld, lagen die ons laten zien waar we nog niet in zelfliefde waren. Lagen die ons laten ervaren dat we mogen loslaten om te groeien naar onvoorwaardelijke zelfliefde. Laat dat licht in jezelf toe, breng warmte, licht en liefde naar jezelf in plaats van je te richten op de buitenwereld.
Dit is het thema van het vrouwelijke goddelijke vuur in jezelf, Shakti. Shakti is de godin, de energetische kracht en het innerlijke vuur die door ons heen stromen. Die innerlijke kracht wordt aangewakkerd door onze zelfliefde die naar de verlichting van ons lichaam leidt. Ons innerlijke vuur creëert van binnenuit de verandering zodat onze innerlijke verstarring, dogmatisme, kilheid, vervlakking ruimte maakt voor passie.
Elke vermomming valt weg, alle patronen worden doorzien als bescherming tegen verwondingen, met zachtheid en mildheid ons pantser loslaten, onszelf in de ogen kijken, de sporen van pijn en verdriet zien met ogen van mededogen, onze ziel herontmoeten, want ze is nooit weggeweest.
We hoeven ons slechts te herinneren dat we goddelijke wezens zijn waarin we beseffen dat er geen goed of slecht is, dat er in werkelijkheid geen afgescheidenheid is, als we vanuit een open hart onze binnenwereld laten zien.
De reis van binnen naar buiten kan een helende reis worden, onderweg zullen we elke keer onszelf en de ander kunnen ervaren als inspirerende reisgenoten en dat dit ook heel diep kan raken, ongetwijfeld.