Paragnost Eddie en Consulenten

Generaties

Hoe vorige generaties ons voor de voeten kunnen lopen. We staan er niet heel snel bij stil, pas na veel teleurstellingen, en tegenslag, eigenlijk dat je generatiestransformatieproces start naar de nieuwe jij, dan ineens kunnen we een gedachte krijgen. Een gedachte waarin het besef verborgen zit, dat vorige generaties ons heden ten dage nog steeds parten kunnen spelen.

Het verleden kan pijnlijk zijn, het besef kan hard binnenkomen. Er kunnen gevoelens van boosheid ontstaan naar diegenen die nog leven. Een eerste logische gedachte, want wat als… Wat als jij in je jeugd wel liefde had meegekregen, het juiste voorbeeld had gekregen, dan had je nu niet rondgelopen met zoveel angsten. Dan was je niet zo bang voor alles wat nieuw is. Dan had je helemaal nooit voor die mannen die in je leven zijn geweest, gekozen. Maar je wist niet beter en je moest het er mee doen.

Dat vorige generaties ons parten spelen, zowel individueel als in het groot, staat vast. Allemaal zeggen we, ik ga het anders doen dan mijn ouders of opvoeders en toch de valkuilen liggen voor je klaar. Het gedrag dat je is voorgespiegeld is erg hardnekkig.

Dat we in eerste instantie boos zijn op anderen, is heel logisch. Zij hebben jou op de wereld gezet, ze hadden je anders op moeten voeden, kom je nu achter. Hierdoor ontstaan familievetes waardoor families uit elkaar worden gerukt. Jij, als volwassen persoon die een hekel aan haar moeder heeft gekregen. Want daar ligt het kwaad in jouw ogen. Of je vader die zo gesloten was en dominant.

Je moeder die er niets van begrijpt en maar blijft pushen en jij die er zich steeds meer ertegen aan het verzetten is. Ze zoekt hulp, bij een Wicca Magie. Een moeder, alle 3 haar dochters hebben het contact met haar verbroken, ze is er kapot van en aan de andere kant ook enorm teleurgesteld. Ze weet wel waar het door komt, ze is niet blij met een van haar schoonzoons en die is de boosdoener.

Wat is hier aan de hand. De dochters zien hun moeder als iemand die graag de touwtjes in handen heeft. De dochters willen hun eigen keuzes maken, maar moeder wil ze nog steeds beschermen. Ze laat ook duidelijk voelen, niet met woorden, dat ze niet gediend is van die ene schoonzoon en die heeft er voor gezorgd dat ze haar dochters niet meer ziet.

Als je haar als Wicca Magie vertelt dat ze zelf ook een aandeel in het geheel heeft en dat ze haar dochters nu mag loslaten, schiet ze vol. Ze ziet wat er is gebeurd. Ik ben de bemoeial geweest, zonder dat door te hebben gehad. Ik heb geleerd voor hun te willen blijven zorgen, mijn hele leven en nu ben ik ze daardoor kwijt geraakt.

Deze moeder heeft last van een vorige generatie, maar de dochters even zo goed. Ze kijkt nu heel anders naar het gebeuren en hoopt dat het contact met haar kinderen weer hersteld gaat worden. Dat ligt voor ze klaar, want niemand is blij met de situatie.

In de tussentijd aan de slag om het helpen en willen bemoeien de kop in te drukken. Daarmee doe je niet alleen je dochters een plezier mee, ook jezelf en je partner. Samen kunnen jullie genieten nu, dat je naar je dochters kijkt en ze hun gang laat gaan.

Ze zijn door je grootgebracht en weten het allemaal heel goed zelf. Wat ben ik blij dat ik je gesproken hebt, dit geeft al zoveel antwoorden en inzichten. Nu het nog gaan toepassen, maar daarvoor bel ik je zeker nog een paar keer terug. Wat een waardevol gesprek.