Paragnost Eddie en Consulenten

Geheimen van een gelijkmatig leven

Geheimen van een gelijkmatig levenWelke wegen we ook bewandelen. Wat zijn de geheimen van een gelijkmatig leven ondanks dat we ook wel best geconfronteerd kunnen worden met pittige levenservaringen.
Voel je toch vrij om je leven te leiden zoals het goed is voor jou. Iedereen kleurt zijn leven zoals het goed voelt. Ik schrijf enkel een paar mogelijkheden die voor mezelf goed voelen en waarin ik zelf dagelijks bewuster mee omga. Het zijn geen regels, maar richtingwijzers die je leven kan veraangenamen.
Kan je met weinig tevreden zijn, in vrede zijn? Wie genoeg heeft aan een zonsopgang heeft geen peperdure auto nodig en hoeft zijn hele levensenergie op te offeren aan geld verdienen. Er is helemaal niets mis mee om een peperdure auto te bezitten. Ik merk dat soms mensen zich minderwaardig gaan voelen door anders in het leven te staan en wel genoegen nemen met een sober en gelukkig leven, alsof dit zo vreemd is.
Heel wat jonge mensen willen op een andere manier leven. Minimalistisch, bewust en zich ontdoen van elke vorm van slavernij en van zoveel mogelijk materie te verzamelen.
Zachtmoedigheid in je leven beoefenen. Met geweld is niets te winnen. Wie leert in vrede met zichzelf en anderen te leven, put zich niet uit met conflicten. Met een open hart bereik je meer dan verbitterd door het leven te gaan.
Meer flexibiliteit cultiveren dan star en rigide in je leven te staan. Flexibiliteit creëert meer zachtheid en soepelheid om je aan de meest uiteenlopende situaties aan te passen. Zacht en harmonisch om te gaan met anderen. Vaste denkbeelden en overtuigingen veranderen, zodanig dat contacten niet dreigen vast te lopen.
Rustig blijven. Wat er ook gebeurt, je kan elke dag oefenen om je geest, je denken tot rust te brengen. We denken honderden gedachten per dag, het mag een wonder heten dat we nog niet gek van ons eigen gedachten zijn geworden. Gedachten die er eigenlijk niet toe doen, en die nog niet eens over onszelf gaan. Reden genoeg om ons hoofd toch overuren te laten draaien. Oefenen in waarnemen in wat belangrijk is creëert op termijn meer innerlijke rust.
Verbind je regelmatig met de natuurelementen. Doe wat goed voor je voelt, je wordt op een heel natuurlijke manier naar de elementen toegetrokken waar je het op dat moment het meest behoefte aan hebt. Niets is gek, het zijn juist de gedachten die iets gek vinden en het zijn maar gedachten. En die gedachten zijn nog niet eens van jezelf.
Dingen langzaam aanpakken. Met haast en gejaagdheid zet je je zelf onder druk en stress. Het is vaak veel beter een paar omwegen te maken, vaker op de rem te staan in plaats van voortdurend gas te willen geven.
Nooit opgeven! Als je voelt dat je op je juiste weg bent, is het belangrijk om af te maken waaraan je bent begonnen. Laat je nooit van de wijs brengen door innerlijke of uiterlijke weerstand.
Bij jezelf blijven. Blijf je op de essentie concentreren. Dit helpt je ook je kracht te behouden. Door geconcentreerd te blijven, verlies je je niet in de afleidingen die leiden tot verstrikking en onrust. Het helpt je om krachtig je weg te gaan. Je zal het goddelijke wonder ervaren dat uitsluitend in het ogenblik, in het eeuwige nu, kan worden ontdekt.
Geef onvoorwaardelijk en ontvang onvoorwaardelijk. Velen hebben moeite om te ontvangen. Anderen staan altijd op de eerste rij om te krijgen. Geven en ontvangen hoeven niet op dezelfde manier uitgewisseld te worden en zelfs niet in hetzelfde moment. Onvoorwaardelijk leren geven vanuit het hart laat je hart-energie voluit stromen naar het hart van de ander(en). Onvoorwaardelijk leren ontvangen laat je hart-energie voluit instromen. Je voelt in de onderstroom als geven en ontvangen vrij stromen. Zonder ruis, wanklank of verwachting.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com