Paragnost Eddie en Consulenten

Het grote geheel

Het grote geheelEen individu een enkel persoon? Om een persoon draait meer … familie of deze nu wel of niet aardig, goed, lief, slecht etc. is/was. Hoe dan ook ieder persoon is geboren vanuit de samenkomst van de ei- en zaadcel. Een moeder en vader. Daarmee zijn de genen of het dna van de ouders doorgegeven.

Aan de vorming van een persoon ligt ten grondslag ouders en omgeving.

Ongeacht hoe een persoon opgroeit, is er hoe dan ook een omgeving. De omgeving die de persoon laat vormen. Welke omgeving? De omgeving waar iemand opgroeit en de omgeving met wie iemand opgroeit. Op welke manier iemand opgroeit.

Wat wil je later worden als je groot bent? Een vraag die men vaak nog niet kan beantwoorden tot aan de dood. Soms als men geluk heeft, komt het eerder. Of voor sommigen zal het woord keuze maken hieraan ten grondslag liggen.
Echter niet alles in het leven is een keuze.
Wel is alles energie. Van daaruit gaan we verder met de elementen aarde, water, hout, vuur, metaal en ether. Wat? Ja er zijn meer dan 4 elementen, misschien zelfs wel meer dan 6? Mogelijkheden, en keuzes maken. Met welke elementen werkt iemand of wil iemand werken. Begrijpt iemand de elementen? Wil iemand ze begrijpen?
Afhankelijk van de omgeving is iemand wel of juist niet bekend met de elementen.

De elementen zijn een mooi tool voor degene die beseffen dat het niet alleen om de individu draait. Maar om het grote geheel. Zonder lucht is er geen zuurstof en zonder zuurstof kunnen ‘wij’ de mens niet leven. Letterlijk hoeveel lucht krijgt iemand om te zijn, die degene wil zijn? De ruimte om te ademen? Lucht voor de longen is essentieel. Daarmee wordt de ademhaling in samenwerking met andere organen geregeld. Ademen is een onderdeel van het leven. Hoge-, snelle-, langzame-, middenrif-, buik- etc. ademhaling zijn allemaal uitingen van hoe een mens zich daadwerkelijk voelt.
Zonder de interne organen kan de externe orgaan huid, maar ook ogen, mond, neus, oren en gevoel niet leven. Intern kan niet zonder extern en visa versa.

Er wordt veelal gewerkt met de psyche op welke manier doet er niet toe. Vaak wordt vergeten dat het niet alleen om dat ‘ene’ draait. Het gaat niet alleen om wat er in het verleden is gebeurd, in de toekomst gaat gebeuren. Het nu is waar men in is.

Door stil te blijven zitten en alleen aan de psyche te werken, wordt het interne lichaam vergeten. De zuurstof die de hersenen nodig heeft, kan met beweging in werking worden gezet. Beweging laat ook de organen, spieren en anderen stelsels werken. Daardoor zet men het gehele individu in beweging.

Het lichaam dan!

Maar ook de omgeving waar men woont kan in beweging worden gezet. Op welk element men ook inzet, zolang men het bewust doet kan daar kracht uitgehaald of gebracht worden. Rond het individu wordt beweging gecreëerd. Het evenwicht van alle elementen zou daarbij gebruikt moeten worden.

Alles werkt samen!

Medium Esther