Paragnost Eddie en Consulenten

Wat gebeurt er als u te perfect wilt zijn?

Wat gebeurt er als u te perfect wilt zijn?Voor alleenstaande die de perfecte partner verwachten, kan dit leiden tot eenzaamheid. Als niemand kan voldoen aan u ideaalbeeld, waar ligt dan het probleem? De illusie dat er perfecte mensen zijn, bestaat alleen in uw hoofd. Deze alleenstaande blijven meestal alleen, of beginnen plotseling een relatie omdat ze er genoeg van hebben alleen te zijn. Beiden lossen het probleem niet op.

Veel mensen gaan veeleisende types uit de weg. Wie heeft behoefte aan verwachtingen waar u toch nooit aan kunt voldoen? Anderen zijn strijdlustiger en gaan het liefst in de tegenaanval. Zo krijg u stellen die leven zuur maken.

De mensen die erg hoge eisen stellen aan anderen, stellen die meestal ook aan zichzelf. Het werkt bijna altijd twee kanten op.

Hoewel u de zelfkritiek van de veeleisende partner meestal niet hoort, het is er wel. Als u iemand kent die moeilijk is voor anderen, kun u ervan op aan dat ze ook moeilijk zijn voor zichzelf. Is dat niet een opluchting?

Veel eisend kent eigenlijk alleen maar slachtoffers: alleen blijven alleen, relaties worden verbroken, veeleisende mensen worden vermeden, partners staan onder druk en verwachtingen worden teleurgesteld. Uiteindelijk maakt het niemand gelukkig. Zo, nu weet u waar u mee te maken hebt! Maar hoe los u het nu op?

De oorzaak van veel eisend is dat mensen perfect moeten zijn. Perfectionisme verlamt, het is een struikelblok voor een gelukkig leven. Men moet per se de perfect/mooi/gezellig verjaardag moet hebben. De veeleisende man met de onderdanige vrouw, zal zelf ook nooit ontspannen of tevreden zijn. Niemand is perfect.

Als iets niet gaat zoals u wilt, heeft u twee keuzes: u kunt u een stap voor uit zetten of u een stap achteruit zetten. Veel perfectionisten verhogen hun inspanningen door de ander nog meer te controleren. Dit werkt nooit op de lange termijn. De enige blijvende oplossing voor perfectionisme is het verlagen van uw verwachtingen. Accepteer dat het niet perfect hoeft te gaan en u bevrijdt uzelf.

Chat/bel ons gerust, wellicht kan mijn collega’s en of ik u hierbij helpen.

Warme groet,

Medium Evelien Box nr. 43