Paragnost Eddie en Consulenten

Gezonde voeding

Gezonde voedingGezonde voeding. Je lichaam loopt het beste op gezonde voeding. Liefst onbespoten groenten en fruit en weinig vlees.
Maar weinigen houden dit ook daadwerkelijk vol. Vandaar de smoothies zo’n succes zijn dan krijg je meteen alles in één keer binnen.
Hoe je het ook doet en wat je ook tot je neemt, het belangrijkste is dat je jezelf er goed bij voelt.
Als je na het eten een gevoel hebt dat je het liefst zou willen slapen dan heb je te zwaar gegeten voor je systeem.

Het beste is te eten op de manier waarop de koolhydraten gescheiden worden van de eiwitten.
Zo eet je groenten en eiwitten zoals vlees en of vis en koolhydraten met groenten.
Dus aardappels groenten en vlees is eigenlijk niet zo een beste combinatie. Maar goed dat is voor iedereen anders blijkbaar.

Met ‘’een leven lang fit’’ kun je alles eten maar wel gescheiden dus zoals ik al zei, groenten en vlees en koolhydraten met groenten maar niet alles samen.
Dit zorgt er meteen voor dat je afvalt en als je het kan volhouden wat met deze manier van eten niet zo moeilijk is, dan voel je jezelf ook meteen een stuk beter.

Alles wat uit een pakje, zakje of doosje komt zit vol met kleur, geur of smaakstoffen de fabrikant heeft er een andere naam aan gegeven maar het zit er nog steeds in.
De meeste daarvan zijn dikmakers ook zorgen de stoffen die er inzitten dat je steeds meer van een product gaat eten.
Dit is met chips al zo erg. De stoffen die in chips zitten maken dat je er geen moeite mee hebt om de hele zak leeg te eten.
Dat is het succes van lays en andere fabrikanten die chips produceren.
Weten wij veel, dat is dus de truc het zo aangenaam mogelijk maken door verschillende smaken te produceren en verschillende soorten snacks maken het ook meteen gezellie, toch?
Ja lieve mensen het is inderdaad smaakvol maar wel iets om over na te denken voor je het in je mond stopt. Die kokers chips Pringles zijn het ergste. Als gevolg van het productieproces van Pringles, wordt een zeer toxische verbinding gevormd, bekend als acrylamide.“
Vreemd toch dat dit allemaal maar verkocht mag worden. En zoals altijd is een beetje niet erg , maar aangezien acrylamide in vele dingen voorkomt krijgen we dus veel binnen in ons lichaam met alle gevolgen van dien.
Je kan geen blad openslaan of er staat wel iets over gezondheid in en zoals met alles weet iedereen het wel het beste. De ene methode na de andere vliegt om je oren en allen zijn er van overtuigd dat datgene het beste werkt.
Prima denk ik dan, voor ieder wat wils.
Maar wat is er eenvoudiger dan groenten, fruit noten, vis en kip te eten?
Daarbij groene thee, gemberthee, rooibosthee en vooral water te drinken. En niet uit de kraan want dat zit weer vol met niet zulke beste stoffen voor je lichaam. Je kan de lekkerste recepten maken met groenten, en met een beetje fantasie tover je een heerlijke maaltijd zonder potjes, zakjes en doosjes op tafel. Het is niet zo moeilijk als gedacht wordt, maar de tegenwoordige mens heeft vaak geen idee wat er op tafel moet komen. Beetje fantasie en een beetje creativiteit doet al een boel. En ja als je jezelf er nu ook nog eens beter door gaat voelen en je valt er meteen van af? Win win situatie zou ik zeggen.
Het lichaam loopt er beter op en de geest wordt helderder. Alles gaat er beter uitzien je haren je nagels je huid, wat wil je nog meer? Ook krijg je meer positieve gedachten en voel je jezelf fitter. Jezelf gezond eten zit niet in een pakje maar zet je zelf op tafel.

Hartegroet,
Lis