Paragnost Eddie en Consulenten

In stilte naar balans

In stilte naar balans. Lukt het ons om regelmatiger naar de stille plek in onszelf te gaan en ons niet te laten verstrikken in de valkuilen van het intellectualisme? In stilte naar balans. Lukt het ons om regelmatiger naar de stille plek in onszelf te gaan en ons niet te laten verstrikken in de valkuilen van het intellectualisme?
Je hoeft niets bijzonders te doen dan voor een poosje stil te gaan zitten. Alleen maar stil zitten en ademen. Naarmate je stilte beoefent, kun je opmerken dat je minder snel van streek raakt, dat je meer geduld kan opbrengen voor anderen, dat het rustiger in je hoofd wordt.
Je wordt je bewust van je eigen gedrag en welk effect van je gedrag op anderen is en omgekeerd. Je reageert minder kritisch of afkeurend, je houdt meer rekening mee met gevoeligheden zonder je authenticiteit te verliezen. Je wordt je meer bewust waar je angsten, onzekerheden zitten en hoe je deze kan transformeren.
Het wordt helder wat belangrijk voor je is en kan gemakkelijker verlangens los laten. Je ervaart dagelijks dankbaarheid voor alles wat het leven je biedt. Je laat gemakkelijker gaan wat niet bijdraagt aan jouw welzijnsgevoel.
Er ontstaat meer balans op emotioneel en spiritueel vlak.
Je ziet helder waarin je in je leven niet in balans bent. Ben je iemand die altijd klaar staat voor anderen, niemand voor het hoofd wilt stoten, je grenzen schromelijk laat overschrijden? Herken je dat je iedereen pleast ten koste van jezelf? Merk je in de onderstroom dat je je gevoelens van boosheid onderdrukt omdat je teveel in de pool van pleasen en anderen tevreden houden zat?
Boosheid wordt als negatief gezien, maar boosheid is een energie die je laat zien dat je echt in je kracht mag komen. Laat de boosheid er zijn, ze mag gevoeld en doorleefd worden op een veilige manier via onder meer Emotioneel lichaamswerk, Postural Integration, Reichiaans lichaamswerk. Zeker in het geval je zeer sterke lichamelijke spanningen ervaart is emotioneel lichaamswerk zeer bevrijdend en helend.
Niet al je problemen zullen verdwijnen, maar je leert ze te zien als een uitdaging en je voelt je veel minder overweldigd. Je ervaart je bewust dat je een deel van de stress zelf veroorzaakt en dat je hier zelf invloed kunt op uitoefenen. Je bent in staat zelf meer balans te creëren, want niemand anders kan dit voor je doen.
Minder behoefte aan drama, aan het oprakelen van oude verhalen en oude pijn. Je omarmt het leven dankbaar en je vergelijkt jouw leven niet langer meer met het leven van anderen. Het is namelijk jouw leven.

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com