Paragnost Eddie en Consulenten

Herkennen van processen

Herkennen van processenSoms is het lastig om te herkennen waar je in zit. Gezien mijn expertise in o.a. stalking herken ik dit vrij snel, heus niet altijd direct, maar vooral omdat ik een buitenstaander ben.

Dit stuk geldt zowel voor vrouwen als voor mannen! Hoewel ik het vaker bij vrouwen zie voorkomen, wil dat niet zeggen dat mannen het niet gebeurd. Mensen blijven immers mensen.

Het proces van stalken

Het begint met ‘jou’ binnen te halen. Op welke manier dan ook! Als vriend, klant, partner, kennis, sportmaatje etc. Vriendelijk, aardig samen wat ondernemen. Of al klant wordt ‘jij’ beter van ‘opdrachtgever’. Overigens de opdrachtgever heeft zichzelf tot ‘jou’ opdrachtgever gemaakt.

Een veel gehoord feit in de zakenwereld is, eerst vriendjes worden, dan klanten worden, dan worden jou klanten jou ambassadeurs!

Mooi, maar er zit een onderscheidingsvermogen een opdrachtnemer heeft in principe geen vriendjes nodig maar klanten!

Vriendschap is een totaal andere opbouw en wordt nooit te nimmer vanuit dat oogpunt gecreëerd. Kortom als je moet betalen voor vriendschap is er iets niet goed!

Natuurlijk kan er vanuit opdrachtgever, klant een vriendschap ontstaan!

Het begint dus met dat de ander zorgt dat jij afhankelijk wordt. Niet de bedoeling!! Afhankelijk is wat anders als hulp aanvaarden. Hulp kan en mag je weigeren.

De ander dringt en/of dwingt jou ongevraagd iets op, het vervelendste is dat je het maar beperkt door hebt. Het gebeurd zonder dat je het zelf in de gaten hebt. “Want dat is beter voor jou”.

Jij weet zelf wel wat goed voor je is! Er is niets mis mee om naar het advies van een ander te luisteren, maar jij bepaald of je dat advies opvolgt of niet.

Isoleren

Dit proces gaat ongemerkt steeds een stapje verder. Het doel is waarschijnlijk macht of controle. Na het enigszins of steeds meer of zelfs helemaal afhankelijk worden, je durft inmiddels je eigen beslissingen niet meer te nemen! Komt het volgende proces.

Langzaam maar zeker dringt deze persoon zich in jou leven. Je werk, vrienden, familie etc. Heel geleidelijk zorgt deze persoon ervoor dat je het contact vermindert met degene die van je houden of die jij in je leven wilt hebben.

Dat kan door middels van jou te vertellen dat zij niet goed voor je zijn. Of hun te vertellen hoe het nu eigenlijk met jou is. Kortom wantrouwen in je vertrouwde omgeving wordt gemanipuleerd.

Een andere methode is je uit je vertrouwde omgeving weg te halen. Misschien eerst een ‘soort’ vakantie of zelfs een verhuizing ver weg van jou vertrouwde omgeving.

Het isolatie proces is begonnen. Eerst komen de bekenden nog gezellig op visite. Is er veel telefonisch contact of op andere wijze contact. Langzaam wordt het contact minder en minder.

Jouw schuld

Ja, jij wilde zelf toch verhuizen, of ander werk. Jij vond deze mensen toch niet fijn etc. Het proces van dat jij dit gewild hebt wordt in gang gezet.

Bij indoctrinatie werkt het nog ook. Als het maar vaak genoeg gezegd wordt, bovendien je hebt het allemaal zelf toegelaten.

Ja, maar niet bewust!! Je bent langzaam gemanipuleerd!

De terugweg

De vertrouwde contacten zijn afgesneden. Misschien ben je mishandeld, of financieel zwaar in de moeilijkheden geraakt. Misschien of wel zeker is je persoonlijkheid totaal verandert. Kijk je in de spiegel en vraagt jezelf af wie ben jij eigenlijk?

Het begint met de bewustwording dat je in dit proces terecht bent gekomen en er nu uit wilt. Dit gaat helaas zelden zomaar. Wel is er al zoveel spanning opgebouwd dat je mogelijk in een paniek opeens besluit dit is nu klaar.

Door de afhankelijkheid heb je misschien het gevoel van hoe nu verder? Ben ik sterk genoeg? Red ik dit financieel?

Zolang er een wil is, is er een weg!

De oude vertrouwde contacten hebben het vaak wel door gehad. Alleen stonden ze machteloos. Het merendeel zal gewoon er weer zijn. Dat het soms wat moeilijk of lastig of oncomfortabel kan zijn is logisch.

Degene die jou gemanipuleerd heeft kan zelfs zover gaan dat deze persoon jou gaat stalken. Inmiddels zijn daar wetten voor, ga er achteraan.

Weet dat je niet de enigste bent, die dit overkomen is. Of dat je niet de enige bent die zich in deze situatie begeeft.

Het is jouw proces, vraag hulp daar waar nodig is!