Paragnost Eddie en Consulenten

Grip!, Grip op wat…

Grip!, Grip op wat…op niets misschien wel…Grip!, Grip op wat…op niets misschien wel…

Soms kun je de grip op het leven compleet kwijt zijn. Alles zit tegen. Je baan bevalt niet, je blijft zitten, omdat je toch geld moet verdienen. Je relatie loopt niet, maar ja ach, dat is overal zo. Voor dat je het in de gaten hebt, slaat vermoeidheid toe, word je een kort lontje en het lijkt wel of de hele wereld het op jou heeft gemunt. Begrijpen doe je het niet, want je staat toch klaar voor iedereen! Je bent er toch op je werk! Je verzorgt toch de kinderen en je partner ook! Waarom zit alles dan toch zo tegen?

Dan ineens slaat het noodlot toe. Je hebt het op geen enkele manier zien aankomen, je wordt ontslagen. Je bent verbaasd. Hoe is dit nu mogelijk? Die andere collega, die nooit iets uitvoert in jouw ogen, die kan gewoon blijven zitten. Jij hebt je benen uit je lijf gelopen. Dit kan toch niet waar zijn?

Je zit met heel veel vraagtekens in je hoofd, met woede, je partner moet het ontgelden, die relatie liep toch ook al niet zo lekker, dus tegen wie kun je dan het beste aanschoppen? En ja, je bent de hele dag thuis, dat er niets uit je handen komt, ach, morgen weer een dag…

Zo sukkelt je leven voort en ondanks dat je keurig sollicitatiebriefjes verstuurt, word je overal voor afgewezen. Zie je wel, ik ben gewoon niets waard. Niemand, maar dan ook niemand vindt mij aardig, wil mij hebben en die partner van mij, die leeft maar door, loopt rond alsof er niets aan de hand is. Het maakt je nog bozer dan je al bent. Je hebt niet in de gaten dat de sfeer in huis te snijden is en doet er nog een schepje bovenop. Een zodanig schepje, dat je partner besluit te willen vertrekken. Je barst in huilen uit. Dit is niet wat je wilt, maar wat je wel wilt, weet je ook niet. Je wilt je in ieder geval niet meer zo lamlendig voelen, maar alle dagen zijn hetzelfde, er is nooit meer eens iets leuks om naar toe te leven. Je partner geloven, dat hij echt de stap zal gaan zetten om te vertrekken, nee dat geloof je niet, dus je blijft hem alles voor de voeten gooien en je bent zover, dat je vindt dat hij de veroorzaker is van alle ellende. Je kunt niet begrijpen dat hij, onder jouw miserabele omstandigheden er niet voor je is.

Je wilt zo graag geliefd zijn, waardering krijgen voor wat je allemaal doet en het lijkt wel of het de hele wereld niets kan schelen. Inzien dat het tijd is voor verandering, het roer compleet om te gooien, komt op geen enkele manier bij je op. Sterker nog, het ligt niet aan jou, het ligt aan anderen, aan je partner, je kinderen, je baas die je heeft ontslagen. Eigenlijk is gewoon de hele wereld tegen je.

Tussen jou en je partner wordt niet meer veel naar elkaar uitgesproken. Levend als broer en zus is er ingeslopen. Dat je partner veel vaker niet dan wel thuis is, ontgaat je. Dan barst echt de bom! Je komt er bij toeval achter dat je partner er een vriendin op nahoudt, die hij een zakenpartner noemt en in alle toonaarden ontkent iets met deze vrouw te hebben. Alle grond wordt onder je voeten weggeslagen, waar haalt hij het lef vandaan. Je zal hem eens goed de waarheid vertellen. Als een klein kind staat hij voor je. Hij reageert niet op je tirade. Alle opgekropte frustraties van de afgelopen jaren gooi je er uit. Wat een opluchting zeg. Dit had je nodig. Je partner druipt af, je weet niet waarheen, het kan je niet meer schelen. Niets kan je eigenlijk meer schelen. Het leven is een hel geworden. Je baalt van jezelf, elke dag neem je je voor van de chocolade af te blijven, want de kilo’s vliegen er aan. Het lukt je niet. Niets lukt, helemaal niets.

Je vertrouwen in je partner heeft een enorme knauw gekregen en veel deelde je al niet meer met hem, maar nu helemaal niets meer. Avonden zit je met goede vriendinnen te bellen, hoe waardeloos jouw partner wel niet is en hij nu ook er nog een vriendin op nahoudt. Je partner is bijna niet meer thuis, fijn vind je, tijd voor mijzelf, rust.
Herkenbaar! Sta jij zo in het leven, wil je dolgraag een ander leven?

Wil jij weer grip op je leven en jezelf? Lees dan het boek Grip op de liefde. Te bestellen op www.gripopdeliefde.nl of via de boekhandel, bol.com, etc