Het woord sorry betekent niet zoveel
Het woord sorry betekent niet zoveel. Pak een bord en gooi het op de grond. Is het kapot? Ja, oké. Zeg dan nu sorry. Is het bord nu weer heel? Nee. Wat wil dit nou zeggen? Dat je met het woord sorry, geen scherven heel kunt maken. Terwijl we dat wel denken, dat het dan over uit en klaar is.
Als het woord sorry gebruikt dient te worden, is er wel degelijk iets aan de hand. We zeggen het niet zomaar en zelfs ook niet, als het wel van toepassing zou zijn. Je zult jezelf ertoe verlagen. Kom op zeg.
We realiseren ons de impact niet op de liefdeskracht van wat we doen. Natuurlijk, we zijn mens, zegt een topparagnost van paragnost Eddie en we zijn niet alwetend. Maar aan de andere kant weten we heel goed, als we over een streep zijn gegaan, die echt niet kan.
Dan is een woord, als sorry best op zijn plaats. Maar zoals gezegd, de scherven liggen er nog steeds. Wat ga je daar aan doen? Als je namelijk uitspreekt dat het je spijt, wil dat niet zeggen, dat de ander er zand over kan strooien.
Dat betekent eigenlijk, ik veeg het onder het tapijt. De scherven zullen dan altijd zichtbaar zijn. Er zal gelijmd moeten worden, hoe je het wendt of keert, geeft de topparagnost van Paragnost Eddie aan.
Diegene die de scherven veroorzaakt heeft, zal de ander moeten gaan laten voelen, dat de excuses die zijn uitgesproken ook in daden zichtbaar worden. Gebeurt dat niet, dan zal de kracht van de liefde inboeten en kan een wig slaan, tussen beiden.
We begrijpen helaas de kracht van de liefde nog niet goed. Als we die wel zouden begrijpen, dat als er iets is gebeurt, wat pijn doet, dat daar iets voor nodig is, om die pijn weg te nemen. Dat start met het verzachten van de pijn. Denk maar aan een wond.
Die doet pijn, we gaan dan voorzichtig zijn, we nemen de tijd er voor. Wellicht eerst een pleister voor het bloeden. Al deze woorden, kun je van toepassing zien op datgene wat er is ontstaan, omdat er een deuk in de liefde is ontstaan.
Deze deuk is echter niet zichtbaar, wel voelbaar. Er zal dus aan gewerkt moeten worden, om de deuk, de scherven te repareren. Zodat de liefdeswond die geslagen is, de tijd krijgt om te helen. Het woord sorry is een eerste begin daarvan.
Daarna zal er hard gewerkt moeten worden, overigens door beiden, om weer het vertrouwen te krijgen, dan beiden weer samen verder aan de liefde tussen elkaar kunnen gaan bouwen. Dan komen we bij het meeste belangrijkste aspect, wat liefde nodig heeft.
Liefde kan niet zonder vertrouwen. Dat ligt in scherven op de grond. Liefde is namelijk zelf niets. Het is een gevoel. Je er aan overgeven, kan alleen dan als er vertrouwen is. Liefde mag geen smetje hebben.
Daar zijn we ons vaak niet van bewust. Ergens heel logisch. Wie krijgt er nou iets over liefdeskracht mee? Zelfs mediums en paragnosten hebben dat in hun kindertijd moeten ontberen. Er moet gewerkt worden aan andere zaken, als school, je best doen, leren luisteren.
Geen enkel woord wordt gewijd aan het woord liefde. Nu weet je dat het woord sorry net zo weinig betekenis heeft, en alleen maar scherven geeft als je de scherven niet lijmt met vertrouwen.